Maajoukkueet

Suomi päihitti Sveitsin kahdella maalilla – Pylsy ja Manninen hyvässä vireessä

04.11.
2017
Maajoukkueet

Joonas Pylsy oli vireessä Sveitsiä vastaan. Kuva: Swiss Unihockey

Suomen ja Sveitsin miesten maajoukkueet kohtasivat lauantaina Sveitsin EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Sveitsin lukemin 4-2.

Suomi vastasi ottelun avausosumasta. Turnauksessa hienosti esiintynyt Suomen kakkosvitja pelasi vastahyökkäyksen rauhallisesti loppuun asti ja Jami Manninen tarjoili avopaikan Joonas Pylsylle, joka ei erehtynyt. Sveitsi oli erässä jonkin verran niskan päällä ja Suomi loi hyviä tilanteita lähinnä vastahyökkäyksistä, mutta lisämaaleja ei nähty ensimmäisellä kaksikymppisellä.

Suomi aloitti toisen erän ryminällä. Nico Salo tarjoili kulmasta loistosyötön maalille, josta Valtteri Kainulainen vei sinivalkoiset kahden maalin johtoon ajassa 20.36. Sveitsi pääsi pyörittämään ylivoimaa, kun Sami Johansson joutui jäähypenkille ajassa 27.15. Patrick Mendelin iski kotijoukkueen avausmaalin reboundista sekunti sen jälkeen, kun suomalaispelaajan jäähyaika loppui. Toisessa erässä ei nähty lisäosumia.

Kolmannen erän ensimmäistä osumaa odoteltiin yli 14 minuuttia ja asialla oli jälleen kaksikko Pylsy-Manninen. Toiseksi mainittu toi pallon Sveitsin alueelle ja tarjoilli maukkaan syötön Pylsylle, joka iski ottelun toisen osumansa. Suomen neljäs maali syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa Pylsy tarjoili paikan Manniselle, joka tykitti Suomen 4-1-maalin ajassa 58.22.

Sveitsi sai vielä hiukan lohtua Luca Grafin lauottua 4-2-kavennuksen 35 sekuntia myöhemmin. Suomen tehopelaajia olivat jo mainitut Pylsy (2+1) ja Manninen (1+2).

Suomen saldoksi Sveitsin EFT:stä jäi kaksi voittoa (Tshekki 5-3) ja tappio Ruotsia vastaan (8-3).

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen