Tshekki laittoi hallitsevan maailmanmestarin tiukoille – Suomelle 9-7-voitto

Joona Rantala (vas.) ja Justus Kainulainen (oik.) olivat iskussa Tshekkiä vastaan. Kuva: IFF

Suomen ja Tshekin poikien U19-salibandymaajoukkueet kohtasivat Sveitsin Kirchbergissä torstaina. Suomi oli ottelussa vahvempi maalein 9-7.

Ensimmäisessä erässä Tshekki karkasi kahden maalin johtoon, mutta se ei Suomea lannistanut vaan tauolle mentiin 2-2-tilanteessa. Toisessa erässä Suomi aloitti maalinteon ensimmäisellä minuutilla ja kuritti Tshekkiä kuudesti Joonatan Kovasen, Justus Kainulaisen, Jasper Juutin, Aaro Helinin ja Joona Rantalan toimesta. Yksi maali merkittiin omaksi maaliksi ja kolmanteen erään lähdettiin Suomen 8-6-johdossa.

Tshekki tuli maalin päähän vielä viimeisellä vitosella, mutta Rantala iski tyhjiin Suomen 9-7-osuman. Suomen tehopelaajia olivat eritoten Kainulainen (2+1) ja kahdesti maalannut Rantala.

Poikien EFT-urakka jatkuu perjantaina, kun joukkue kohtaa Ruotsin klo 12 alkavassa ottelussa. Poikien ja miesten maaottelut näet tämän linkin takaa kohdasta ”Laufende Spiele”