Video: Rajun näköinen tilanne – kuristusote johti ulosajoon Ruotsissa

Jens Milesson käytti turhan kovia otteita torstain AIK-ottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Jens Milesson käytti turhan kovia otteita torstain AIK-ottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videosta.

AIK:n ja Pixbon välisessä Ruotsin Superliigan pelissä käytettiin torstaina turhan kovia otteita. Pixbon Jens Milesson nappasi AIK-hyökkääjä Alex Kjellbrisiä niin sanotusti kurkusta kiinni ja seurauksena oli suihkukomennus.

Milesson sai tilanteesta PR2-rangaistuksen ja Kjellbris kahden minuutin jäähyn. Videotallenteen ja kuvien perusteella on mahdollista, että myös lisärangaistuksia on tiedossa. ibnytt.se:n sivuilta löytyy kuvasarja tilanteesta ja Kjellbris esitteli kaulan seudulle tulleita jälkiä Aftonbladetissa.

Itse ottelussa Pixbo oli parempi maalein 6-4 ja lähti Tukholmasta Göteborgiin kolme pistettä rikkaampana.

3 comments

  1. Vastaavaa näkee myös suomessa mutta ei yleensä tuomita ottelurangaistuksia.
    Muutama vuosi siitten Viikkareiden konkaripakki teloi Oilerssin tähtipelaajan sammalla tavalla ja selvisi rangaistuksetta. Pelaaja joka on joka väkivallan kohteena saa rangaistuksena vamman josta joutuu kärsimään ainakin vuoden. Samoin kävi viime sunnuntaina Jyväskylässä kun telottu sai rangaistuksen loukkaantumisena mutta virheen tekijä ei.

    Väkivaltaan pitää tietysti puuttua ajoissa, ennakoiden säännöillä ja selkeillä tuomioilla. Seuroilla on myös vastuunsa pelaajien asennekasvatukseen niin että vastustajaa osataan myös kunniottaa.
    Pilliin siis pitää puhaltaa liigan johdossa ajoissa ettei mitään vakavaa sattuisi salibandyssä joka on kuitenkin taitolaji.

  2. tuollaisesta kuristusotteesta pitäisi tuomita todella painavat rangaistukset ei siksi että se tuottaisi fyysistä kipua vaan siitä syistä että se tuottaa psyykkistä kipua; vahvaa annihilaatioahdistusta ja häpeän tunnetta. samoin jos joku vetäisi toisen pelaajan shortsit alas ja sukuelimet paljastuisivat; ei se fyysistä kipua tuota, vaan kastraatioahdistusta ja häpeän tunnetta, joka voi olla monin verran tuskaisempi kokemus kuin puujalka reiteen tms.