Liigat

TPS:lla edessä historiallinen turnaus – ”Emme ole minnekään luokkaretkelle lähdössä”

05.10.
2017
0 Kommenttia
5
Liigat

Laura Rantanen (etualalla) on TPS:n kantavia voimia Champions Cupissa. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue on mukana ensimmäistä kertaa Champions Cupissa. Pääkallo tavoitti TPS:n yhden johtohahmoista, Laura Rantasen, historiallisen turnauksen alla.

Tuuli vihmoi taustalla, kun TPS-hyökkääjä vastasi puhelimeen. Turkulaisten lähtöön kohti Seinäjokea oli aikaa tässä vaiheessa vielä kaksi tuntia.

– On kyllä tosi odottava tunnelma, koska tämä on niin itselleni kuin kaikille meille ensimmäinen Champions Cup. Kovat pelit ovat tulossa, joten ei tässä voi olla kuin hyvillä mielin, Rantanen iloitsi.

TPS kohtaa perjantaina aamupäivällä ensimmäisessä ottelussaan FK Tigers Jizni Meston, Tshekin mestarin. Alkuvihellys vislataan kello 12:30 ja kyseessä on puolivälierä, jonka voittaja kohtaa lauantain välierässä Ruotsin mestari IKSU:n.

Haastatteluhetkellä Rantasella ei ollut vielä juurikaan tietoa vastustajasta. Harjoituksissa oli selkeästi keskitytty nimenomaan omaan tekemiseen.

– Valmennuksella on enemmän tietoa vielä tällä hetkellä. Katsomme bussissa vielä videoita ja käymme läpi tulevaa vastustajaa. Itse en tiedä juuri lainkaan muuta kuin, että varmasti kova vastus tulossa, onhan se Tshekin mestari kuitenkin.

TPS ei suinkaan ole tulossa Seinäjoelle haihattelemaan ja katselemaan paikallisen areenan kirkkaita valoja. Se aikoo taistella voitoista.

– Kyllä me lähdemme voittamaan jokaista peliä. Kuten valmentajamme (Aki Vilander) asian sanoi, emme me ole minnekään luokkaretkelle lähdössä vähän katselemaan. Peli kerrallaan jätämme kaikkemme kentälle ja katsotaan mihin se riittää, Rantanen paalutti.

TPS-pelaajan mielestä Champions Cup on yksi salibandypelaajan unelmista.

– On se omalla tavallaan. Sinne ansaitaan paikka ja pelataan kovia pelejä. Yleisöä on varmasti lehtereillä ja pääsemme mittaamaan joukkueemme tason kansainvälisellä tasolla. Ei tällaisia saumoja hirveästi tule, joten siinä mielessä Champions Cup on hieno tilaisuus, Rantanen pohti.

Turnauksen historiallinen luonne ensikertalaisjoukkueelle ei ole vaikuttanut valmistautumiseen, vaan joukkue luottaa liigapeleistä tuttuihin rutiineihin.

– Kiva olla ensimmäinen joukkue, joka TPS:sta pääsee näkemään millainen tapahtuma on. Varmasti porukkaa jännittää vähän eri lailla kuin sarjapelien alla, mutta muuten tämä tuskin paljoakaan eroaa.

TPS on aloittanut kautensa naisten liigassa tuloksellisesti yskähdellen. Kahdessa ensimmäisessä pelissä tuli tappio, ensin PSS:lle, sen jälkeen Kooveelle. Viimeisellä kierroksella ennen Champions Cupia joukkue kuitenkin kaatoi O2-Jyväskylän murskalukemin 12-2.

– Me olemme ihan hyvässä iskussa. PSS-peli oli tiukka ja meillä oli siinäkin mahdollisuudet voittoon. Kooveeta vastaan koitui kohtaloksi heikko viimeinen erä. Viimeisin sarjapeli oli tärkeä voitto itseluottamuksen kannalta ja saimme maalihanat auki, Rantanen kommentoi.

Champions Cup on myös pelaajalle erinomainen ”näyteikkuna” niin ulkomailla pelaamista kuin maajoukkuettakin ajatellen. Neljätoista maaottelua pelanneella Rantasella, 25, riittää itsellään kansainvälisiä tavoitteita.

– Totta kai maajoukkue kiinnostaa. Treenaamista suunnitellaan koko ajan maajoukkueen kannalta. Kisaprojekteja kun on kahden vuoden välein, joten tavoite olisi päästä seuraavaan projektiin alusta saakka mukaan ja tavoitella MM-joukkueeseen pääsyä.

– Ulkomaillakin haluaisin pelata. Ruotsi kiinnostaa tällä hetkellä eniten. Se ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista, sillä opiskeluni Suomessa ovat kesken.

Rantanen on hyvillään siitä, että Champions Cup pelataan Suomessa, vaikka ulkomaanreissukaan ei olisi haitannut.

– Molemmissa on omat hyvät puolensa, mutta on kiva pelata kotiyleisön edessä. Suomalaisia katsomoissa kuitenkin suurin osa on. En itse ainakaan valita yhtään, että pelit pelataan kotimaassa, Rantanen sanaili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila