Liigat

Tuttu ratkaisija – Galante Carlström kuritti jälleen suomalaisia: ”Rakastan sitä”

08.10.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Falunin maalisieppo Alexander Galante Carlström valittiin Champions Cupin tähdistöjoukkueeseen.

Ruotsin ja samalla koko maailman parhaan seurajoukkueen Falunin ykköstähdet olivat jälleen niin hyviä kuin odottaa saattoi. Laitahyökkääjä Alexander Galante Carlström latoi 7–4-voittoon päättyneessä finaalissa kaksi maalia Tampereen Classicin reppuun.

Galante Carlström on tottunut olemaan esillä aina silloin, kun mestaruuksia on ratkottu. Niin myös Seinäjoella. Välierässä SPV:tä vastaan hän iski hattutempun, ja sihti oli kunnossa myös kultamitalien kohtalosta pelatessa.

Päätössummerin jälkeen pelaajat pääsivät nostamaan neljä sormea ylös – niin monta Champions Cupin mestaruutta joukkueella on. Kaiken lisäksi ruotsalaisjoukkue on aina voittanut finaalissa pelatessaan.

– Meillä on niin monta pelaajaa, jotka haluavat pelata näitä isoja pelejä. Se ehkä on se syy, miksi myös voitamme, tähdistöjoukkueeseen valittu tähtihyökkääjä sanaili leveästi hymyillen.

Viime vuonna joukkue ei ollut mukana samoissa karkeloissa, ja sen myötä turnauksen merkitys oli iso.

– Tämä on tosi tärkeä turnaus, isoin koko maailmassa, jonka voi seurajoukkueessa voittaa. Tavoitteen täyttyminen antaa meille nyt itseluottamusta myös kotimaan liigaan.

Haastattelualueelle valui myös useita suomalaisjunioreita, jotka huusivat ”Galantea” yhteiskuviin ja nimmareita jakamaan. Hänen laukauksensa on ehkä se kaikkein tunnistettavin ominaisuus, jota monen nuoren kelpaakin ihailla.

– En koskaan opettele maalivahtien torjuntatyylejä ulkoa. Laukaus tulee vain kropastani. Jos veto menee sisään, olen iloinen. Maalien tekeminen on se syy, miksi pelaan salibandya. En ole kovin hyvä muilla osa-alueilla, hän naureskeli.

Vuoden 2013 finaalissa Galante Carlström kuritti SPV:tä, ja seuraavana vuonna oli Happeen vuoro kokea sama.

Suomalaisia vastaan osuminen saa hänet maireaksi.

– Rakastan sitä, kun onnistun tekemään maaleja suomalaisia vastaan ja voitamme. Suomi on maailman paras maa tällä hetkellä, koska hävisimme heille MM-finaalin. Siitäkin syystä haluamme voittaa heidät aina, kun kohtaamme.

Myös Falunilla arki Ruotsin Superliigassa koittaa pian. Sitä ennen ehtii kuitenkin hieman maiskutella neljättä Champions Cup -kultaa.

– En tiedä vielä, kuinka kauan juhlimme. Meillä ei ole edes olutta pukukopissa, mutta emmeköhän muutamat tässä vielä saa illan aikana. Sitten lähdemme kotiin ja alamme keskittyä jälleen liigaan, iloinen ruotsalaishyökkääjä tuumi.

Vieressä vuoroaan odottaneet juniorit saivat viimein vuoronsa, kun Galante Carlström kyykistyi selfie-kuvia varten.

Lue myös:
Classic-pakin hölmö jäähy harmitti Nykkyä: ”Kurinalainen rakenteemme katosi siihen”
Classicin Leikkanen joutui jälleen pettymään finaalissa – ”Ei saisi noin paljon ailahdella”
Classic joutui nöyrtymään – Falunista jälleen maailman paras seurajoukkue

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen