Naisten maajoukkue valmistautuu MM-kisoihin – katso viimeisimmät kuulumiset ja haastattelut

Naisten maajoukkue leireili Dubaissa ennen MM-kisoja. Kuva: Salibandyliiton Instagram-tili.

Naisten maajoukkue leireili Dubaissa ennen MM-kisoja. Kuva: Salibandyliiton Instagram-tili.

Naisten salibandymaajoukkue on tällä viikolla valmistautunut tuleviin Bratislavan MM-kilpailuihin. Niin kutsutulla ”lämpöleirillä” on viimeistelty asioita ja herkistelty Slovakiaa ajatellen.

Maajoukkueen tavoitteena luonnollisesti on Hakametsässä 2015 koetun karvaan rankkarikisapettymyksen kääntäminen voitoksi. MM-kulta on hakusessa. Joukkueen pelaajat ovat valmistautuneet kisoihin oman elämäntilanteensa mukaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Koulu on nyt suoritettu ja sitä ei tarvitse enää miettiä. Olen tehnyt osa-aikaisesti töitä syksyllä, unta on riittänyt ja elämässä on ollut muutenkin sellainen kiva tasapaino. Syksyn aikana on ollut sopivasti salibandya ja oman alan töitä, maajoukkueessa jo pitkään pelannut Ella Alanko iloitsi Salibandyliiton haastattelussa.

– Tuntuu siltä, että arkielämästäkin on tullut mielekkäämpää, kun odottaa kisoja. Ihan mahtavaa pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa, pitkän polvivamman jälkeen takaisin huipulle palannut Mira Wickman puolestaan nauroi liiton sivuilla.

Wickmanin tapaan ensi kertaa kisakoneessa oleva maalivahti Noora Vuorela puolestaan ei ole juuri jännittänyt syksyn aikana. Kisakoneeseen pääsyä hän ei nimittäin liikaa ajatellut ennenkö loppumetreillä.

– Oikeastaan en ajatellut Bratislavaa realistisena ennen Malmön viimeistä EFT-turnausta. Yritin miettiä koko ajan niin, että tekee vain koko ajan parhaansa. Nyt vasta on alkanut tajuamaan, että sinne lähdetään. Erityisen siistiä on se, että kisat ovat Slovakiassa, jossa voitimme tyttöjen MM-kultaa 2012. Ympyrä ikään kuin sulkeutuu, Vuorela totesi.

Salibandyliitto on julkaissut kattavasti pelaajahaastatteluita viime viikkojen aikana niin teksti- kuin videomuodossa. Alla muutama videohaastattelu, luettavat haastattelut on linkitetty tämän artikkelin loppuun.

Mia Karjalaisen haastattelu:

Veera Kaupin haastattelu:

Katri Luomaniemen haastattelu:

Dubain valosta energiaa

Dubain lämpöleirin tarkoitus on ollut viimeistellä valmistautumisen osalta kaikki kuntoon pääasiassa kolmella eri osa-alueella.

– Jos sen jakaa karkeasti, kolmannes on vapaa-aikaa, jossa tosin on järjestettyäkin ohjelmaa, kuten esimerkiksi safaria ja vesipuistoa. Toinen kolmannes on ryhmäytymistä, eli valmistaudumme kisaviikkoon ja käymme läpi mentaalipuolen asioita, paineenhallintaa ja sitä, mitä kaikkea kisoissa voi tulla eteen. Kolmannes on sitten kovaa ydintä eli fysiikkaharjoittelua, maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen sanaili ennen reissua jatkaen:

– Ykkösjuttu on energian lataaminen ja toinen on roolituksen selkeyttäminen, eli jokaisella on oma ruutunsa ja roolinsa tiedossa. Kolmas asia on ryhmäytyminen ja fyysisen vireystilan ylläpitäminen. Viimeisestä EFT:stä ei tullut mitään maata mullistavia asioita käsiteltäväksi, eikä pelikirjaa tarvitse uusia. Yritämme valmennuksessakin pitää balanssin siinä, ettemme ylivalmentaisi tässä kohtaa.

Yksi tärkeä asia lämpöleirin antimista on ollut myös valo, jota ei Suomesta tällä hetkellä saa. Sen sanoi päävalmentaja Kurronenkin Pääkallo.fi:n haastattelussa. Suomen joukkue on aktiviteetteinaan tehnyt hieman kylmään Pohjolaan verrattuna erilaisissa olosuhteissa muun muassa vesijuoksua…

…nopeusharjoittelua…

…ja taitoluistelua.

Mietteitä ensimmäisestä leiripäivästä:

Mietteitä toisesta leiripäivästä:

Leirigallup:

Kisoihin luottavaisena

Itse kisat odottavat aivan nurkan takana. Turnaus alkaa Bratislavassa 1.12. ja päättyy MM-
finaaliin 9.12. Suomi avaa kisat Tshekkiä vastaan lauantaina 2. joulukuuta, ja seuraavina päivinä vastassa A-lohkossa ovat myös Norja ja Latvia. Mikäli Suomi voittaa alkulohkonsa, luvassa on pari päivää huilia, kunnes torstaina edessä on puolivälierä.

– Systeemi sopii meille ihan hyvin, että ensin pelataan, sitten huilataan ja sitten taas pelataan. Karstat ainakin päästään ottamaan pois koneesta heti alussa, kun Tshekki on vastassa, päävalmentaja Kurronen sanaili Salibandyliitolle.

Usko naisten maajoukkueen tekemiseen on kova, kuten tietysti päävalmentajalla kuuluukin. Kurronen odottaa lauantain Tshekki-koitosta jo vesi kielellä.

– Olen todella innoissani ja varmasti hienot kolme viikkoa on edessä. Tämä on ainutlaatuinen juttu ja kun on vahva tunne siitä, että on aito mahdollisuus ottaa kultaa, se tuo lisäbuustia tekemiseen.

Pääkallo.fi:n haastattelut & artikkelit:
Yle seuraa vahvasti naisten MM-kisoja – katso lähetysaikataulut
Karjalainen valmis neljänsiin MM-kisoihin: ”Jokainen projekti on ollut täysin erilainen”
Päävalmentaja MM-kisojen maalivahtivalinnoista: ”Kovin kilpailu käytiin sillä osastolla”
Naisten MM-joukkue tulee tässä – mukana seitsemän ensikertalaista

Salibandyliiton haastattelut & artikkelit:
Perheyritys jää hetkeksi, kun MM-kultaunelma kutsuu toimitusjohtajaa maailmalle
Sisukas juristi himoitsee MM-kultaa kolmannella yrittämällä
Suomen tuntematon MM-vahti on joukkueen ainoa äiti ja tuleva laivalevyseppähitsaaja
Lakkiaisten lykkääntyminen ei MM-pelaajaa harmita
Polvivammat selättänyt Mira Wickman innolla ensimmäisiin MM-kisoihinsa
Kapteeni Rantala luottavaisena kohti Bratislavaa
Ahvenanmaalta Tampereelle – näin Suomen naiset ovat menestyneet MM-areenalla