Erikoista – liigapelaajan pelikielto on ollut valituslautakunnan käsittelyssä yli kuukauden

Nico Jonaeson (nro. 88) pelasi joulukuussa muun muassa TPS:aa vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Nico Jonaeson (nro. 88) pelasi joulukuussa muun muassa TPS:aa vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Hämeenlinnan Steelersin Nico Jonaeson tuomittiin 28.11. kahden ottelun (1+1) pelikieltoon miesten Salibandyliigassa. Steelers kuitenkin valitti 24.11. pelatun Indians-pelin rangaistuksesta Salibandyliiton valituslautakunnalle, ja Jonaeson on ollut sittemmin pelikelpoinen.

Jonaeson on pelannut käsittelyajanjakson aikana kolmessa liigaottelussa joulukuun aikana. Liigapäällikkö Jyrki Paajanen kertoi Pääkallo.fille, että päätös pelikiellosta venyy ensi vuodelle.

– Tapaus on valituslautakunnan käsittelyssä ja valituslautakunta on laittanut täytäntööpanon jäihin käsittelyn ajaksi. Tämän hetken tiedon mukaan tapausta käsitellään 8.1. pidettävässä kokouksessa. Hän on pelikelpoinen siihen asti kunnes päätös on tehty, Paajanen avasi.

Tänään Steelers kohtaa SB Welhot klo 18 alkavassa ottelussa ja Jonaeson on Steelersin käytettävissä. Jos valituslautakunnan aikataulu pitää kutinsa, niin Jonaeson saa edustaa Steelersiä vielä 7.1. pelattavassa Steelers-Nokian KrP -ottelussa ennen lopullista päätöstä.

Salibandyliiton valituslautakunnan kokoonpanon löydät täältä.

Kurinpidon päätös Jonaesonin tapauksesta

Juttua päivitetty 30.12. klo 14.27. Jonaesonin pelikielto oli varsinaiselta pituudeltaan 1+1 ottelua.

2 comments

  1. Runkosarjassa vielä ymmärrän tämmöisen toiminnan, että pelikiellossa ollaan ”jossain välissä”, mutta näitä on nähty playoffeissakin, jossa joukkue yrittää lähinnä pelata aikaa, jotta pelikielto ”vahingossa” siirtyisi seuraavalle kaudelle.

  2. Kolmen ottelun pelikielto? Aiemmin uutisoitiin 1+1. Vai lasketaanko tässä uutisessa 30s pelin lopusta yhdeksi otteluksi missä kortti tuli? Käsittääkseni yhden pelin huilannut jo pelikieltoa.

Comments are closed.