ÅIF kasvatti turkulaisten ahdinkoa – Savukoski tehokkaana

ÅIF juhli voittoa Turussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

ÅIF juhli voittoa Turussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa kohtasivat tänään FBC Turku ja ÅIF. Voitto merkattiin lopulta 60 minuutin jälkeen ÅIF:lle lukemin 7-4. Ottelu pelattiin Turun Sport Gardenilla.

Ottelun ensimmäinen 30 minuuttia oli tulostaulun osalta vieraiden. ÅIF siirtyi ajassa 28:23 jo 4-0 -johtoon ja vasta kaksi minuuttia myöhemmin Joakim Ervast onnistui rikkomaan turkulaisten kuparisen. Toisen erän lopussa Markus Järvinen kavensi vielä Matias Kuisman viiden minuutin jäähyn aikana toistamiseen.

Kolmannen erän alku oli hyytävä turkulaisille. Reippaaseen minuuttiin toisessa erässä vitosta istunut Kuisma oli osunut jo kahdesti ja ero oli jälleen neljässä maalissa.

Turkulaiset ottivat aikalisän ja vain minuutti Kuisman toisesta osumasta oli kulunut, kun Aku Kuikka kavensi eroa jälleen pienemmäksi. Joakim Ervast ampui illan toisensa ajassa 53:22 ja toi ”BeeCeen” taas kahden maalin päähän. Lähemmäs isännät eivät kuitenkaan päässeet ja aivan ottelun lopussa Markus Mitikka pääsi vielä kaunistelemaan lukemia vieraiden hyväksi tyhjään maaliin.

Kahdesti iskeneen Kuisman lisäksi kaksi maalia takoi myös Jyri Laine. ÅIF:n tehokkain oli siitä huolimatta tehot 1+3 tehnyt Tuomas Savukoski. Turkulaisilta kahteen pisteeseen ylsivät kahdesti osunut Ervast ja tehot 1+1 tehnyt Kuikka.

Voitto oli ÅIF:lle kauden viides. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä. Kolmanneksi viimeisenä pyristelevä Turku puolestaan kärsi jo viidennen perättäisen tappion, eikä se ole kerännyt tililleen kuin yhden voiton. Lähes kaikki turkulaisten tappiot ovat olleet niukkoja, maalin-parin häviöitä.

Ottelutilastot

12 comments

  1. Kyllä toi Savukoski on vaan huikea pelimies, kun keskittyy pelaamiseen.

  2. Beecee nimittäin. Jos poistetaan yhtälöstä pari yritteliästä heppua sini-keltaisista niin ei pärjäisi edes kakkosessa tuollaisella pelillä. Pitäisikö Lintusen ruveta soittelee korvaavia kavereita penkin päähän, ehkä…
    innolla odottelee, että onko FBC kauden eka valmentajia vaihtava joukkue. Ei hymyilly Lintunen eilisen näytöksen jälkeen ei..

  3. Niinpä. Kyllä jollakin konstilla pitäisi FBC:n saada suunta käännettyä. Pelaajia on klassisesti vaikea vaihtaa, joten ehkä valmentajanvaihto herättelisi. Luulisi Turusta riittävän pelaajia ykkösdivaritasolle. Tietenkään kaikki kyvykkäät pelurit eivät edes halua höntsäsarjoja ylemmäs. Mutta kaikki urheilullisesti tavoitteelliset kaverit eivät toisaalta mahdu Tepsiinkään. Itse en ole yhtään FBC:n peliä nähnyt, mutta jotenkin oli ennen kauden alkua sellainen käsitys, että jalkeilla olisi ihan kyvykäs porukka.

  4. Hoh-hoijaa. Turha vihjailla, että FBC:n menestymättömyys olisi kiinni vain valmentajista. Vaihtamalla harvoin paranee. Muutoksen täytyy lähteä pelaajista ja heidän sitoutumisestaan. Kenet sinä sinne penkin taakse tilalle vaihtaisit? Ei ole vaihtoehtoja eikä syytäkään. Kaikki tuki Teemulle ja lässyttäjät Mantulle lihikselle.

  5. Kuka ne pelaajat on sinne valinnut? Joukkueenjohto vai valmennus? Joku syy kai siihen on, ettei pelaajia nappaa sitoutua. Tähän juuri viittasin sillä, että luulisi Turusta löytyväm urheilullisesti tavoitteellisia(kin) kavereita…

  6. Ne pelaajat, joilla riittää taito pelata divaria ja ovat vähintään kohtalaisen sitoituneita, pelaavat Beeceessä. Joukkue on fiksusti koottu, mutta jostain nyt kiikastaa. Turha painaa paniikkinappulaa, noilla mennään. Hyviä pelaajia, kunhan nyt saavat yhden voiton alle. Sitten helpottaa.

  7. Varmasti näinkin. Muutaman maalin tappioista ei välttämättä ole pitkä matka muutaman maalin voittoihin. Toivottavasti kääntyy, Turku tarvitsee vähintään keskitason divarijengin.

  8. Valitettavasti Beeceen konttaus johtuu valmennuksesta, tarkemmin päävalmentaja Vainiosta. Laadukkaita pelimiehiä on joukkue täynnä, mutta valmennus on tasoa 4.div. Ei osaa reagoida pelin sisällä asioihin, eikä näe mitä virheitä hän itse tekee. Luovuus on kadonnut koko joukkueen tekemisestä. Toivon syvästi, että johtoportaalla on munaa erottaa Vainio. Divaritason valmentajalla FBC olisi pudotuspeleissä kotietujoukkue…

  9. Beeceen peli on aina perustunut luovaan vauhtipalloon, eikä mihinkään sumppupuolustukseen. Nyt Vainio saanut mitä on jo pidemmän ajan tilannut. Pelaajat seisoo ja puolustaa. Vältetään ennemmin virheitä kuin uskalletaan olla luovia. Samalla on ihan selvästi hävinnyt myös peli-ilo. Valmentaja vaan vaihtoon, ei se ainakaan huonommaksi voi enää mennä.

  10. Kuronen kerkesi näemmä juuri ennen mun kommenttia sanomaan lähes samat asiat.

  11. Terhi ja Kuronen: valoja päälle! Viime kaudella Beecee oli vahvan alkukauden jälkeen menossa playoffeihin, mutta mitä sitten tapahtui? Oliko joukkue tarpeeksi sitoutunut kriittisillä hetkillä? Ajankäytön priorisointi ei ole toki ihan helppoa lajissa, jossa ei ainakaan divarissa juuri kenellekään mitään makseta. Silloin ne omat reissut ajavat edelle helposti, ei siinä mitään. Jos jokainen pelaaja olisi yhtä sitoutunut kuin Vainio niin kyllä, FBC olisi silloin kotietujoukkue pudotuspeleissä.

  12. Valot on päällä. Viime kauden loppu meni heikosti loukkaantumisten, ei pelaajien sitoutumisen takia. Ja siihen sitoutumiseen vaikuttaa todella paljon valmentaja. Suurin osa nykyisistä pelaajista on pelannut Beeceessä jo pitkään, ja ovat olleet sitoutuneita. Mihin se on nyt sitten hävinnyt?