Maajoukkueet

Video: Suomi kaatoi Tshekin – kakkosvitja hyvässä iskussa

03.11.
2017
Maajoukkueet

Matias Veikkola iski Suomen voittomaalin torstaina. Kuva: Swiss Unihockey

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan torstaina miesten EFT-turnauksessa Sveitsin Kirchbergissä. Suomi oli ottelussa parempi maalein 5-3.

Suomen tehopelaajia olivat eritoten kakkosviisikon Jami Manninen (2+0), Joonas Pylsy (1+1) ja Jonne Junkkarinen (0+2). Matias Veikkola laukoi kolmannessa erässä uransa ensimmäisessä maaottelussa maaottelu-uransa avausosuman. Maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Suomen miesten maajoukkue kohtaa perjantaina Ruotsin klo 18 alkavassa ottelussa.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Maalikooste:

Matias Veikkolan haastattelu:

Petteri Nykyn haastattelu:

Torstain poikien maaottelun kooste:

Poikien ja miesten maaottelut näet tämän linkin takaa kohdasta ”Laufende Spiele”

Veikkaus tarjoilee perjantaina useita vetokohteita

Pitkävedossa on tarjolla maaotteluita ja miesten Divarin kamppailuita. Suomen ja Ruotsin miesten maajoukkueet mittaavat toisiaan klo 18 alkavassa ottelussa Sveitsin EFT-turnauksessa. Ruotsi on arvioitu selkeäksi ennakkosuosikiksi ja länsinaapurin kerroin on 1,38 ottelussa. Suomen kerroin on 4,70 ja tasapelille annetaan kertoimeksi 5,80. Myös Sveitsin ja Tshekin miesten maajoukkueiden välinen kamppailu on pitkävedossa. Sveitsin voittokerroin on 1,48, Tshekin 4,00 ja tasapelin kerroin on 5,50.

Miesten Divarissa on perjantaina tarjolla kaksi ottelua Pitkävedossa. Loviisan Tor isännöi sarjaa johtavaa M-Teamia kotikentällään tuplapanoksella pelattavassa ottelussa, jossa siis tavoitellaan myös paikkaa Suomen Cupin 7. kierrokselle. Loviisan kotikerroin on 1,90, M-Teamin vieraskerroin 2,45 ja tasapelille annetaan kerroin 5,50. Toisessa Divarin pelissä Blue Fox isännöi Josbaa. Pohjalaisten kotikerroin on peräti 3,00 ja karjalaisten vieraskerroin vain 1,65. Tasapelille saa kertoimen 5,60.

Salibandyn Pitkävetoon pääset tästä

Tulosvedossa on myös tarjolla useampi kohde. Ensimmäisenä pelattava ottelu on Suomen U19-poikien kamppailu Ruotsia vastaan, joka alkaa klo 12. Suomella ja Ruotsilla on osittain uudet maajoukkueet ja otteluun on vaikea hakea selkeää suosikkia. Suomella oli yllättäviä vaikeuksia Tshekkiä vastaan, mutta varsinkin 1999-ikäluokan kovimmat nimet nousivat esille tärkeillä hetkillä. Verkko pöllysi paljon torstaina ja perjantaille uskaltaa heittää lähes samanmoisen olettaman.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: Ruotsi U19 5,6,7 – Suomi U19 6,7,8

Suomen ja Tshekin naisten maajoukkueet mittaavat toisiaan klo 14.15 alkavassa kamppailussa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli kevään EFT:ssä, jossa Suomi veti pidemmän korren maalein 6-2. Tshekki on päihittänyt Suomen neljästi historian kaikissa maaotteluissa, mutta merkille pantavaa on se, että kaikki voitot ovat tulleet viimeisen kymmenen kohtaamisen aikana. Suomella on kuitenkin jalkeilla ykköstason ryhmä ja sinivalkoinen nippu lähtee peliin ennakkosuosikkina.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: Suomi 4,5,6 – Tshekki 2,3,4

Päivän odotetuin kohtaaminen nähdään Suomen ja Ruotsin miesten maajoukkueiden välillä. Ruotsi on klo 18 Sveitsissä alkavan ottelun ennakkosuosikki. Syyskuun Suomi-Ruotsi-otteluissa Suomi oli parempi kotikentällään, mutta Ruotsi vei voiton selkein lukemin omalla kotiareenallaan. Joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet viime vuosina hyvin tiukkoja ja voitot ovat jakautuneet, vaikka Ruotsi on lähes aina ennakkosuosikiksi mielletty. Suomi esitti torstaina tasapainoisia otteita Tshekkiä vastaan, joten valmistautuminen on ollut kohdillaan. Viime pelin maalijuhlia (12-6 Ruotsille) tuskin nähdään, vaan hiukan perinteisempi Suomi-Ruotsi -vääntö.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: Ruotsi 4,5,6 – Suomi 3,4,5

Tulosvedossa on tarjolla vielä miesten maaottelu Sveitsi-Tshekki, joka alkaa klo 21.

Tulosvetoon pääset täältä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen