Veljekset vastakkain Suomen Cupissa – ”Kai tässä jokin veto pitäisi laittaa pystyyn”

Henri Vilen (vas.) ja Kari Vilen kohtaavat sunnuntaina Suomen Cupissa. Kuva: Kirkkonummi Rangers.

Henri Vilen (vas.) ja Kari Vilen kohtaavat sunnuntaina Suomen Cupissa. Kuva: Kirkkonummi Rangers.

Miesten Suomen Cupissa pelataan mielenkiintoinen kamppailu sunnuntaina kakkosdivarijoukkue Rangersin ja Salibandyliigan LASB:in välillä. Ottelun erikoisuus on se, että Vilenin veljekset Henri (LASB) ja Kari (Rangers) pelaavat ensi kertaa urillaan vastakkain. Pääkallo.fi jututti kaksikkoa ottelun alla.

Ennen kautta divarinousun tavoitteeksi asettanut Kirkkonummi Rangers on pelannut kakkosdivarissa mainion alkukauden. Se johtaa Etelä-Suomen ykköslohkoa voitettuaan kahdeksasta pelistään seitsemän. Maalierot ovat olleet hurjia, sillä joukkue on tehnyt 118 maalia ja päästänyt vain 26. Nuorella rosterilla operoiva LASB puolestaan on ollut liigassa jonkinasteinen yllättäjä alkukauden aikana.

Vilenin veljesten, Henri ja Kari, tiet ovat kulkeneet hyvin eri teitä. Molemmat pelasivat pitkään jääkiekkoa ja veljeksistä vanhempi, LASBia kipparoiva Henri, on noussut joukkueensa kanssa askel askeleelta liigaan. Pikkuveli Karia veivät opiskelut ympäri Suomea ja maailmaa. Salibandyura on kulunut pitkälti alasarjoissa ja kuluva kausi on vasta toinen, kuten mies itse totesi, ”vähän kovemmissa sarjoissa.” Vaihto-opiskeluidensa aikana Kiinassa ja Uudessa-Seelannissa Kari pelaili myös paikallisten kanssa salibandya. Esitimme ensi kertaa toisensa kohtaaville veljeksille muutaman kysymyksen tulevan ottelun alla.

Miten spesiaalia on kohdata velipoika ihan salibandyottelussa, jossa vielä panoksena cupin jatkopaikka?

Henri: Kyllä tässä pientä kihelmöintiä on. Innolla odotan kyllä. Tässä on saanut treenata tätä sukulaisten kohtaamista pelikentillä, kun derbyssä pelattiin Hätösen Heikin (Steelers) kanssa vastakkain. Heikki on paras kaveri ja serkkupoika.

Kari: Harvemmin mitkään pelit jännittävät, mutta tämä on pyörinyt mielessä jo useamman viikon. Ei pelkästään velipojan kohtaaminen vaan se, että olen seurannut tiiviisti LASBia ja se on ollut minulle se oma joukkue liigatasolla. Hämmentävää pelata heitä vastaan, mutta todella mielenkiintoista.

Aiempia virallisia pelejä vastakkain ei löydy, mutta kumpi vei pikkupoikana pihapeleissä?

Henri: Se asettui jo silloin sillä tavalla, että pikkuveli oli helppo laittaa maaliin. Meillä on molemmilla lätkätausta. Karille lyötiin pesisräpylä käteen ja minä painoin lätkäkiekolla vetoja. Tarttui vissiin ihan hyvin, kun ei pahemmin sattunut.

Kari: Sanotaanko näin, ettei minulle oikein annettu vaihtoehtoja. Olin maalissa räpylä kädessä, kun neljä ja puoli vuotta nuorempana saatoin muuten jäädä vähän jalkoihin. Vaikka se on kyllä sanottava, ettei veljellä mitkään hyvät kädet ole koskaan olleet.

Mikä on reaktio, jos teet/Henri tekee maalin?

Henri: Jaa-a, maalinteko on niin harvinaista herkkua muutenkin, että eiköhän sieltä jokin tuuletus irtoa. Koetetaan tehdä veljestä reikäjuustoa joko omasta tai jonkun muun toimesta. Varmasti minulta kuittia ja hymyä irtoaa tavanomaista enemmän kassarin suuntaan, jos pääsen verkkoa heiluttamaan.

Kari: En tiedä kävelenkö koppiin suoraan vai mitä tapahtuu. Se puhe ei loppuisi varmaan koskaan. Velipoika ei varmasti ole ensimmäinen pelaaja joka kentältä merkataan, mutta itse pitää kiinnittää huomiota, ettei se pääse virittämään tykkiä viivasta. En tarkalleen tiedä mitä tapahtuisi, mutta kyllä siitä joulupöydässä ainakin puhuttaisiin.

Entä kuinka kauan irtoaa vinoilua toiseen suuntaan, jos LASBin käy kylmät?

Henri: Jos niin kävisi, niin ihan koko kauden verran. Helpolla siitä ei selviäisi.

Kari: Varmasti pitkään. Kai tässä jokin veto pitäisi laittaa pystyyn. Henrin lisäksi siitä saisi kuulla jokunen muukin hyvä kaveri joukkueesta. Mietitään sitä sitten sunnuntaina pelin jälkeen.

Kuva: Juha Käenmäki.

Takin napit kiinni

LASB ei ole lähdössä otteluun takki auki. Se kohtasi viime vuonna Kokkolan Nibacosin cupissa, joka laittoi LASBin hyvin ahtaalle kotikentällään. Kapteenin mukaan Rangersia on scoutattu hyvin jo etukäteen.

– Viime vuonna Kokkolassa oli hyvä jengi vastassa, joka pelasi rohkeaa tämän päivän salibandya. Mitä olemme katsoneet nyt Rangersia nauhalta, niin eteen tulee kenties vielä astetta laadukkaampi jengi, joka on hyvin valmennettu. Rakenteeltaan samantyyppinen kuin meillä; paljon nuoria, taitavia jätkiä. Tulivoimaa heillä ainakin riittää ja hurjat tuloksetkin tuntuvat vähän puhuvan sen puolesta, ettei Rangers ihan oikeassa sarjassa tällä hetkellä pelaa, Henri kommentoi.

– Jo ennakkoasetelma aiheuttaa lähtökohdan, että meillä on vain hävittävää ja Rangersilla vain voitettavaa. Jokainen nappi pitää olla takista kiinni ja haalarit niskassa, että ansaitsemme jatkopaikan. Varmasti tulee tiukka peli.

Rangersin pukukopissa odotetaan jo innolla liigajoukkueen kohtaamista. Ainoastaan entisiä liigamiehiä vilisevälle AC HaKille jatkoajalla tällä kaudella hävinnyt Rangers kokee, että nyt saadaan todellinen mittari sille, miten laadukasta oma tekeminen on.

– Kyllä tässä päästään tosissaan mittaamaan se oma taso. Numerot 60 minuutin pelin jälkeen antavat osviittaa siitä, millä tasolla nyt olemme. Kakkosdivarissa alkukausi on mennyt isoilla maalieroilla. HaKi pääsi vähän niskan päälle, mutta mielestäni emme pelanneet siinä pelissä kovin hyvin. Jos pelaamme ehjän ja rohkean pelin, niin väitän, että meillä on kaikki elementit haastaa ja laittaa LASB tosi tiukoille. Olemme valmistautuneet hyvin, Kari analysoi.

Ottelu pelataan Kirkkonummella sunnuntaina kello 18:30.

3 comments

  1. Pääkallolle tiedoksi että eilen pelattiin miesten salibandyliigan ottelu Indians-Steelers, jossa pelasivat vastakkain veljekset Antti Aarnio ja Aku Aarnio.

  2. Toivottavasti isolla veljellä pää kestää paremmin kuin serkkua vastaan viikko sitten. Peli on peliä ja arki arkea, hyvä niin.

  3. Tämä Kari on siis maalivahti, mitä nyt tuosta on tulkittavissa. Vai?