Pistepörssi vai sarjapisteet edellä? Kaikkien aikojen tehopelaajat vastakkain sunnuntaina

Kumpi juhlii sunnuntaina, "Don" Kohonen vai Henri Johansson? Kuva: Esa Takalo.

Kumpi juhlii sunnuntaina, ”Don” Kohonen vai Henri Johansson? Kuva: Esa Takalo.

Seinäjoen Peliveljet kohtaa sunnuntaina kotonaan Nokian KrP:n. Vastakkain asettuvat myös Salibandyliigan kaikkien aikojen pistehait Mikko Kohonen (SPV) ja Henri Johansson (Nokian KrP).

Ennen sunnuntain kamppailua Kohonen ja Johansson ovat molemmat takoneet 820 pistettä Salibandyliigassa. Kohonen on edellä, koska hän on tehnyt enemmän maaleja.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet kymmenen peliä tällä kaudella. Nokialaiset ovat saalistaneet noista 15 ja seinäjokelaiset 12 pistettä. KrP on sarjataulukossa kakkosena, SPV sijalla seitsemän. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Raholassa veivät ”näädät” jatkoajalla.

Vaan mitä on odotettavissa nyt niin joukkueilta, kuin heidän ykköspyssyiltään? Pääkallo.fi esitti pistenikkareille muutaman kysymyksen ottelun alla.

Millä odotuksilla sunnuntain otteluun?

Mikko Kohonen (myöhemmin MK): Odotukset ovat kovat. Olemme valmistautuneet aika hyvin. KrP:stä on muodostunut yksi arkkivihollisistamme jos näin voi sanoa. Vieraissa on ollut aina tosi haastavaa, mutta kotipeleissä meillä on ollut sauma näpäyttää takaisin. Mahtava peli tulossa.

Henri Johansson (myöhemmin HJ): Iso peli edessä, kun tässä on ollut muutama vähän heikompi matsi viime aikoina. Olemme päästäneet paljon omiin. Treeniviikko on ollut sen verran hyvä, että luotan meidän hakevan sieltä kaksi pistettä. Ottelun alku on kuitenkin tärkeä. Kotona olemme aloittaneet monella kaudella tosi hyvin ja se on helpottanut iltapuhdetta. Seinäjoki on ilkeä paikka jäädä takamatkalle. Kotiyleisö tuo siellä vähän sellaista painetta.

Olette kaikkien aikojen pörssikärkiä. Mietitkö tuota tilannetta? Kuinka tärkeää on olla kärjessä?

MK: Rehellisesti sanottuna ei tule mietittyä yhtään. Silloin, kun ensimmäisenä rikoin juuri KrP:tä vastaan 800 pisteen rajan vähän ennen Henkkaa (Johansson), niin en edes tiennyt asiasta. KrP:n pojat olivat keränneet pallon talteen ja antoivat pelin jälkeen. Kiitos heille, että muistivat. Luulen, että olemme Henkan kanssa molemmat olleet näissä karkeloissa sen verran pitkään, että fokus on voittamisessa, ei pörsseissä.

HJ: Ei sitä tule mietittyä yhtään. Monesti olen sanonutkin sen tässä, että Mikko todennäköisesti lopettaa ennen minua ja minulla on silloin todennäköisesti sauma napata ykköspaikka. Sillä ei ole väliä koska se tulee. Onhan se hienoa olla ykkösenä, mutta se ei ole se asia, mikä tällä hetkellä kiinnostaa.

Mikko Kohonen. Kuva: Juha Käenmäki.

Mikä tekee Henristä/Mikosta niin kovan pörssihain kaudesta toiseen?

MK: Henkka on äärettömän taitava kaveri. Liigassa on paljon hyviä maalintekijöitä ja paljon hyviä syöttelijöitä. Henkka taitaa molemmat, sekä esimerkiksi haastamisen. Monipuolisuus tekee hänestä todella vaarallisen ja rightin puolen pelaajana hänellä on tiettyjä mahdollisuuksia suojaamisen kautta.

HJ: Varmaan sama kuin minullakin, eli hyvät ketjukaverit. Mikko osaa sijoittua kentällä hyvin. Vaikka hän on toki fyysisesti hyvässä kunnossa vieläkin, ei liike ole enää samanlaista kuin ennen. Hän paikkaa sitä paljon pelisilmällä ja sijoittumisella. Hän takoo paljon maaleja takatolpilta ja ilmapalloista ja niin edelleen.

Mitä seikkoja pitää erityisesti huomioida kun Nokian KrP/SPV on vastassa?

MK: Nokiahan on uudistunut vuosien saatossa. Aikaisemmin he pelasivat sellaista tosi passiivista taitosalibandya. Nykyään he ovat tosi aktiivisia, karvaavat hyvin ja pallollisessa pelissä he ovat paljon suoraviivaisempia ja nopeampia. He menevät kovaa sunnuntaina ja siihen meidän pitää olla valmiita.

HJ: No ainakin se SPV:n kääntöpeli. He ovat taas viime pelit kyykkineet aika matalalla, joten ainakaan pallon kanssa ei sovi sählätä keskialueella ja antaa helppoja riistoja heille.

Henri Johansson. Kuva: Esa Takalo.

SPV:llä oli Champions Cupin jälkeen tovin ajan hyvinkin vaikeaa. Kaksi edellistä peliä on kuitenkin päättynyt voittoihin. Miten tästä eteenpäin?

MK: Meillä on ollut samanlaisia ongelmia aiemminkin. Peliin tuli suvantovaihe ison tavoitteen jälkeen. Se on luonnollistakin. Olimme valmistautuneet tosi vahvasti Champions Cupiin ja tunnelataus purkautui turnauksen jälkeen, kun emme päässeetkään ihan siihen tavoitteeseen, mitä olimme ajatelleet.

Sen jälkeen meillä oli puolustuspelissä ongelmia. Joukkueena homma meni vähän yliyrittämiseksi. Luulimme olevamme parempia puolustamaan eri tavalla kuin aiemmin kuin oikeasti olimme. Yliaktiivinen karvaaminen avasi peliämme ja etenkin Indians ja EräViikingit näyttivät sen meille aika selvästi. Nyt on laitettu perusasiat taas kuntoon ja saatu peli hanskaan. Sillä tiellä tässä mennään ja jatketaan.

Nokian KrP:llä on ollut varsin vahva alkukausi. Miten vire säilyy loppuun saakka?

HJ: Kyllä se lähtee siitä jokapäiväisestä harjoittelusta. Nyt olemme tehneet tosi hyvin töitä ja se on ollut vähän jatkumoa muutamalle aiemmalle kaudelle tässä. Saimme myös täksi kaudeksi muutaman hyvän uuden ukon mukaan. Pitää vain työnteon kautta nostaa tasoa jatkuvasti kohti loppukautta. En epäile hetkeäkään ettemmekö voisi olla noilla sijoituksilla kauden lopussakin.

Huomisen SPV-Nokian KrP -ottelun alkuvihellys vislataan kello 18:30.

6 comments

  1. Joakim Lund on tehnyt B-Poikien 1-Divisioonassa 53p? 11 peliin eikä pääkallo ilmoita kenties maailman ennätyksestä!!!

  2. Ite laitoin puulaakissa yhteen matsiin 20 maalia.

    Missä uutisotsikot?

  3. Edes olla. Joku semmonen kaveri kuin Kotilainen tais tempoo vielä asmjunnuissa 5pojon keskiarvolla. Harmi tosiaan että puulaakien megamaalimääriä ei mainita, etenki jos vastus vielä pelaa vajaalla, farssi

  4. Eikös ne pisteet ole 824 molemmilla. Herätykselle ja muille kommentojille. Kysymys on kavereista jotka ollut huipulla koko uran eikä vaan junnuna. Eiköhä näiltä mestareilta löydy yhtä kovia tuloksia junnuajoiltakin. Jos muut tekee samat tulokset liigassa nostan hattua mielelläni.

  5. Eräs Classicissa pelaajava nuori taituri takoi C1 sm sarjassa 6.5 pisteen keskiarvolla. Siinä on tällä hetkellä samaa sarjaa pelaavilla vähän töitä..

  6. Henkka oli jo D/C-junnuissa aivan pitelemätön. Muistaakseni alkuperäinen seura oli TFT, ja Tampereelle siirron aikaan (Cjunnut) perässä olivat Clasu ja Ilves.