Liigat

ErVi ryöpytti SPV:tä, Oilers masensi sarjajumbon ajassa 59.51 – katso perjantain salibandytulokset

10.11.
2017
20 Kommenttia
5
Liigat

ErVin ykkösvitja teki tuhojaan perjantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime keväänä hurjan välieräsarjan mitelleet EräViikingit ja SPV kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa. ErVi jyräsi kotiottelussaan pohjalaiset maalein 12-3.

Ensimmäisillä minuuteilla paikkoja ehti syntyä molemmissa päissä. Ajassa 3.58 Mikko Sipilän hyvä syöttö löysi Perttu Järvisen, joka iski pallon ilmasta vieraiden verkkoon. Maalia edelsi SPV:n hölmö menetys keskialueella. Ajassa 6.41 ErVin kakkosvitja iski toistamiseen. Sipilä viimeisteli kauden ensimmäisen osumansa Otto Blomqvistin syötöstä SPV:n maalin edustalta.

ErVin kakkosvitja oli suorastaan ylivoimaisella päällä ensimmäisellä kympillä. Sipilä tarjoili maukkaan syötön luukulle ja Järvinen naulasi ottelun toisen osumansa ajassa 9.18. Muutamaa minuuttia myöhemmin SPV menetti ihmeellisen helposti omassa päässä ja Tuomas Iiskola pelasi Jani Kukkolalle, joka lisäsi johtoa entisestään. Tuossa vaiheessa SPV-luotsi Tommy Koponen teki johtopäätöksensä ja käytti aikalisän ajassa 13.41.

Löysä puolustuspeli jatkui, kun Miska Mäkinen pelasi pallon vieraiden maalin eteen kun noin 15 minuuttia oli pelattu. Veli-Pekka Turula viimeisteli hyvästä paikasta 5-0-osuman. SPV kavensi ajassa 16.20 kääntämällä pelin erinomaisesti keskialueen menetyksestä. Jari Hankkion loistopassi löysi Henri Myllymäen, joka ei paikasta erehtynyt.

ErVin kuudes maali syntyi SPV:n eväillä. Pallo pelattiin riistosta nopeasti vastustajan alueelle, josta Iiskola tarjoili maukkaan passin Miko Kailialle, joka naulasi pallon varmasti verkkoon.

Ensimmäisestä erästä voi todeta ainakin sen, että ErVi esiintyi erinomaisesti ja käytti SPV:n tarjoaman tilan hienosti hyväkseen. Seinäjokelaisten suunnalta ensimmäisen erän esitys oli harvinaisen heikko, huolimaton sekä aneeminen, ja kotijoukkueen osalta voidaan puhua päinvastaisesta esityksestä.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. SPV-puolustus sössi pallon oman maalin eteen ja Kukkola kävi iskemässä muovikuulan Hannes Hannulan selän taakse ajassa 20.48, joka oli vaihdettu maalille toiseen erään Julius Kivimäen tilalle. ErVin ykkönen teki lisää tuhojaan, kun Kukkola ja Iiskola avasivat keskialueella vieraiden puolustuksen ja toiseksi mainittu tarjoili pallon Kailialalle tyhjään maaliin.

Viisi sekuntia ennen ottelun puolivälin täyttymistä SPV-puolustaja joutui rikkomaan Iiskolaa maalin edessä, jonka myötä Kailiala viimeisteli hattutempun ja 9-1-osuman rankkarista. SPV osui erässä kertaalleen Hankkion toimesta, joten viimeiseen erään mentiin luvuissa 9-2.

Varsinkin toisessa erässä ErVin ykkönen myllytti vaihdosta toiseen ja loi alati vaarallisia paikkoja. Syyksi voinee osittain laskea myös vieraiden ykkösen heikon pelin.

Voi todeta, että kolmas erä alkoi jokseenkin samoissa merkeissä kuin toinen, sillä Kukkola osui kolmannen kerran ja edellisen erän tapaan 48 sekuntia alun jälkeen. SPV:n kakkonen oli vieraiden parasta antia läpi pelin ja 44.09 Myllymäki-Hankkio -akseli iski toistamiseen. Hankkion maukas passi löysi jälleen paikkaan hiipineen Myllymäen.

Kolmannessa erässä meno oli yhä enemmän sen suuntainen, että joukkueet odottelivat lähinnä loppuvihellystä. Tästä eteenpäin todettakoon, että maaleja iskettiin seuraavaan tahtiin:
11-3 45.24 Marko Juselius ja mainio ohjaus Kailialan syötöstä.
12-3 54.23 Blomqvist iski liigauransa avausmaalin Janne Salosen syötöstä.

Tehopelaajia olivat Kailiala (3+1), Kukkola (3+0), Sipilä (1+2), Iiskola (0+3) ja SPV:n Hankkio (1+2).

Kaikkenensa ottelu oli ErViltä vahva esitys ja joukkue katkaisi kolmen pelin tappioputken komean esityksen saattelemana. SPV oli kestomenestyjäksi täysin ponneton ottelussa ja joukkueen esityksestä ei varsinaisesti jäänyt mitään positiivista sanottavaa. Kahteen viime peliin joukkue on päästänyt 26 osumaa, mikä on hämmentävä lukema SPV:n tasoiselle joukkueelle.

Ervi nousi voitolla viisi sijaa ja on liigan kuudentana. Sarja on tällä hetkellä sen verran tasainen, että SPV tippui tappion myötä kolme sijaa ja on kymmenentenä.

Miesten Salibandyliiga:
ErVi-SPV 12-3 Ottelutilastot
Classic-Koovee 5-4 Ottelutilastot 897 katsojaa. Esa Takalon ottelukuvat
Oilers-Steelers 8-7 Ottelutilastot Voittomaali ajassa 59.51 Riku Holopaisen toimesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen