Liigat

Liigajoukkueilla hyvin erilainen peliin valmistautuminen Singaporessa – ”Tosi iloinen olo olla tällaisessa mukana”

17.11.
2017
4 Kommenttia
3
Liigat

TPS on nauttinut valmistautumisesta otteluun Singaporessa. Kuva: Salibandyliitto.

Hallitseva Suomen mestari Classic ja turkulainen TPS kohtaavat huomenna Singaporessa. Kello 13 käyntiin pyörähtävä ottelu on ensimmäinen ulkomailla pelattava virallinen Salibandyliigan kamppailu.

Otteluun on luonnollisesti valmistauduttu hyvin eri tavalla kuin Salibandyliigan otteluihin normaalisti. Classic ja TPS ovat aktivoituneet paikan päällä viemään salibandya lajina singaporelaisten tietoisuuteen.

Liigapelin lisäksi suomalaiset joukkueet ovat viikon aikana pelanneet ja käyneet vetämässä treenejä paikallisten koululaisten kanssa. Projektiin on osallistunut 13-18-vuotiaita nuoria yli 50 singaporelaisesta koulusta.

Sekä Classicin, että TPS:n treeneissä on nähty Singaporen miesten salibandymaajoukkueen pelaajia, jotka ovat saaneet testata taitojaan suomalaisten huippujoukkueiden keskuudessa.

Sen lisäksi pelaajia on testattu reissussa tavanomaisista testausmetodeista poiketen.

Tyytyväisyyttä molemmin puolin

Singaporessa on tällä hetkellä nostetta lajin parissa, sillä maassa on viitisentoista tuhatta salibandyn pelaajaa. Laji on erityisen suosittua kouluissa ja paikallisissa seuroissa.

Tällä tempauksella salibandy lajina saa maassa Paris Ris -koulun opettaja Isaac Sawin, sekä valmentajana ja tuomarina toimivan Sharil Ismain mukaan paljon lisäarvoa päivittäiseen tekemiseensä.

– On upeaa, että pelaajat tulevat jakamaan tietoa kouluihin. Meidän oppilaamme ovat todella innoissaan. He haluavat oppia paljon näiltä kavereilta, Ismai toteaa Salibandyliiton nettisivuilla.

– Lapset voivat oppia paljon kaikesta lajiin liittyvästä. Kuinka sijoittua, liikkua ja havainnoida kentän tapahtumia, Saw pohtii Salibandyliiton nettisivuilla viitaten huomiseen TPS:n ja Classicin väliseen otteluun.

Myös suomalaiset pelaajat ovat nauttineet erilaisesta viikosta normaalin sarjakauden keskellä.

– Tosi iloinen ja tyytyväinen olo olla tällaisessa mukana. Lapset olivat jäätävällä innolla mukana ja ottivat meidät vastaan kuin ”superstarat”, TPS-hyökkääjä Nikolas Laaksonen iloitsi koululaisille pitämiensä harjoitusten jälkeen.

Iso peli monelle taholle

Yhdeksät MM-kisat viheltäneellä Sharil Ismailla on tuomariparinsa kanssa iso päivä huomenna. He nimittäin vislaavat kyseisen Salibandyliiga-kamppailun.

– Se on minulle ja parilleni iso ottelu. Olen innoissani, ja hieman jännittää, Ismai kertoo.

Ismai ei kuitenkaan ole iloinen ainoastaan mahdollisuudesta päästä viheltämään Salibandyliigan huippuottelua, vaan koko tapahtumasta.

– Siitä tulee hienoa! Halli on täynnä, ja singaporelaiset ovat kovia kannustamaan, hän uskoo.

Classicin pelaajat North Landin koulussa. Kuva: Salibandyliitto.

Ottelulla on myös suomalaisille iso merkitys. Kamppailulla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea ja suomalaisten saavutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ottelu on osa Singaporen Suomen suurlähetystön Suomi100-ohjelmaa.

Classicin ja TPS:n välinen ottelu tulee suorana maksuttomalla TV5-kanavalla. Lähetys alkaa kello 12.55 ja ottelu starttaa kello 13. Ottelun selostaa Santeri Lähteensuo ja se pelataan Our Tampines Hub -nimisessä hallissa.

Sarjataulukossa Classic on ykkösenä, eikä ole hävinnyt vielä varsinaisella peliajalla tällä kaudella kertaakaan. TPS on taulukossa neljäntenä.

Lisää singaporelaisesta salibandysta lukea Salibandyliiton artikkeleista paikan päältä.

Linkit Salibandyliiton artikkeleihin:
Terveisiä Singaporesta: Pallo pysyi koululaisten hallussa
Terveisiä Singaporesta: ”Salibandy on todella suosittua kouluissa”

Muut artikkelit aiheesta:
Suomalaisjoukkueet vievät urheiluosaamista Singaporeen – luvassa historiallinen salibandyottelu
Classic perustaa kansainvälisen salibandyakatemian – konsulttitoimintaa myös kotimaassa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila