Liigat

Tatu Väänäsen tunteikkaasta paluusta tuli raskas tappio – ”Hirveä pettymys”

06.10.
2017
1 Kommentti
0
Liigat

Tatu Väänäsen (vas.) mukaan Wiler-Ersigenillä oli paikkansa voittoon asti. Kuva: Juha Käenmäki

Wiler-Ersigenin suomalaistähti Tatu Väänänen oli odottanut paluuta Seinäjoelle kuin kuuta nousevaa. Perjantai-illan dramaattinen taisto päättyi kuitenkin isoon pettymykseen.

Haastattelupaikalle saapuneen Väänäsen olemuksesta huokui, että 1–3-tappio kotiyleisön edessä pelannutta SPV:tä vastaan kirpaisi lujaa.

Ottelusta muodostui lopulta todella luja puolustustaistelu, jossa jokainen maalipaikka nousi suureen arvoon. Väänäsen mukaan sveitsiläisjoukkue ei onnistunut pelissään niin hyvin kuin he olisivat halunneet.

– Hirveä pettymys. Meidän piti tulla tänne sillä asenteella, että saamme parhaamme irti. Vähän jäi sellainen olo, ettemme saaneet, Väänänen huokaisi.

– Molemmat puolustivat tiukasti, ja peli oli puolustustaistelua. Maalipaikkoja oli tarpeeksi, mutta emme onnistuneet niistä.

SPV:n pelityyli ja aseet olivat toki maajoukkuekipparin tiedossa, mutta kokemus saattoi kääntää vaakakupin lopulta seinäjokisille.

– SPV:llä on ollut tapana kovissa ja isoissa peleissä laittaa puolustus säppiin. Meillä on vähän nuorempia pelaajia, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa näitä pelejä, emmekä pystyneet niin paljon satsaamaan puolustukseen kuin SPV, isoja minuutteja Wilerin alakerrassa luutinut suomalainen sanoi.

Vihreäpaidat saivat pallon kolme kertaa rimaan, mutta yhdelläkään kerralla kuula ei pompannut maaliin asti niistä.

– Se on milleistä kiinni, ja tietysti SPV olisi joutunut muuttamaan peliään, jos olisimme menneet johtoon. Emme menneet, ja sillä on turha jossitella.

Viime kerrasta Seinäjoki Areenalla on aikaa. Väänänen pelasi toistaiseksi viimeisen kautensa SPV:ssä 2012–2013.

Paluu vanhan kotiyleisön eteen oli eittämättä tunteikas.

– Tosi lämpimät tunnelmat tuli, kun bussi saapui Seinäjoelle, ja näin vanhat, tutut paikat. Paljon tuttuja ja iloisia naamoja olen ehtinyt täällä jo nähdä.

Hän kuitenkin vakuutti, ettei paluu mennyt liikaa tunteisiin. Kokenut pelimies osaa käsitellä tällaiset tilanteet.

– Ei ollut sen enempää jännitystä kuin muutenkaan isoissa peleissä. Kauden alusta asti on ollut hyvä odotus päällä, mutta on näitä pelejä sen verran jo takana, että kaiken fokuksen pystyy lataamaan itse otteluun.

Väänänen ehtii vielä viikonlopun aikana nähdä lisää tuttuja kasvoja hallilla.

Champions Cupin formaatti on karu – yhden ottelun häviö merkitsee sitä, että jäljellä on enää sijoitusottelu. Lauantaina Wiler-Ersigen kohtaa saksalaisen Weissenfelsin.

– Tarkempia suunnitelmia ei joukkueella ole tälle viikonlopulle, koska tällaiseen tulokseen ei oltu varauduttu. Tämä oli iso pettymys, mutta kasataan itsemme ja näytetään rinta pystyssä viimeisessäkin ottelussa, että mikä Sveitsin joukkue me olemme.

Kapteenin puhetta.

Lue myös:
SPV:n tiukka puolustus piti loppuun saakka – isäntäjoukkue Champions Cupin välieriin

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen