Liigat

TPS:n parhaana palkittu Saario: ”Oli ihan selvästi jännitystä ilmassa ennen peliä”

06.10.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Jenna Saario palkittiin TPS:n parhaana. Kuva: Juha Käenmäki.

Turun Palloseura nappasi tänään Champions Cupin puolivälierässä voiton FK Tigers Jizni Mestosta rankkareiden jälkeen lukemin 4-3. Pääkallofi jututti pelin jälkeen TPS:n parhaaksi pelaajaksi valittua Jenna Saariota.

Puna Saarion poskilla kieli siitä, millainen peli turkulaisten näkövinkkelistä oli. Tiukkaa vääntöä, joka päättyi iloisiin voitonjuhliin.

– Kiva oli pelata ja kovaa sai tulla kroppaan. Pääsimme toteuttamaan omia juttujamme ja mukauduimme kesken pelin hyvin muun muassa vastustajan karvaamiseen. Tosi hyvä fiilis on nyt, Saario huokaisi helpotuksesta.

Avauserän jälkeen TPS oli takaa-ajajan asemassa, kun Tigers johti lukemin 2-0. Ensimmäisten 20 minuutin aikana pallo tuntui polttavan paljonkin TPS-pelaajien lavoissa.

– Oli ihan selvästi jännitystä ilmassa ennen peliä. Nämä ovat monille meistä ensimmäisiä kansainvälisiä pelejä, joten kyllä sen huomasi. Onneksi se oli kuitenkin vain ensimmäisen erän kestävä ilmiö, eikä takamatka ollut niin suuri. Saimme vielä kirittyä sen kiinni.

Tshekin hallitseva mestari Tigers erosi paljonkin kotoisen Salibandyliigan kilpakumppaneista.

– Ihan erilaista oli pelata kuin liigassa. Vastustaja oli tosi aktiivinen ja pelasi kovaa. Aika sellainen duunarijoukkue oli vastassa, Saario totesi.

Tässä uppoaa TPS:n ensimmäinen rankkari – Jenna Saarion ampumana. Kuva: Juha Käenmäki.

Saario itse siirsi TPS:n ensi kertaa johtoon ottelussa kolmannen erän puolivälin lähestyessä. Rankkarikisassa hän onnistui niin ikään maalinteossa. Saarion itsensä mukaan tuntui hyvältä onnistua kovassa paikassa.

– Tuli hyvä paikka pujahtaa karvaajien välistä ja sitten vain pommitin maalia kohti, kun näin, että oli hyvä maski. Oli huikea fiilis, kun katsoi tulostaulua, jossa näkyi, että olemme johdossa.

– Rankkarissa näin, että maalivahti on aika syvällä ja päätin aikaisessa vaiheessa jo, että lauon, Saario kommentoi suorituksiaan hymyssä suin.

Huomenna vastaan asettuu pari pykälää kovempi vastustaja, kun TPS kohtaa välierässä Ruotsin mestari IKSU:n. Tästä pelistä voi Saarion mielestä ottaa mukaan tietyt asiat ja jatkaa raikasta ilmettä, joka joukkueen penkillä tuntui pelin aikana vallitsevan.

– Otetaan ne hyvät jutut mukaan huomiselle. Tarkkaavaisuutta pitää lisätä ja olla hereillä alusta asti. Ei voi nukkua IKSU:a vastaan avauserää, silloin tulee liian paljon kirittävää.

– Samanlaista positiivisuutta pitää olla huomennakin matkassa. Lähdetään hyvällä fiiliksellä tekemään sitä, mitä osataan.

Huominen välieräottelu on epätavallisen aikaisin. Peli vislataan nimittäin käyntiin jo 9:30.

– Varmasti joillekin herääminen tuohon aikaan pelille voi tuottaa ongelmia. Nämä ovat kuitenkin meidän joukkueellemme niin unelmapelejä, että jokainen psyykkaa itsensä siihen kuntoon, että olemme puoli kymmeneltä täydessä pelivalmiudessa, Saario totesi ennen pukuhuoneen puolelle siirtymistä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila