Divari-joukkue nitisti vaatimattomalla kokoonpanolla operoineen liigaryhmän Suomen Cupissa

NST kaatoi Indiansin Suomen Cupissa. Kuva: Markku Taurama

NST kaatoi Indiansin Suomen Cupissa. Kuva: Markku Taurama

Miesten Divarissa pelaava NST järjesti sunnuntaina pienoisen yllätyksen tiputtamalla Salibandyliigassa pelaavan Westend Indiansin miesten Suomen Cupin neljännesvälierissä lukemin 7-4.

Ottelun hahmona hääri NST:n Joona Heiskanen, joka naulasi tehot 2+3 ottelussa. Ykkösvitja oli muutenkin NST:n voiton tae, sillä Petteri Puustinen (2+1) ja Arto Vainikainen (2+0) olivat iskussa.

Indians pelasi ottelussa sangen ohuella kokoonpanolla kuten Twiitistä näkyy:

Ero on melko iso jos sitä vertaa perjantai Steelers-pelin miehistöön.

Muissa cupin peleissä TPS ahdisti Classicin aina jatkoajalle asti, mutta Sami Johanssonin maali ajassa 62.45 ratkaisi kamppailun. Johansson (2+0) ja Eemeli Salin (1+2) olivat joukkueensa tehopelaajia.

Tampereella paikallinen kakkosdivisioonajoukkue Soittorasia sai kylmää kyytiä SalBalta, joka ryöpytti kotijoukkuetta maalein 15-4. SalBan onnistujia olivat Jani Lehtoniemi (3+3) ja Janne Hyvönen (3+3).

Suomen Cupin puolivälierissä nähdään nyt siis varmuudella NST, SalBa, Classic, OLS, Loviisan Tor ja Nurmon Jymy. Rangers ja LASB ratkovat sunnuntaina yhden paikan ja viimeinen puolivälieräpaikka selviää 29.11, kun Karhut ja Koovee kohtaavat Porissa.

Suomen Cupin otteluiden tulokset:
NST (Div.) – Indians 7-4
SR (2.div) – SalBa 4-15
TPS – Classic 4-5 ja.
18.30 Rangers (2.div) – LASB

Tilastot näet linkkien takaa.

22 comments

  1. Inkkarit laittaa takkia kiinni edea kotimatkalla etteivät vaan vilustu…;)

  2. Ihan oikein Inkkareilta, selkeä osoitus että sarjapelit paljon tärkeämpiä. Voi liiga sitten miettiä että kannattiko pakottaa cupiin mukaan. Niin ja onnea nst:lle liigajengin kaadosta 🙂

  3. Liigasta, jos resussit ei riitä pariin lisäpeliin! Kilponen ilmeisesti ollut oikeassa tämän seuran suhteen!!

  4. ”Sitä saa mitä tilaa”: Kun Cuppia tänä vuonna katsoo, niin selkeästi kannatti pakottaa. Huomattavasti virkeämpi kilpailu tänä vuonna. Ei sitä yhden joukkueen pyllistys muuksi muuta.

    Tänään liigajengeistä esimerkiksi Salba hoiti ruutunsa aika monta astetta tyylikkäämmin.

  5. Onko liikaa sarjapelejä kun pitää lähteä leikkimään?
    Aliarvostusta cuppia kohtaan sekä vastustajaa kohtaan, aivan oikein että NST laittoi luun kurkkuun ja inkkareilta loppui leikki cupin osalta. Selityksiä varmaan löytyy, huhu kertoo että 1-2 kentälliset jätettiin kotiin hakemaan motivaatiota koska sarjassa tullut turpaan. En tiedä kenen motivaatiota tämä nosti, ei ainakaan kotiin jääneiden pelaajien jolta vietiin mahdollisuus taistella cupin voitosta. Tuo porukka ei taistele mistään muusta kun pleijaripaikasta ja sen jälkeen ei voittoja enää tipu.

  6. Siis miksi ihmeesä tätä cup juttua vastaan ollaan niin paljon 😀 täähän on ainoa turnaus jossa heikompikin joukkue voisi voittaa jotain niin luulisi kiinnostavan. Ei. Kivempaa taistella sarjassa sijoista 6-10 ja lopettaa kausi siihen.

  7. Suomessa voi aikuisten salibandyssä voittaa kaksi suurta asiaa. Suomen mestaruuden ja Suomen cupin. Indians ei tule voittamaan SM-mestaruutta vuosiin. Nyt olisi ollut sauma saavuttaa jotain kun arpaonnikin suosi. Mutta ei kiinnosta. Surkea suoritus!!

  8. Kenelläkäänhän ei ole tullut mieleen, että Indiansilla neljä peliä viikon sisään. Johonkin varmaan vedettävä raja mihin panostetaan. Ennemmin laittaisin syyttävän sormen liiton suuntaan, että eikö näitä pelejä oikeasti saada sovittua esim niin että peli per viikko jolloin nämä cupin pelit eivät hirveesti häiritsisi.

  9. Varmaan aletaan liitossakin pikkuhiljaa tajuamaan kuinka väsynyt koko Suomen Cup on, eikä enää pakoteta joukkueita siihen mukaan. Eihän Salibandyliigaan tai Divariin ketään myöskään pakoteta? Mielestäni ihan oikein tehty Inkkareilta jättää parhaat ketjut pois ja antaa vähemmän pelanneille vastuuta.

  10. Inkkareita majuun, jos eivät kerta pysty neljää peliä viikkoon! Heikkoja pelaajia ei miesten pelit kaipaa! Inkkarit hyi tästä eteenpäin, yli esportinkin…

  11. Keväällä uutisoitiin ett kaikkien liigajengien osallistuminen cuppiin oli seurojen itsensä idea? Missä se pakottaminen?

  12. Ymmärrän hyvin Inkkareiden ongelman vaikka olenkin naapuriseuran kannattaja.
    Otteluohjelma pitäsi suunnitella niin että pelaajille ei tulisi enempää kuin kaksi ottelua viikossa liigan ja cupin peleistä.
    Salibandyliigassa pelaajat (ainakin espoolaiset) ovat amatöörejä eli ovat opiskelijoita tai käyvät töissä. Kulukorvaukset on salibandyssä niin pieniä että niillä ei makseta elämistä täällä pääkaupunkiseudulla. Pelaajat tekevät useinmiten viikolla täyden työpäivän tai ovat opiskelleet koko päivän ennen peliä. Jos on pelimatka niin silloin ollaan poissa ainakin työpaikalta, vaikka opiskelijat pääsevätkin helpommin niin heillä voi jäädä kursseja yms. valmistumista hidastuttavia asioita väliin kun pelejä on cupin ansiosta viikon sisällä 4.

    Majun valmentajat ja muut huutelevat että pitäisi olla enemmän urheilijoita arjessa mutta kukaan ei näytä ottavan vastuuta pelaajien toimeentulosta ja esimerkiksi asumiskustannuksista täällä pääkaupunkiseudulla.

  13. Sinä et taidä käydä töissä/opiskella ei ketään,kun tunnut jaksavan 4 peliä viikossa noin hyvin,vai pelaatko sarjaa puulaaki.Mieti ensin,kun kirjoittelet,jostain se elantokin on saatava,kun pelaaminen ei elätä Suomessa.

  14. Kummasti kasvaa toi pelienmäärä viikkoa kohti koko ajan 😀 ja eihän toi pelien määrä ole jokaviikkoista ja eikö just uutisoitu että esim näillä inkkareilla oli pitkä tauko peleistä? Kukaanhan ei myöskään pakota pelaamaan tuolla jos aikataulut ei anna myöten. Sellaista se elämä on. 🙂

  15. Tietty voidaan myös kysyä että jos kaverit ei jaksa pelata niin miksei liitto ole tätä huomioinut tai liittoon ole tehty valituksia että saataisiinko vaikka tämä cup peli tuonne missä meillä on 10 päivää ku ei oo pelejä

  16. Indiansin kannattaa suosiolla jäädä ulos pleijareista, siellä kun joutuu pelaamaan pahimmillaan joka toinen päivä.

  17. Indians olisi varmasti pelannut tasaisemmin mutta kotihallissa ei ole tilaa. Vaihtoehto olisi pelata Tapiolassa tai muualla ”vieraskentällä”. Eli vika ei ole sen enempää Indiansin kuin liitonkaan.