Hanna Sipiläinen debytoi viimein MM-näyttämöillä – ”Laitoin salibandyn ykköseksi”

Hanna Sipiläinen tuo Suomen puolustukseen pelisilmää ja pallollista taitoa. Kuva: Salibandyliiga

Hanna Sipiläinen tuo Suomen puolustukseen pelisilmää ja pallollista taitoa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen MM-joukkueessa on yhteensä seitsemän ensikertalaista. Yksi heistä on puolustaja Hanna Sipiläinen, joka raivasi tiensä kisakoneeseen 28-vuotiaana.

Mieluummin myöhemmin kuin ei milloinkaan. Tämä pätee hyvin myös Sipiläisen kohdalla. Hän on ollut naisten maajoukkueen mukana erinäisissä turnauksissa jo vuodesta 2008 lähtien.

Kun kisapaikka varmistui, oli yksi tavoite uralla silloin saavutettu.

– Hyvä fiilishän se oli. Pitkään olen koettanut tehdä hommia niin hyvin kuin mahdollista. Eihän näitä pelejä pääse ihan joka päivä pelaamaan. Se pelkkä kisapaikka ei kuitenkaan riitä, sillä pitäisi myös voittaa ne pelit täällä, Sipiläinen kertoo Pääkallo.fi:lle Bratislavasta.

Salibandyliigan Tampereen Classicia edustava puolustaja on kuitenkin joutunut tekemään isoja päätöksiä viime vuosina, että haave MM-kisoissa pelaamisesta oli mahdollinen.

– Laitoin salibandyn ykköseksi elämässäni. Siinä vaiheessa piti siirtää töitä ja muita vähän sivummalle. Sen takia varmaan myös kisapaikkakin viimein tuli, Sipiläinen taustoittaa.

– Classicissa kaikki on hoidettu hyvin, ja pelaajana pystyn rauhassa keskittymään vain pelaamiseen ja treenaamiseen.

Sipiläinen tuo Suomen joukkueeseen ennen kaikkea monipuolisuutta. Viime kaudella hänet nähtiin useimmiten Classicin ykkösketjun sentterinä, kun taas tälle kaudelle pelipaikka on siirtynyt samaksi kuin maajoukkueessa, eli puolustajaksi.

Hänen pelaamistaan katsoessa syöttötaito ja pelinlukutaito erottuvat selväksi vahvuudeksi.

– MM-joukkueessa roolinani on olla pallollinen puolustaja, ja pelin avaaminen on ehkä se vahvuuteni. Pukkarissa en ole ihan äänekkäimmästä päästä, vaan keskityn mieluummin rauhassa hiljaa peleihin, hän kuvailee itseään.

Videogallupissa Suomen pelaajia pyydettiin avaamaan hieman salaisuuksien arkkua joukkueen erilaisista persoonista. Sipiläinen vei enemmistön äänillä voiton ”kovin lämäri” -kategoriassa.

Puolustaja ottaa kuitenkin kunnianosoituksen nauraen vastaan.

– En tiedä oliko se enemmänkin vain kuittailua kuin tosipuhetta. Tarkka se ainakin on.

Kisafiilikseen aurinkorasvan ja safarin avulla

Sipiläinen kuvailee Suomen MM-joukkuetta yhtenäiseksi ja tasapainoiseksi, jossa on sopiva sekotus nuoruutta ja kokemusta.

Ennen kisoja ryhmä pääsi hiomaan yhtenäisyyttä Dubain lämpöleirille. MM-tulokas Sipiläinen kehuu reissun maasta taivaisiin.

– Aurinkorasvaa meni ainakin paljon. Tosi nastaa oli, enkä ole ikinä aiemmin kokenut tuollaista. Reissua muistellaan varmasti vielä pitkään.

– Meillä oli siellä kolme treeniä, yhteisiä ohjelmanumeroita ja sitten vapaa-aikaa. Kävimme muun muassa safarilla, vesipuistossa ja shoppailemassa. Hyvässä suhteessa treeniä ja rentoutumista, joten saimme myös pötkötellä ”poolilla”.

MM-mitalia kirkastamaan lähtenyt joukkue saapui Bratislavan kisapaikalle torstaina. Perjantaina hotellin ”leijonaluola” sai koristelun, ja avauspeliä edeltävä päivä menee hyvin pitkälti rentoutuessa.

Lauantaina turnauksen avauspelissä vastaan astelee Tshekki.

– Hyvä homma, että tulee heti ensimmäisenä kova vastustaja. Kukaan ei ainakaan voi takki auki lähteä siihen.

Viimeisimmissä maajoukkuetapahtumissa Sipiläinen on puolustanut Classic-viisikossa, johon kuuluvat hänen lisäkseen Minna Kallio, Eliisa ja Ella Alanko sekä Nina Rantala. Myös Tshekkiä vastaan valmennus todennäköisesti lyö saman kentällisen kasaan.

Kerro vielä lopuksi, miksi tämä joukkue ansaitsee MM-kultaa.
– Meillä on kovempi nälkä kuin yhdelläkään muulla joukkueella.