Maailmanmestaruus toi kutsun Linnan juhliin – Kohonen ja Väänänen edustavat joukkuetta

Tatu Väänänen nähdään Linnan juhlissa. Kuva: IFF

Tatu Väänänen nähdään Linnan juhlissa. Kuva: IFF

Salibandyn maailmanmestarit Tatu Väänänen ja Mika Kohonen on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Kohoselle kutsu Linnaan on jo kolmas.

Suomen kapteeni Tatu Väänänen ja viidesti maailman parhaana salibandypelaajana palkittu Mika Kohonen olivat keskipisteessä, kun Suomi juhli MM-kultaa viime joulukuussa Riiassa. Mestaruuspokaalin vastaanottanut Väänänen asteli tyylikkäänä eleenä saman tien luovuttamaan palkinnon legenda Kohosen kohotettavaksi.

– Kutsun saaminen on todella suuri kunnia ja juhlat varmasti kokemus, jonka tulen lopun ikääni muistamaan. Kerran elämässä juttuja, Tatu Väänänen ihastelee.

– Upeaa on myös se, että saan vaimolle tarjota myös tälläisen kokemuksen niiden kaikkien kotona raadettujen tuntien jälkeen, jotka itse olen ollut treeneissä, peleissä tai muissa säbäkokoontumisajoissa.

Oikean kapteenin lailla Tatu Väänänen haluaa nostaa hienolla hetkellä esiin koko mestarijoukkueen.

– Pitää muistaa, että en olisi kutsun saaneiden joukossa ilman käsittämättömän upeaa ja menestyksekästä joukkuetta, joka meillä oli Riiassa, joten aion edustaa juhlissa tuota ryhmää parhaani mukaan.

Tatu Väänäsen ja Mika Kohosen lisäksi on salibandymenestys tuonut vuosien varrella kutsun Linnan juhliin myös Petteri Nykylle, Tero Tiitulle ja Mikael Järvelle.

Teksti: Salibandyliitto

7 comments

  1. Linnanjuhliin pääsee liian helposti! En ota kantaa kenen kuuluisi päästä ja kenen ei. Mutta ei tule itsenäisyyspäivänä linnan juhlia katsottua!

  2. Ei käy onnen lahjat eli taisin Tatua vähän vanhempi olla ja näitä Jussiloita ym. vähän nuorempi. Muilla eväät riitti maajoukkueeseen ja minulla edelleen edes yksi liigapeli saavuttamatta. Silti mielestäni kentällä erittäin hyvä pelaaja olin, mutta väliinputoaja olin varmaan?

  3. Nyt ainakin jo liian myöhäistä sen verran kauan aikaa Jussilan ja Väänäsenkin uran alkutaipaleesta. Jotkut asiat pitää saavuttaa nuorena ja nuoruutta ei saa takaisin.

  4. Niin monta positiivista kommenttia :). Mahtava juttuhan se on että kutsu linnan juhliin on tullut!