Kapteeni Laine antoi TPS:lle mukavan joululahjan – naulasi hattutempun kotivoitossa

Olli Laine sai maalihanat kunnolla auki maanantaina. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Steelers kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Turussa. TPS oli ottelussa parempi maalein 7-5.

Avausmaalista vastasi kotijoukkueen Juho Sorri, jonka kiertolaukaus vei TPS:n johtoon ajassa 6.59. Steelers tuli kuitenkin tasoihin 37 sekuntia myöhemmin Antti Aarnion maalilla. Vierasjoukkue vastasi myös seuraavasta verkon pölytyksestä. Korkea Steelers-karvaus puri turkulaisten puolustukseen ja Ville Lastikka vei vieraat johtoon Markus Siprosen syötöstä.

TPS tuli kuitenkin tasoihin seuraavalla minuutilla. Onnekas maali oli Olli Laineen kauden avausosuma. Lauri Stenforsin maalisyöttö tarkoitti sitä, että puolustajalla on kasassa 100 tehopistettä Salibandyliigan runkosarjassa. Steelersin seuraavan maalin naulasi Nico Jonaeson, ja maali syntyi jälleen paineistuksen seurauksena. Olli Kinnunen tasoitti pelin vielä ensimmäisessä erässä, joten tauolle mentiin maalein 3-3.

Toisen erän avausmaalin iski jälleen TPS, ja asialla oli toistamiseen Sorri. Jani Hyytiäisen otettua ensin kahden minuutin jäähyn ja Ville-Martti Laineen viiden minuutin jäähyn, pääsi Steelers myllyttämään ylivoimalla pitkään. Vitosen aikana syntyi yksi osuma, kun Jonaeson toi vieraat tasoihin. TPS:n alivoimapeli toimi takaiskusta huolimatta sangen hyvin vieraiden ylivoimaan nähden.

Erässä nähtiin vielä yksi maali ja siitä vastasi kotijoukkue. Steelersin vastahyökkäys katkesi keskialueella, ja tilanteessa näytti olevan rike TPS:n osalta. Itse maali oli komea, kun pallo pelattiin maalin nurkalle Jaakko Hautamäelle, jonka komea passi löysi Olli Laineen, joka iski ottelussa myös kauden toisen osumansa. Viimeiseen erään mentiin lukemissa 5-4.

Kolmas erä käynnistyi vahvalla TPS:n myllytyksellä. Noin viiden minuutin kohdalla Jonaeson rynnisti vastaiskuun, jonka seurauksena Janne Nurminen lähti kahden minuutin istunnolle. Hämeenlinnalaisen ylivoima oli kuitenkin jälleen vaikean ja verkkaisen näköistä, eikä maaleja syntynyt.

Ennen erän puoliväliä oli TPS:n vuoro kokeilla ylivoimalla, kun Heikki Hätönen tuomittiin jäähylle törmäystilanteen jälkeen, jossa konkari löi vastustajan maalin. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ylivoiman jälkeen Kinnusen laukaus livahti helposti Steelers maaliin, ja TPS johti peliä 6-4 viimeisen kympin alussa.

Ajassa 52.42 Olli Laine viimeisteli hattutemppunsa tarkalla kudilla. Ennen ottelua TPS-kapteeni oli tehtaillut pisteet 0+2 syyskauden aikana. Kolme minuuttia ennen loppua Jonaeson pelasi nopean vapaalyönnin Siproselle, ja TPS-puolustus yllätettiin maalin muodossa, joten ottelun loppulukemiksi muodostui maalipari 7-5. Maali syntyi ilman maalivahtia.

Kolmen pisteen pelaajia olivat Laineen lisäksi Sorri (2+1), Jonaeson (2+1) ja Sipronen (1+2). TPS:lle voitto oli kolmas perättäinen, ja joukkue on nyt seitsemäntenä. Steelersille tappio oli kolmas peräjälkeen, ja joukkue jatkaa sarjan viimeisellä sijalla.

Salibandyliiga jäi ottelun myötä joulutauolle. Seuraavat kamppailut pelataan lauantaina 30.12.