ErVille jo viides perättäinen voitto trilleristä – katso keskiviikon salibandytulokset

Jani Kukkola oli ErVi-Indians-ottelun hahmo. Kuva: Jarmo Koskela

Jani Kukkola oli ErVi-Indians-ottelun hahmo. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Indians mittasivat toisiaan keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenassa. ErVi vei pelistä lopulta voiton maalein 6-5.

Indians aloitti räväkästi ja loi huippupaikkoja ensiminuuteilla. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli lopulta tasaista vääntöä ja paikkoja oli molemmissa kenttäpäädyissä. Santtu Strandberg otti muutamia huipputorjuntoja Indiansin luotua vaarallisia vastahyökkäyksiä pitkin erää. Eritoten Heikki Iiskola oli jälleen vaikea pideltävä.

ErVin avausmaali syntyi Indiansin aseilla. Kotijoukkue pelasi Indiansin pyörityksen jälkeen pallon syvään Roni Laasoselle, joka löysi maalin edestä Miska Mäkisen, joka viimeisteli avausosuman vastahyökkäyksestä ajassa 17.37. Ajassa 19.04 vieraiden Joonas Föhr otti rangaistuksen ja ErVi pääsi ylivoimalle.

Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan nähty lisämaaleja. Mitä pidemmälle erä eteni, niin sen enemmän kotijoukkue hallitsi pallollista peliä ja loi maalisaumoja rauhallisemman pallollisen pelitavan turvin. Indiansin maalipaikat olivat järjestäen todella hyviä, mutta Strandberg pysäytti maalillaan kaikkiaan 12 laukausta.

Maalivahti- ja puolustuspeli jatkui tiiviinä kakkoserässä, vaikka pallollinen peli oli hyvää molemmilta osapuolilta. Indiansin tasoitus syntyi kuitenkin helpohkosti, kun Föhrin laukaus luiskahti maaliin Strandbergin käden kautta ajassa 28.41. Seuraavassa vaihdossa Jani Kukkola kuittasi maalin pyöräyttämällä itsensä keskustaan, josta napakka laukaus ohitti Mikko Kirvensniemen ajassa 29.21.

ErVi jatkoi vahvasti heti seuraavassa vaihdossa. Lauri Kapanen pelasi pallon Indiansin päätyyn Mika Moilaselle, jonka loistosyöttö ”toiseen aaltoon” löysi Perttu Järvisen, joka naulasi kotijoukkueen 3-1-maalin juuri ennen erän puoliväliä. Indians loi erän puolivälin jälkeen hyviä paikkoja, mutta ErVin maaliin asti pallo ei löytänyt, vaikka tolpatkin kolisivat.

4-1-maali syntyi ajassa 35.02, kun Kukkola pelasi laukaisupaikan Miko Kailialle, jonka tarkka kuti upposi maaliin. Kukkola jatkoi hyviä otteitaan samalla minuutilla ujuttamalla pallon lähivaparista Indians-muurin alta verkkoon. Maalihanat aukesivat toden teolla, ja Indiansin Valtteri Kainulainen iski kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa ajassa 36.24.

Peli oli toisessa erässä hyvinkin tasaista, mutta kotijoukkue oli terävämpi ja tehokkaampi maalipaikoissaan. Kaikkinensa kaksi ensimmäistä erää tarjosivat laadukasta pallollista peliä ja pelinopeus oli hyvä vaihdosta toiseen.

Kolmannessa erässä vauhti oli edelleen läsnä ja hyviä paikkoja oli molemmissa päissä. Varsinkin kotijoukkueen puolustus piti hyvin, kun Indians pyöritti omaa pallollista peliään. Erän avausmaali oli Kainulaisen käsialaa, kun Indians pyöritti 6-5-peliä ja Indians-kapteenin tarkka laukaus upposi kotijoukkueen verkkoon ajassa 47.59.

ErVi-puolustus nukahti pahemman kerran vajaa minuutin myöhemmin, kun Iiskola nappasi pallon ja yritti taiteilla pallon verkkoon. Yritys ei onnistunut, mutta Kainulainen laittoi reboundin sisään ja viimeisteli hattutemppunsa.

Espoolaisten hyvä vire jatkui, ja Föhr pelasi komean syötön Mikael Sieväselle, joka toi vieraat tasoihin ajassa 52.50. Indiansin kova pyöritys jatkui ja ErVi oli todellisissa vaikeuksissa, mutta ErVi-kapteeni Kukkola näytti esimerkkiä komealla yksilösuorituksella. Maali oli Kukkolan kolmas ottelussa ja ErVi pääsi 6-5-johtoon ajassa 55.23.

Indians pyrki viime minuuteilla tasoihin ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei nähty keltaisen joukkueen toimesta. Varsinkin kolmannessa erässä Indians painoi erittäin mallikkaasti ErVin päälle ja eritoten ykkösvitja Kainulainen-Aaro Astala-Heikki Iiskola oli kovassa lyönnissä. ErVi joutui puolustuskannalle, mutta kesti voittoon saakka.

Ottelun hahmoja olivat eritoten Kukkola (3+1) ja Kainulainen (3+0). ErVille voitto oli viides perättäinen ja joukkue nousi kolmanneksi. Indiansille tappio oli neljäs perättäinen ja joukkue jatkaa yhdeksäntenä.

Miesten Salibandyliiga:
ErVi-Indians 6-5 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
Classic-Happee 10-2 Ottelutilastot Esa Takalon ottelukuvat

Miesten Suomen Cupin neljännesvälierät:
Karhut-Koovee 4-7 Ottelutilastot Kooveen Suomen Cupin puolivälieriin.

Miesten Divari:
M-Team-NST 7-10 Ottelutilastot

14 comments

  1. Virheitä omassa päässä ei mitään kovempaa jengiä tässä sarjassa voiteta! Onneksi tänään riitti.

  2. Pulkkinen, Helin, Sikkinen, Eronen
    Siinäpä hieman leveyttä Clasun materiaalissa, hyvää luvassa jatkossakin.
    Eka erä meni ihan kohtuullisesti kummaltakin, sitten Clasu alkoi pistää palloa paikoista jäätävällä prosentilla sisään, ja peli olikin sitten siinä.
    Aika lailla komeasti Clasu pelasi paikanvaihtoa ja pallonpyöritystä aina kun halusi.
    Siisti peli, nyt ratkesi toisessa erässä ja loppu pelailtiin. Ei aivan numerot silti tapahtumia vastaa.

  3. Nyt sitten.. Erätauolla soi jotain uutta räppiä, missä kuuluu veikkausTVn läpi: FUCK BITCH FUCK FUCK MOTHERFUCKER FUCK jne, kun varmanaan alle 10v pikkupojat pelaa salibandya kentällä. Esimerkiksi jotain muuta musiikkia, esimerkiksi jotain menevää, mikä nostattaisi katsomon fiiliksiä (jota ei kyllä muutenkaan ole juuri ollenkaan). Erittäin surkeaa toimintaa musiikkivastaavalta. Surullista.

  4. Aika komeesti Clasbo näytti toisessa erässä miten peliä voi hallita ilman palloakin, happee pääsi vain muutaman kerran sektoriin ja yli puolen kentänkin vain silloin tällöin vaikka pallolla paljon enemmän olikin.
    Vaikken Peter Kotilaisen suurin fani olekkaan niin surullista on katsoa kuinka syvällä kaveri tällä hetkellä uikaan, paineet on valtavat ja ne näkyy kaverin tekemisessä ja ilmeestä, vaikeaa on ja toivottavasti apina selässä on edes kentän ulkopuolella mukavaa sorttia, pelissä se näyttää aika raskaalta kaverilta

  5. Joku nokkela vois varmaan kysyä et löytyiskö Peteriltä jotain ideoita kehittää liigaa..ehkä twitter on tänään vähän hiljasempi

  6. Muuten enää nauraa ”osaamattomalla twitter valmenta” Kytöhongalla? Sitä täällä koko viime vuosi, nyt ns.luu lyöty kurkkuun 😉

  7. Saisko ton clasun omaan sarjaan niin olis tääkin sarja jännä ja tasainen 😀

  8. Kyllä sormi vaan kääntyy väkisin osoittamaan Happeen valmennuksen ja pelisysteemin suuntaan. Tuolla rosterilla ei voi hävitä normisuorituksella 10-2 millekään joukkueelle Suomessa. Kun ei lähde niin ei lähde. Maalilingot ovat hävinneet kuvioista tyyliin Kotilainen ja Manninen. Tuosta pitäisi saada ainakin kaksi niin hyökkäysvoimaista ketjua, että maaleja syntyy ihan väkisin, ainakin tuplat nihkeän 2 sijaan. Meni sitten omiin mitä meni. Mutta pelisysteemi ei tuota riittävästi laatupaikkoja ja peli menee tehottomaksi pörräämiseksi pallon kanssa. Joo, C on hyvä, mutta silti. Äijät vaihtuu ketjuihin, mutta kun roolit ovat hukassa, niin eipä se missään näy.

  9. Classicin pelinopeus ja pallon liikuttelu ykkösellä oli juuri sitä mitä huippusalibandyn pitää ollakin hyökkäyspäässä. Happeen heikkous on vuosien varrella ollut puolustuspelaaminen. Parissa aikaisemmassa pelissä näytti jo, että Happeessa olisi opittu puolustamaan. Tänään nähtiin, että ei ole opittu mitään. Puolustuspään peli oli levällään ja tilaa oli jätetty keskustaan, josta Classic sai rallatella maaleja mielin määrin. Happee ei mene pitkälle loppukauden peleissä, jos siellä ei puolustuspelaamista saada toimimaan.

  10. Kommentoinkin vain hyökkäyspeliä, jolla on aiemmin pystytty kompensoimaan onnetonta puolustusta. Nyt ei pystytä. Pelipätkä näytti kyllä ne megalomaaniset puutteet Happeen puolustuksessa. Sanonta keskusta pettää aina sopii kyllä Happeen puolustuspeliinkin varsin hyvin.

  11. Classic-Happee pelin maalikoosteen juuri katsoneena, on pakko antaa palaute että pitkävetisempää koostetta ei ole sitten tullut nähtyä. Matsissa 12 maalia ja kooste kestää 15 minuuttia!!! Neljäsosan peliajasta. Herätys nyt. Olisiko yhtään tiivimpään pakettiin mahtunut?

  12. 10 maalia joista voi helposti 6-8.n osalta syyttää happeen hyökkääjiä, veskari(t) ja pakit jätettiin kyllä täysin oman onnensa nojaan, toki kun kattoo hyökkääjien nimiä selässä ja kun näki miten vaikeaa se maalinteko tänään oli niin vaikeaahan sitä puolustamiseen osallistua kun se oma ”päätyö” ei meinaa toimia sitten ollenkaan.

  13. Onko vanhukselle liian haastavaa skipata niitä hidastuksia YouTubessa?

    Herätys