Liiganousija pelaa paikasta Suomen Cupin finaalissa – voitti puolivälieränsä selvällä erolla

ÅIF naiset punnersi kovien joukkueiden sekaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Täksi kaudeksi naisten Salibandyliigaan noussut ÅIF pelasi itsensä tänään Suomen Cupin välieriin. ÅIF voitti puolivälierässä O2-Jyväskylän selvin 7-1 -lukemin.

Avauserässä ÅIF kellisti vieraansa lukemin 3-0, eikä O2-Jyväskylä onnistunut laukomaan kotijoukkueen maalia kohti kuin kolmesti. Erätauolla 11 kertaa ”amppareiden” maalilla torjunut, mutta kolmesti antautumaan joutunut Tanja Matilainen teki tilaa Janita Spännärille.

Toisen erän alku oli hiljaisempi ja erän avausosuma nähtiin vasta puolivälin tietämillä, kun O2-Jyväskylän Kiia-Mari Avikainen onnistui kaventamaan. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Annika Hautojärvi vei kuitenkin ÅIF:n jälleen kolmen maalin karkumatkalle ja Ira Töyrylä onnistui lisäämään erän viimeisellä minuutilla lukemiksi jo 5-1.

Kolmannen erän alussa Emma Hartwall napautti taululle jo lukemat 6-1 ja Camilla Granqvist kaunisteli lukemia myöhemmin tyhjään maaliin.

ÅIF:n tehokkaimmat olivat tehot 2+1 tehnyt Judith Hyvärinen, sekä pistein 1+2 onnistunut Annika Hautojärvi. Ira Töyrylä osui kahdesti.

Naisten Suomen Cupin muut välieräjoukkueet ovat ratkenneet jo aiemmin. Tällä kaudella cupin finaalipaikasta pelaavat ÅIF:n lisäksi Classic, Koovee ja SB-Pro.