Divarit

Espoon derby viikonlopun salibandyhelmenä – katso kaikki aikataulut

15.12.
2017
Divarit

Indians juhlii lauantaina 25-vuotista taivalta Espoon derbyssä. Kuva: Esa Takalo

Tulevana viikonloppuna mitellään useita otteluita salibandyn pääsarjoissa ja miesten Suomen Cupissa. Viikonlopun ennakkoon odotetuin kohtaaminen nähdään Espoossa, kun Westend Indians ja Esport Oilers mittaavat toisiaan lauantaina klo 18 alkaen Espoon Metro Arenalla.

Ottelussa juhlitaan Espoon derbyn lisäksi 25-vuotiaan Indiansin taivalta.

Lähtökohdat:
Kotijoukkueena toimiva Indians on sarjan kahdeksantena otteluun lähdettäessä. Joukkue on voittanut kaksi peliä viimeisestä kolmesta kohtaamisesta, mutta toisaalta ne ovat ainoat voitot viimeisestä seitsemästä ottelusta. Pisteitä näistä peleistä on tullut yhteensä viisi. Nuorekas ja juonikas espoolaisryhmä on esittänyt ajoittain kaunista hyökkäyspeliä, ja horjuttanut ennakkoon vahvempia vastustajia, mutta toisaalta taso on myös vaihdellut syyskauden aikana.

Oilers on tällä hetkellä taulukon viidentenä, mutta saattaa pudota sijaa alemmas, jos SPV päihittää Kooveen perjantaina. Joukkue oli alkukaudesta kovassa lennossa ja voittoja sateli tiuhaan tahtiin, mutta viimeisistä kahdeksasta pelistä on kertynyt ”vain” seitsemän pistettä. Kauden alla nuorentuneessa Oilersissa on paljon yksilötaitoa ja parhaimmillaan peli on kaunista katseltavaa. Joukkueen kannalta voi pitää hyvänä seikkana sitä, että se on pystynyt ajoittain nousemaan ahdingoista voittoon ja voittamaan tiukkoja ”maalin pelejä”.

Viime kauden kohtaamiset:
Syyskuussa 2016 väännetty Indians-Oilers meni kotijoukkueen nimiin loppulukemin 5-2. Vuosi sitten marraskuussa pelattu jäähallipeli päättyi Oilersin 8-4-kotivoittoon 2975 katsojan edessä. Viime kauden kohtaamiset olivat siis kotijoukkueiden heiniä.

Seuraa heitä:
Indians: Maajoukkueympyröihin asti tiensä raivannut kapteeni Valtteri Kainulainen on ”Heimon” ruumiillistuma. Pelaa aina täysillä joukkueelleen ja on iskenyt vuosien varrella useammankin tärkeän maalin. Kainulainen syttyy tiukoissa paikoissa, ja saa varmasti lisävirtaa juhla- ja jäähallipelistä. Kokonaisvaltainen ja fiksu pelaaja, joka taitaa pistenikkaroinnin sekä puolustuspelin.

Oilers: Taiturimainen Markus Markkola nähdään lauantaina viimeistä kertaa tämän kauden Salibandyliigassa. Vaihto-opiskelijaksi lähtevä Markkola on ollut joukkueensa ykköspistemies syyskaudella. Loistava pallollinen pelisilmä, erinomaiset tekniset taidot ja syöttötaito takaavat sen, että Markkolalta voi odottaa ajoittain maagisiakin suoritteita. Viihdyttävä pelaaja, jonka otteita kannattaa seurata kun se on vielä tällä kaudella mahdollista.

Lisäinformaatiota:
Salibandyliiton tekemän Markus Markkolan haastattelun voit lukea täältä. Salibandyliitto julkaisi myös ennakon, jossa käydään läpi jäähallitapahtuman rakentamista seuran vinkkelistä. Indiansin pelaajiin voit tutustua myös laadukkaan Heimosoturit-pelaajakorttisarjan kautta.

Indiansin tuottama ennakkovideo:

Perjantai 15.12.

Miesten Salibandyliiga
18:30 LASB – Classic Lahden Suurhalli VeikkausTV
19:00 Koovee – SPV AutoCenter Areena Elisa/Fanseat

Naisten Salibandyliiga
18:30 EräViikingit – Koovee Mosahalli Elisa/Fanseat

Miesten Divari
18:30 NST – Josba Lappeenrannan UT

Lauantai 16.12.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SalBa – OLS Rauman Kauppaoppilaitos
18:00 Indians – Oilers Metro Arena ISTV
18:30 Happee – EräViikingit Jyväskylän monitoimitalo VeikkausTV

Naisten Salibandyliiga
15:00 ÅIF – NST Sipoo Areena
17:00 SB-Pro – O2-Jyväskylä Elenia Areena
17:00 PSS – Classic Porvoo SBH
18:30 TPS – SSRA Leaf-Areena

Miesten Divari
16:00 SB Vaasa – NJ Botniahalli Mustasaari
17:00 Karhut – EräViikingit Akatemia Porin UT
17:00 Loviisan Tor – Tiikerit Loviisan LH
18:30 LNM – M-Team Zemppi Areena

Sunnuntai 17.12.

Miesten Suomen Cupin puolivälierät:
13:00 NJ – NST Nurmon Liikuntahalli Fanseat Go
18:00 OLS – Koovee Kastelli
18:30 Classic – SalBa Tampere Areena

Miesten Divari
16:00 Josba – EräViikingit Akatemia Joensuu Areena
16:00 SB Vaasa – M-Team Botniahalli Mustasaari
18:00 O2-Jyväskylä – FBC Turku Jyväskylän monitoimitalo

Miesten Salibandyliigassa pelataan vielä maanantaina TPS-Steelers -ottelu, jonka jälkeen pääsarjat vetäytyvät joulutauolle.

Ottelut joista on tarjolla nettilähetys on kursivoituina.

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: LASB haastaa hurjavireisen Classicin kotikentällään

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen