Liigat

TPS voitti trillerin ja eteni välieriin – Tshekin mestari kaatui rankkarikisassa

06.10.
2017
1 Kommentti
1
Liigat

Kvua: Juha Käenmäki

TPS ja Tshekkiläinen FK Tigers kohtasivat perjantaina naisten Champions Cupin puolivälierissä Seinäjoella. TPS voitti ottelun rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli tasaista vääntöä ja paikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Ajassa 11.42 TPS-vahti Noora Vuorela otti huipputorjunnan, mutta Nikola Hermannova seurasi tilanteen loppuun saakka ja iski pallon turkulaisten verkkoon.

Tigers pääsi 2-0-johtoon onnekkaasti ajassa 13.15, kun Iveta Hyrslovan kulmavaparisyöttö kimposi TPS:n puolustajasta omaan maaliin. Lisämaaleja ei nähty ensimmäisessä erässä, joten tauolle mentiin luvuissa 2-0.

Toinen erä starttasi vahvalla TPS:n mylläkällä. Ajassa 21.23 painostus palkittiin, kun Tiia Nikkola täräytti TPS:n avausmaalin. Vajaa viisi minuuttia myöhemmin Milla Nordlund tarjoili loistopassin Laura Rantaselle, joka ei erehtynyt tyhjästä maalista ja peli oli tasan.

Laura Rantanen iski pallon verkkoon toistamiseenkin erässä, mutta maalia ei hyväksytty, sillä se tulkittiin korkella mailalla tehdyksi. Toisella kympillä Tigers sai pelistään paremmin kiinni ja loi paikkoja, mutta kolmoserään lähdettiin tasatuloksessa.

TPS vastasi myös seuraavasta osumasta, kun Jenna Saarion hyvä kuti upposi verkkoon aja 47.16. Pari minuuttia myöhemmin Tigers sai rankkarin, mutta se hylättiin, koska pallon tulkittiin menneen taaksepäin. Tigers onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun ylivoimamaalilla ajassa 49.53 ja viimeiselle kympille lähdettiin tasaluvuissa.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3, joten edessä oli jatkoaika. Kymmenen minuutin jatkoaika ei tuottanut lisäosumia, joten 70 minuutin pelaamisen jälkeen lauottiin rankkarikisa.

Tigersin ensimmäinen laukaisija onnistui yrityksessään, mutta Jenna Saario toi turkulaiset heti tasoihin. Toisessa parissa tshekkipelaaja epäonnistui ja Laura Rantanen laukoi pallon maaliin. Kolmosparissa molempien joukkueiden yrittäjä epäonnistui.

Tigersin neljäskään yrittäjä ei onnistunut ja Tiia Nikkolalla oli mahdollisuus ratkaista kilpailu. Laukaus meni kuitenkin yli maalin. Tigersin viides yrittäjä maalasi laukauksellaan, mutta Milla Ranne pujotti omassa yrityksessään pallon maaliin ja johdatti TPS:n välieriin.

Ottelua seurasi paikan päällä aikaisesta ajankohdasta huolimatta kaikkiaan 1087 katsojaa.

Juha Käenmäen ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen