Naisten MM-joukkue tulee tässä – mukana seitsemän ensikertalaista

Kuva: Salibandyliitto

Kuva: Mika Hilska

Suomen naisten maajoukkue joulukuun MM-kisoihin on valittu.

Naisten salibandyn 11. MM-kisat pelataan Bratislavassa, Slovakiassa 1.-9. joulukuuta 2017. MM2017-joukkue julkistettiin mediatilaisuudessa maanantaina 6. marraskuuta. Joukkue on sama, mikä nähtiin viikonloppuna Ruotsin Malmössä pelatussa EuroFloorball Tour -tapahtumassa.

Kahdenkymmenen pelaajan joukossa on seitsemän MM-ensikertalaista. He ovat maalivahdit Noora Vuorela, Tiltu Siltanen, puolustajat Hanna Sipiläinen ja Minna Kallio sekä hyökkääjät Oona Kauppi, Mira Wickman ja 19-vuotias kuopus Jenna Saario. Viidensiin MM-kisoihinsa valmistautuvat Elina ja Karoliina Kujala kuin myös Eliisa Alanko. Eniten maaotteluedustuksia (123) on Elina Kujalalla.

Suomi on sijoittunut kolmissa edellisissä MM-kisoissa MM-hopealle Ruotsin viedessä jokaisella kerralla maailmanmestaruuden. Kaksi vuotta sitten Tampereella Suomi koki karvaan 4-5-tappion rangaistuslaukauskisassa.

Suomen naisten MM2017-joukkue

# Maalivahdit ikä seura ottelut maalit syötöt yht. MM-kisat
1 Noora Vuorela 23 TPS 4 0 0 0 –
35 Tiltu Siltanen 28 SB-Pro 13 0 0 0 –

Puolustajat
5 Silja Eskelinen 24 Piranha Chur (SUI) 26 6 4 10 1
11 Laura Manninen 24 Pixbo Wallenstam (SWE) 48 3 12 15 1
12 Mia Karjalainen 29 PSS 82 12 19 31 3
18 Elina Kujala 30 SB-Pro 123 54 43 97 4
53 Hanna Sipiläinen 28 Classic 34 9 16 25 –
80 My Kippilä 21 KAIS Mora (SWE) 37 5 25 30 1
82 Minna Kallio 34 Classic 17 0 5 5 –

Hyökkääjät
6 Sanni Nieminen 26 Classic 33 16 5 21 1
9 Eliisa Alanko 29 Classic 102 82 29 111 4
17 Kristiina Kauppila 25 Classic 73 13 17 30 3
19 Karoliina Kujala 30 SB-Pro 113 44 37 81 4
21 Nina Rantala 29 Classic 66 39 45 84 2
22 Ella Alanko 27 Classic 53 14 15 29 2
24 Katri Luomaniemi 33 Classic 77 29 26 55 2
27 Oona Kauppi 20 Koovee 7 7 2 9 –
54 Mira Wickman 23 KAIS Mora (SWE) 13 7 4 11 –
63 Veera Kauppi 20 Koovee 24 21 5 26 1
89 Jenna Saario 19 TPS 11 4 5 9 –
Lasse Kurronen, päävalmentaja
Markus Huhtimo, valmentaja
Irina Peltola, valmentaja
Tommi Seikkula, valmentaja
Juho Meuronen, MV-valmentaja
Kaarina Salomaa, joukkueenjohtaja
Jussi Kurronen, fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen, hieroja/huoltaja
Heidi Kurronen, hieroja/huoltaja

Teksti: Salibandyliitto

29 comments

  1. Mutta missä Laura Loisa? Eikö hänen suuren suuri egonsa mahtunut enää joukkueeseen?

  2. Liitto halusi näpäyttää erästä lehteä ja jätti Liisan pois!!fakta että loisa olisi ollut ainoa joka jotenkin olisi pärjännyt maalilla ruotsia vastaan..

  3. Pöllänen ilmeisesti loukkaantui taas pahasti 🙁
    Todella paskaa tuuria.

  4. Valmennustiimi otti mielenkiintoisen ”riskin” maalivahtivalinnallaan. Kaksi MM-kisojen ensikertalaista, joilla molemmilla tällä hetkellä liigassa heikko torjuntaprosentti (molemmilla alle 78%) ja Vuorela vielä veti Champions Cupin 76%:lla, johon lisähuomiona ruotsalaisten tekemät 15 maalia.

    Mielenkiintoista on myös nähdä miten maalivahtien fysiikka kestää turnauksen. Ensin kolme peliä kolmeen päivään, jonka jälkeen todennäköisesti kaksi päivää huilia ja sitten jälleen kolme peliä kolmeen päivään.

    Siltaselle ja Vuorelalle tsemppiä ja kaikkea hyvää, toivottavasti menee nappiin. Ja jos ei mene, niin kääntäisin katseet ennemmin valmennukseen kuin pelaajiin.

  5. Kovasti ihmettelen miten ei Nieminen pääse jengiin ja Vuorela on kisoissa…

  6. Mitä tulee liigan torjuntatilastoihin niin jättäisin ne täysin omaan arvoonsa, kun tilastoijat ovat ”isiä ja äitiä” ja joskus ei lasketa torjuntoja koskaan ja toisaalta joskus torjunnaksi riittää kun molari näkee pallon.

  7. Huudelkaa te ihmettelijät ja toisten perään mankujat vaan rauhassa sieltä piiloistanne,Onneksi päätösten teko ei ole käsissänne.Tsemppiä koko joukkueelle niin ensikertalaisille kuin konkareillekin!!

  8. Loisa valittiin jopa Ruotsissa kauden parhaaksi maalivahdiksi, aika kova suoritus.
    Mutta nyt taisi seuranvaihto suututtaa tietyt tahot.

  9. Toivon, että toteutuu jonkin äärivaihtoehto: nimittäin joko kultaa tai kunnon floppaus.

    Jos tulee kultaa, niin sitten se on osoitus siitä, että tehdään jotain oikein ja hyvä näin.
    Jos tulee floppaus, niin sitten se on osoitus siitä, että liitonkin on pakko reagoida ja tehdä jotain.

    Hopea on kaikista huonoin tulos, koska tulos ei ole riittävä mutta tosiaalta ei ole mitään syytä lähteä keikuttamaan venettä.

  10. Varmasti on torjuntojen laskijoissa eroja, mutta pitkässä juoksussa on todennäköisesti vertailukelpoiset muihin. Tietysti tilastot on aina tilastoja. Moni asia vaikuttaa, vastustaja, pelitapa kyseisessä pelissä (kuinka kova painotus puolustamiseen) yms., lähdetäänkö jossain vaiheessa tappioasemassa avaamaan omaa peliä…

    Ei ole mielestäni kummallista, että maalivahtivalinta aiheuttaa pientä jutustelua.
    Olisi kiva kuulla Kurrosen perustelut Niemisen ja Loisan sivuuttamisesta ja toisaalta Vuorelan ja Siltasen valitsemisesta.

    En nähnyt julkistamistilaisuutta, oliko siinä perusteluja ylipäätään valinnoista?

    Onnea ja menestystä joukkueelle!

    Pululle: Hienoa että astuit urheasti omalla nimelläsi esiin antamaan painavan mielipiteesi.
    PS. Älä enää pasko autoni päälle.

  11. ”Missä taru nordman”

    20.07.2000 syntynyt Taru pelaa tällä hetkellä EräViikingeissä joukkueensa kakkosentterinä numerolla 17. Tämä leftin pelaaja ja kerännyt tämän kauden saldona kuusi peliä tehoilla 5+5 ja -1.

    Tarun näkee seuraavaksi esimerkiksi ensi lauantaina Jyväskylässä.

  12. Älä turhaan Jyväskylään mene, O2 peli on Mikkelissä.

  13. Eihän tässä nyt mitään hätää ole.Naisten liigassa on joukkuemäärä vähentynyt eli taso on noussut nyt sitten hurjasti.Joidenkin mielestä.Eli ruotsilla ei ole mitään palaa 🙂

  14. Toivoisin jatkossa maajoukkuejulkistuksiin päävalmentajan läpikäyntiä pelaajista, miksi juuri he ovat mukana. Samoin, ketkä olivat lähellä ja miksi jäivät/jätettiin pois. Minkälaista peliä/ilmettä juuri tällä joukkueella haetaan. Spekulointia joukkueesta on tietysti aina. Nyt näyttää esim Loisan poissaolo joitakin ihmetyttävän. Perustelu olisi paikallaan. Säbä on pieni laji eikä asia varmaan ”ulkopuolisia” kiinnosta. Jos vertaisi vaikka jalkapalloon niin esim Hradeckyn poissaolo maajoukkueen kokoonpanosta ilman valmennuksen mitään kommenttia ( tai toimittajien kysymystä ) olisi varsin ihmeellistä.

  15. siis hetkinen.. Loisa pelasi viimeksi ruotsia vastaan ja selän taakse meni 8 maalia? Sekä huhtikuun eft:eessä häviö sveitsille 8-4 ja taas Loisa maalissa? Mitä Niemiseen tulee niin yksi esiintyminen on ja silloin häviö Tsekille, torjuntoja 10. Nyt selkeät voitot efteessä Tsekistä ja Sveitsistä ja Ruotsikin pystyttiin haastamaan ensimmäisen erän kaaoksen jälkeen.Joten eiköhän laiteta faktat kuntoon. Tsemppiä naiset kisoihin!

  16. Ooppas nimetön hiljaa, kaiva tyhjästä lompakostas rahaa ja mee kattoo mosalle kun nordman pyörittelee siellä kaikkia mielin määrin. Nordman ihan selvää maajoukkuekamaa

  17. HERÄÄ BOI:lle tiedoksi, että Taru Nordman ehdottomasti on maajoukkuekamaa… tosin se maajoukkue tällä hetkellä on tyttöjen maajoukkue.

  18. Nyt isukit jäitä hattuun 😀 Uusi majukausi alkamassa ja kaikki haluaa oman tyttelin sinne…

  19. Mulla olisi ajatus. Suljetaan koko kommentointimahdollisuus ja jatketaan vaikka Twitterissä. Ei näissä kommentoinneissa ole järjen hiventä edes junnujen ulkopuolella. Twitterissä ainakin useimmat sentään esiintyy omalla nimellään. Hashtageillä pääkallo ja salibandy saisi tämä tärkeä nettilehtikin ansaitsemaansa näkyvyyttä ja klikkauksia.

  20. Täysin eri mieltä. Pääkallon ”arvoa” myös mitataan sillä tietoliikennemäärällä mitä täällä on/sivusto tuottaa, niin ei ole mitään järkevää syytää siirtää liikennettä muualle.

  21. Nyt on kova ryhmä! Wickmanin kenttä on levottoman kova! NIIIN paljon parempi materiaali kuin edellisissä kisoissa! <3

  22. Ainoo miinus että wickman itse ei esim ruotsia vastaan pysynyt ollenkaan vauhdissa mukana. Heikompia vastustajia vastaan kyllä.

  23. Höpö höpö, hyvin pelasi Wickman.
    Satatuhattamiljoonaa kertaa parempi sentteri ihan joka tavalla kuin ne viime kisoissa huonosti esiintyneet ja nyt kisoista ulos jääneet.

  24. Ei sellaisia ole. Yksilöinä ruotsalaiset ehkä himpun verran taitavampia ja urheilullisempia kuin suomalaiset, mutta joukkueena suomi voi voittaakin. Finaali on vain yksi peli,jossa voi sattua mitä vain.