VeikkausTV näyttää 18 salibandyn liigapeliä tällä kaudella – tässä ohjelma

Nokian KrP nähdään kauden ensimmäisessä VeikkausTV:n ottelussa. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP nähdään kauden ensimmäisessä VeikkausTV:n ottelussa. Kuva: Esa Takalo

VeikkausTV näyttää miesten Salibandyliigan runkosarjasta 18 ottelua.

VeikkausTV näyttää kuluvalla kaudella miesten Salibandyliigaa viime vuosien tapaan. Ensimmäinen lähetys tulee 15. marraskuuta ottelusta Nokian KrP – SB Welhot. VeikkausTV:n kokonaisuus runkosarjasta käsittää kahdeksantoista peliä.

Sovittujen tv-pelien määrä kauden 2017-18 runkosarjasta miesten Salibandyliigan osalta on 115 kappaletta. Kun runkosarjassa pelataan 182 ottelua, niin 63 prosenttia otteluista on lähetysten piirissä eri kanavilla.

VeikkausTV:n lähetykset
Ke 15.11.2017 18:30 Nokian KrP – SB Welhot, Raholan liikuntakeskus
Su 19.11.2017 17:00 SPV – LASB, Seinäjoen urheilutalo
Ke 29.11.2017 18:30 EräViikingit – Indians, Energia Areena
Pe 1.12.2017 18:30 Nokian KrP – TPS, Raholan liikuntakeskus
Su 3.12.2017 18:00 OLS – LASB, Kastellin monitoimitalo
Pe 15.12.2017 18:30 LASB – Classic, Lahden suurhalli
La 16.12.2017 18:30 Happee – EräViikingit, Jyväskylän monitoimitalo
La 30.12.2017 17:00 SPV – SalBa, Seinäjoki Areena
Pe 5.1.2018 18:30 Indians – Koovee, Otahalli
Pe 12.1.2018 18:30 Oilers – Koovee, Tapiolan urheiluhalli
Ke 17.1.2018 18:30 Oilers – Nokian KrP, Tapiolan urheiluhalli
Ke 24.1.2018 18:30 TPS – Indians, Turun palloiluhalli
La 27.1.2018 18:00 Indians – SPV, Otahalli
Ke 14.2.2018 18:30 SB Welhot – Nokian KrP, Kuopiohalli
Su 18.2.2018 18:00 OLS – Indians, Kastellin monitoimitalo
Su 25.2.2018 17:00 SalBa – SB Welhot, Rauman kauppaoppilaitos
La 3.3.2018 17:00 SPV – Oilers, Seinäjoen urheilutalo
La 10.3.2018 17:00 Koovee – Happee, AutoCenter Areena

Kaikkien salibandylähetysten tiedot löytyvät tältä sivulta.

Teksti: Salibandyliitto

Perjantaina pelataan kolme miesten Salibandyliigan kamppailua ja kaikki löytyvät Veikkauksen Pitkävedon ottelulistoilta. Tampereella nähdään paikallispeli, kun sarjaa johtava Classic isännöi Kooveeta. Kuusi viimeistä peliään voittanut Classic on ottelussa selkeä ennakkosuosikki ja saa kertoimeksi 1,15. Tasapelille annetaan kerroin 9,50 ja Kooveen suoralle voitolle peräti 7,80.

Viime kevään välierissä kohdanneet EräViikingit ja SPV mittaavat toisiaan Vantaalla. Ottelusta odotetaan tiukkaa vääntöä ja molempien voittokerroin on tismalleen sama 2,17. Tasapelin kerroin on 5,50.

Oilers isännöi Steelersiä Espoossa. Espoolaisten vahva alkukausi on kääntynyt hiukan huonompaan suuntaan ja Steelers taasen yrittää kömpiä ulos synkistä laaksoista. Espoolaisten kotikerroin on 1,25, tasapelin kerroin 8,50 ja hämeenlinnalaisten 5,40.

Pitkävetoon pääset täältä

Tampereen paikallispelissä on ennakkoon selkeä suosikki ja paljon pitäisi tapahtua, että Koovee (9) yllättäisi Classicin (1). Koovee on pelannut pirteän alkukauden ja joukkueen tasaisista otteista kertoo jotain se, että joukkue ei ole voittanut tai hävinnyt yli kolmella maalilla kertaakaan. Classic karisti jaloistaan alkukangistelut ja on palannut tutulle tasolleen. Suomen mestari on ollut viime vuosina parempi paikallispeleissä ja samaa voi odottaa myös perjantailta. Koovee voi kuitenkin roikkua peesissä melko pitkäänkin ja tarjonnee hyvän vastuksen sarjakärjelle.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 6,7,8 – Koovee 4,5,6

EräViikinkien (11) ja SPV:n (7) välinen välieräsarja tarjoili hurjaa draamaa viime keväänä ja loppuratkaisu nähtiin vasta seitsemännen pelin jatkoajalla. ErVi:n alkukausi on ollut heikko ja joukkue on voittanut toistaiseksi alle puolet otteluistaan. Lokakuu oli todella synkkä molemmille ryhmille ja voittoja kertyi molemmille ainoastaan yksi neljästä pelisä, joten tappioputkia lähdetään katkomaan molemmissa leireissä. SPV on ollut joukkueista toistaiseksi parempi alkukaudesta, mutta selkeää suosikkia otteluun ei ole. Alkukauden perusteella nähdään ainakin maaleja, sillä molempien omassa päädyssä on heilunut noin kuusi kertaa ottelua kohden.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: ErVi 5,6,7 – SPV 5,6,7

Oilers (4) oli alkukaudesta hurjassa vireessä ja voittoja sateli välillä heikommillakin esityksillä. Viimeiset kaksi peliä ovat olleet joukkueelle murheellisia, sillä omissa on kolissut peräti 20 kertaa. Steelers (14) on ollut alkukauden heikoin suorittaja ja huonot otteet ovat seuranneet toistaan. Joukkue lähtee katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkeaan ja muuttamaan peräti -34-lukemissa olevaa maalieroaan. Kliseisesti voi sanoa, että molemmat tarvitsevat nyt voiton, mutta Steelers kaipaa sitä huomattavasti enemmän. Lähtökohtaisesti Oilers on selkeä suosikki ja Steelers selkeä altavastaaja. Maalifestarit ovat hyvin mahdolliset, joten laitetaan hiukan tavallista isommat maaliodotukset tähän otteluun.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Oilers 8,9,10 – Steelers 4,5,6

Tulosvetoon pääset täältä
Monivedon löydät täältä ja salibandya löytyy perjantain Monivedosta

Kaikki perjantain ottelut käynnistyvät klo 18.30.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

17 comments

  1. En oikein ymmärrä miksi Nokian KrP:n kotipelejä näytetään TV:ssä tai netissä. Ei oikein vastaa tarkoitustaan yrittää näyttää peliä, jos siitä ei voi nähdä mitään koska peli kuvattu niin alhaalta.

  2. Toinen vaihtoehto Raholassa on kuvata yläkerrasta, joka on kuin akvaariossa kuvaisi kun lasit tulevat eteen ja samalla jää toinen laita käytännössä pimentoon kokonaan. Yksi surkeimmista ellei surkein halli kuvaamisen kannalta. Ja oikeastaan muutenkin.

  3. Rahola on yksi parhaista areenoista koko Suomessa katsomoiden osalta, toinen hieno paikka on Oulun Kastelli, myös Seinäjoen Urheilutalo on hyvä

  4. RAHOLALLE: Makunsa toki kullakin. Jo pelkästään Pirkanmaalla sekä Classicilla, että Kooveella on omasta mielestäni huikeasti paljon paremmat kotiareenat. Ajattelee sitten katsojan tai kuvaajan näkökulmasta.

  5. Lahdeen Suurhalli jossa LASB pelaa kotipelinsä on kyllä valtakunnan tasolla parhaimmistoa. Jos et usko, koe se itse.

  6. Elenia Areena on kyllä Suomen parhaimpia areenoita. Ja Rahola on kyllä se kusisin mesta.

  7. Jos ja kun halutaan vertailla eri säbähalleja toisiinsa niin voitaisiin järjestää skaba sb-liigan toimesta jossa kuluttaja siis me katsojat saisimme arvioda palvelut ja puitteet.
    Seuratkin alkaisivat kiinnittää huomiota halliensa palveluihin ja näin palvelut jotka ovat vielä kehitysvaiheessa, paranesivat meille katsojille.
    Paras halli voitaisiin palkita vaikka supefinaalissa.

  8. Ei kai se nyt seurojen tehtävä ole päivittää omaa hallia. Se on kyllä ihan hallien omistajien tehtävä.

    Raholastakin voisi saada ihan ok hallin ku vähän päivitettäisiin asioita.

  9. Ja taas näkee liiton arvostuksen naissalibandyä kohtaan, kun ei saa ensimmäistäkää naisten peliä näkymään…

    Salibandyliitolle kysymys: jos miesten pelien näkyvyys on luokkaa 63% niin kuinka paljon on vastaava luku naisilla?

    p.s. En väitä enkä vaadi edes menisi tasan, mutta edes sinnepäin olisi eteenpäin menoa.

  10. Televisiointi hyvä, kuvauksesta kärsin kun vain palloa kuvataan, myöhässä – vähän kun vielä syvyyttä näkis, ois extrahyvä.

  11. Onhan Raholassa oma ”mad max” tunnelmansa, mutta yhtään peliä ei sieltä pitäisi kuvata! On niin hirveetä skeidaa yrittää kattoa, kun kuvakulma aivan surkea! Kukaan muu ku todellinen niilo ei minuuttia pidempää jaksa

  12. No pitää ylipäänsä olla iloinen. Että pelejä jostakin näkyy. Ei onneksi ole kuin kaksi peliä Raholassa. Mukavaa että Kuopiosta ja Oulusta tulee myös peli!

  13. Krp pystyisi halutessaan siirtää kuvattavat pelit muualle, ilmeisesti ei vaan tohon halukkuutta.

  14. Ei mitään Raholaa vastaan muuten, mutta ei siellä kannata peliä kuvata, ainakaan jos siitä itse pelistä jotain haluaa nähdä. En tiedä minkälaista mainosta lajille lähetykset tuollaisesta hallista tuo? Ehkä lajin amatöörimäisyys korostuu, ehkä siinä ei ole mitään pahaa.