Indians ja TPS palasivat voittojen tielle – katso perjantain salibandytulokset

Indiansin neljän pelin tappioputki kaatui, kun joukkue kaatoi SalBan kotikentällään. Kuva: Juha Käenmäki

Westend Indians ja Rauman SalBa mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Indians katkaisi neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla SalBan maalein 7-4.

Kotijoukkue sai kamppailuun lentävän lähdön, kun Aaro Astala, Heikki Iiskola ja Tuomas Harjula veivät espoolaiset 3-0-johtoon jo kahdessa minuutissa. Maalihanat menivät tuon jälkeen pitkäksi aikaa kiinni ja SalBa sai pikku hiljaa kiinni pelirytmistään.

Indiansille vihellettiin kaksi jäähyä toisen erän vitosen jälkeen. Janne Hyvönen pääsi kokeilemaan toisen rikkeen jälkeen rangaistuslaukausta, mutta maalia ei syntynyt. Kahden miehen ylivoima tuotti kuitenkin tulosta, kun Jani Lehtoniemi iski pallon maaliin.

SalBan Niko Kaerla pääsi kokeilmaan erän toista rankkaria ajassa 38.21, mutta Mikko Kirvesniemi nollasi yrityksen. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 3-1. Indiansin Santeri Toropainen lisäsi kotijoukkueen johtoa kolmannen erän alussa.

SalBa sai kuitenkin lisävirtaa erän puolivälin tienoilla ja Rami Prokki kavensi ensin ajassa 48.58 ja Lehtoniemi toi vieraat maalin päähän hienolla kudilla ajassa 51.10.

Miko Summanen iski kotijoukkueen 5-3-maalin tyhjiin ja Valtteri Kainulainen niittasi uransa sadannen liigamaalin Aleksei Kohtalan selän taakse ajassa 58.33. Lopussa verkko soi vielä kertaalleen molemmissa päissä, kun Tomi Lahti kavensi ensin ja Samuli Granlund laittoi kioskin kiinni ajassa 59.54. Ottelun tehopelaaja oli 1+2 nakutellut Astala.

Indiansin voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi Welhojen ohi kahdeksanneksi. SalBa on edelleen toiseksi viimeisenä. TPS voitto KrP:n vieraspelissä ja palasi voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Turkulaisryhmä on nyt kuudentena ja KrP jatkaa sarjataulukon kakkosena.