1. erä: Ruotsi maalin johdossa MM-finaalissa – Veera Kaupilta komea osuma

Veera Kauppi vastasi Suomen avausmaalista MM-finaalissa. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali käynnistyi Slovakian Bratislavassa paikallista aikaa klo 17.08. Ottelu on tilanteessa 2-1 Ruotsin hyväksi.

Ruotsi oli mennä johtoon jo minuutin pelin jälkeen, kun Alice Grandstedtin laukaus jäi pyörimään Tiltu Siltasen torjunnan jälkeen maaliviivalle. Ensimmäiset pari minuuttia vietettiinkin Suomen kenttäpäädyssä kunnes Nina Rantala pääsi iskemään vastaan. Laukaus ei uponnut sisään, mutta Suomi sai Ruotsin päätyyn paineen seuraavassa vaihdossa.

Mia Karjalainen pelasi Oona Kaupille tyhjän maalipaikan noin kuuden minuutin kohdalla, mutta laukaus karkasi maalin yli. Ruotsilla oli kahdeksan minuutin kohdalla kova mylly ja Suomi ei päässyt millään pois omalta alueelta. Ruotsalaiset kuitenkin namuttelivat sen verran paljon hyvistäkin paikoista, että maali jäi tulematta. Viimeistely ei myöskään ollut priimaluokkaa.

Ruotsin avausmaali syntyi ajassa 9.17, kun Suomi menetti pallon keskialueella ja Sofia Joelsson pääsi niittaamaan pallon verkkoon 2-1 -ylivoimahyökkäyksestä. Suomi iski kuitenkin tasoituksen 58 sekuntia myöhemmin. Asialla olivat vastahyökkäykseen päässeet Kaupin siskokset. Oona Kauppi heitti ”lättysyötön” maalille ja Veera Kauppi viimeisteli taidokkaasti ilmasta yhdellä kädellä.

Maalin myötä Suomi pääsi paremmin mukaan peliin ja palloa nähtiin alati enemmän myös Ruotsin päädyssä. Noin 14 minuutin kohdalla Ella Alanko pyörähteli hienosti laukauisupaikkaan, mutta veto singahti maalin yli. Ajassa 15.05 Ruotsi pääsi uudelleen johtoon, kun Sara Steen iski reboundin sisään Suomen maalin edestä.

Ruotsi oli kaikkinensa hallitseva osapuoli ensimmäisessä erässä, mutta Suomi iski ajoittain hyvin vastaan. Suomi pelasi ajoittain turhan huolimattomasti omassa päässä ja menetyksistä tuli muutamia vaarallisia paikkoja.

Päävalmentaja Kurronen MM-finaalista: ”Pallon kanssa on pelattava huolellisesti”