Maajoukkueet

Suomi Tshekkiä etevämpi – Veikkola vastasi voittomaalista maajoukkuedebyytissään

02.11.
2017
13 Kommenttia
3
Maajoukkueet

Matias Veikkola osui uransa ensimmäisessä maaottelussa. Kuva: Juha Käenmäki

Suomen ja Tshekin miesten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan torstai-iltana Sveitsin EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Tshekin maalein 5-3.

Ottelu ehti vanheta 6.32, kun Jonne Junkkarinen tarjoili pallon maalin eteen Joonas Pylsylle, joka iski Suomen 1-0-johtoon. Samainen ketju oli asialla, kun Suomi lisäsi johtoa pari minuuttia myöhemmin. Aaro Astala syötti avopaikan Jami Manniselle, joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä.

Tshekki pääsi peliin yhä paremmin mukaan ensimmäisen erän toisella kympillä. Ajassa 17.49 Milan Tomasik kavensi ja kun Tshekki pääsi vielä ylivoimalle erän lopussa, niin Tomas Sykora tasoitti pelin 47 sekuntia ennen erän loppua.

Ottelun puolivälin tienoilla molemmat joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimiaan, mutta lisämaaleja ei nähty.
Ottelun seuraavasta osumasta vastasi jälleen Suomen kakkosvitja. Pylsy toi pallon hienosti Tshekin puoliskolle ja toimitti Manniselle mainion syötön, josta tehopelaaja tykitty ottelun toisen maalinsa.

Tshekki pääsi erän viimeisillä minuuteilla vielä ylivoimalle, mutta Suomen alivoima kesti myllytyksen ja kolmanteen erään mentiin suomalaisjohdossa.

Kolmannen erän avausmaalin iski Tshekki. Ajassa 45.39 Martin Prazan laukoi pallon Suomen maalin etukulmaan vastahyökkäyksestä ja peli oli tasan. Suomi ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi, vaan kakkosvitja iski ottelun neljännen osumansa vain 10 sekuntia myöhemmin. Matias Veikkolan uran ensimmäinen maaottelumaali syntyi ensimmäisessä maaottelussa Junkkarisen syötöstä.

Suomen seuraavan maalin orkesteroi Nico Salo, joka antoi tshekkipelaajien välistä poikittaissyötön Sami Johanssonille ja peli oli 5-3 juuri ennen viimeistä kymppiä. Tshekin Matej Jendrisak pääsi yrittämään maalia rankkarista ajassa 56.10, mutta ei saanut palloa Kaltiaisen selän taakse.

Lisämaaleja ei nähty Tshekin ylivoimalla, eikä sittemminkään ja Suomi vei voiton kahden maalin marginaalilla. Suomeen tehopelaajia olivat Manninen (2+0), Pylsy (1+1) ja Junkkarinen (0+2).

Suomi kohtaa perjantaina Ruotsin ja ottelu alkaa klo 18.00. Poikien ja miesten maaottelut näet tämän linkin takaa kohdasta ”Laufende Spiele”

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen