Video: SPV:n maalivahtikikkailu kostautui – Nokian KrP iski pallon tyhjään maaliin jatkoajalla

Vertti Wigren (kesk.) riisti pallon jatkoajalla ja viimeisteli tyhjään SPV-maaliin. Kuva: Juha Käenmäki

Vertti Wigren (kesk.) riisti pallon jatkoajalla ja viimeisteli tyhjään SPV-maaliin. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljien ja Nokian KrP:n välillä nähtiin tapahtumarikas ottelu sunnuntai-iltana. KrP nipisti voiton lopulta jatkoajalla maalein 8–9.

Nokialaiset siirtyivät kolmannen erän alussa jo 3–7-johtoon. Matti Koskelan saama viiden minuutin huitomisjäähy käynnisti kuitenkin dramaattiset tapahtumat.

SPV kiri maalin päähän ylivoimansa aikana, kun pallon latoivat verkkoon Joni-Arttu Sieppi (1+0), Matias Veikkola (3+2) ja Henri Urmas (2+0).

Pelikello oli juuri lyönyt 53 minuutin kohdalle, kun Valtteri Viitakoski sai päädyssä tulleesta kontaktitilanteesta punaisen kortin. Ville Kuusela (1+0) ja Veikkola niittasivat pallon reppuun ylivoimalla, ja SPV siirtyi maalin johtoon.

Joni Henttonen iski kuitenkin trillerin tasoihin vielä kertaalleen, kun kellossa oli jäljellä enää kolme sekuntia kolmatta erää.

Jatkoajalla SPV lähti hakemaan lisäpistettä ilman maalivahtia, ja se kostautui. Sami Koski menetti pallon Vertti Wigrenille, joka iski voittomaalin tyhjään rysään.

Ottelun tehokkaimpia olivat viiteen pisteeseen yltäneet SPV:n Veikkola ja Nokian KrP:n Henri Johansson (2+3).

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

17 comments

  1. Seinäjoen jyväjemmarit ei oo vissiin kuullu, että tyhjään maaliin on vastustajan aika helppoa tehdä maali?

    Noh, ehkä se tieto välittyy jossain vaiheessa sinne landellekin.

  2. Eihän tos jatkoaikamaalis voi ku yhtä syyttää.. Niinku ajokoira lönkötteli pallon kans ja kaveri nappas pois?

  3. Mokkea on taidettu ottaa pois suuremmissakin kaupungeissa. Ja maalivahdin poisottaminen näillä säännöillä on pelkästään fiksua. Taisi olla eka kerta, kun ”riski” ei kannattanut ja aika monessa pelissä maalivahdin poisottanut joukkue on tehnyt voittomaalin jatkoajalla.

  4. niin pallonriistossa tapahtuu mailaanlyönti. Peliä olisi pitänyt jatkaa SPV:n vaparilla. Ei silti kyllä KRP ansaitsi pelistä kaksi pojoa.

  5. Sääntöjen ja koodiston mukaan SPV teki ihan oikein eikä siinä mitään.

    Sen sijaan liiton kannattaisi tulevia kausia silmällä pitäen miettiä antaako tämä hyvän kuvan lajista.

  6. Niin kyllä Wigren vei pallon Koskelta melkoisen puhtaasti, lavat toki koskettavat toisiaan mutta tota puhtaammin et voi palloa laillisesti toiselta lavasta viedä. Koski lönkötteli ja on kyllä ainoa syyllinen tuohon voittomaaliin.

  7. Teki ihan samaa tossa pelissä. Selostajille pisteet, täysin samaa mieltä jatkoaika pelleilystä

  8. Kosken laiska pelaaminen kostautu. Muutenkin spvn ykkönen oli pahasti miinuksella. Ylivoima oli toki tehokasta.

  9. Muilta elämän alueilta kuin urheilusta tiedetään, että säännöillä ei koskaan voida kontrolloida kaikkea. Jatkoajan pelitapaan on mahdollista puuttua, mutta tätä ei varmaankaan tehdä kesken kauden. Jäähyistäkin jää aina jollekin purnaamisen aihettam vaikka nyt mentiin sääntökirjan mukaan. Koskelan maila hipaisi Kivirannan nassua, ja siitä on pakko antaa vitonen. Hidas mutta kankea Viitakoski ei ehtinyt Veikkolan käännökseen mukaan ja polvi osui lonkkaan. Jäähyn paikka sekin, vaikka ulosajo oli ehkä kohtuutonta. Spevelle aukesi tästä satumainen sauma ihan ilman omaa ansiota.. Hienosti se kyllä YV:llä pelasi. Silti oikeus ja kohtuus voitti, eikä kotijoukkue saanut pistettä enempää.
    Ja samaa mieltä selostuksesta ja kommentoinnista. Propsit niistä Seinäjoelle!

  10. Jos ei ollakkaan kovin tarkkoja, niin tästä kosken menetyksestä ei varmaan keskusteltaisi, jos mustonen ei olisi ottanut täysin turhaa kakkosta ajassa 59.49, jolloin spv oli vielä maalin johdossa.

  11. Eivät taineet Koski ja Mustonen olla tyytyväisiä päivän tuomarilinjaan, sikäli kun heidän eleitään videolta seurasi.

  12. Ei ollu kyllä molseilla paras päivänsä kummallakaan.
    Speven no #23 on hyvä ja tarkka kuti.

  13. Juu kyllä KrP:lle olisi pitänyt antaa pari kakkosta ja vitosta lisää, niin oltaisiin ainakin saatu voitto Pohjanmaalle. Viitakoskelle annettu PR 3, on myös hiukan alakantissa nykyiseen tuomareiden linjaan.

  14. kun oikein tarkkoja ollaan niin KRP:lle jäi yksi vitonen viheltämättä, kun Nokialainen huitaisee mailan varrella Urmasta kasvoihin kun ekaa vitosta oli vielä reilusti jäljellä. Tuosta olisi kuulunut syntyä 5 vs 3 tilanne SPV:lle ja nyt ei keskusteltaisi jatkoajan tapahtumista.