Maajoukkueet

Kapteeni Rantala herätteli Suomea tehoillaan ja puheillaan – ”Olimme alussa jännittyneitä”

07.12.
2017
Maajoukkueet

Tehot 1+2 iskenyt Nina Rantala (vas.) kuului Suomen onnistujiin puolivälierässä Slovakiaa vastaan. Kuva: IFF

Kapteeni Nina Rantala nousi koko ykköskenttänsä tavoin esille silloin, kun Suomi sitä tarvitsi.
6–2-loppunumeroin tullut voitto takasi Suomelle paikan välieriin.

Taisteleva ja kovaotteinen Slovakia pystyi horjuttamaan Suomea kahden ensimmäisen erän ajan. Erityisesti huolellisuuden puute paistoi läpi, ja Slovakia käytti armotta vastaiskupaikkansa hyväkseen.

– Olimme ehkä alussa vähän jännittyneitä. Toiseen erään peli jo parani ja kolmannessa pystyimme rytmittämään sitä. Pallollisesti olisimme voineet olla tänään parempia, voitosta huojentunut Nina Rantala tuumi Pääkallo.fi:lle.

Ainakin Rantala tiesi, ettei MM-kisojen emäntämaata sovi aliarvioida. Enemmänkin heikon alun syynä oli hänen mielestään se, ettei Suomi ollut täysin valmis ottelun alkaessa.

– Kaikki kunnia vastustajalle, sillä he pelasivat superhyvin. Tiesimme, että varsinkin heidän ykköskenttänsä on tosi rautainen. Tietynlainen työnteko puuttui meiltä ensimmäisessä erässä, ryntäilimme ja olisi pitänyt pelata huolellisemmin, Rantala pohti tapansa mukaan analyyttisesti.

Slovakia pyrki kirjaimellisesti horjuttamaan Suomea fyysisellä pelaamisellaan, ja välillä Ondrej Nepela -areenan kaukalon laidat ryskyivät kunnolla.

– He pelasivat fyysisesti kovaa, ja tuntui, ettemme olleet valmiita kaksinkamppailuihin.

Rantala oli mukana tasoittamassa ottelua kahdesti. Ensimmäisen hän iski itse ylivoimalla ja toisessa pöytäkirjaan merkittiin syöttö Hanna Sipiläisen laukomaan ylivoimamaaliin.

Kapteenin viesti joukkueelle ennen kolmatta 20-minuuttista oli selkeä.

– Rauhassa, työhaalarit päällä ja tehdään vain nöyrästi pallolla hommia, niin meillä ei ole mitään hätää, hän kertasi.

Päätöserässä ykköskenttä sai kaivattuja onnistumisia, kun Eliisa Alanko iski turnauksen avausmaalinsa Rantalan maalin takaa antamasta syötöstä, ja lukemat muuttuivat 4–2:een Suomen hyväksi. Erityisesti Classic-vitjan kokonaissuoritus miellytti kipparia.

– En nyt sanoisi, että ne pelkät pisteet helpottavat, mutta meillä oli tänään tasapainoinen esitys kentällä, ja pystyimme tekemään sovittuja asioita. Oli malttia pallon kanssa.

Ketju pyrkiikiin puhumaan asioista niin paljon kuin mahdollista.

– Keskustelemme tosi paljon, kun kentällä se ei esimerkiksi kovan metelin vuoksi ollut mahdollista. Ensimmäisellä erätauolla katsoimme, mihin tiloja syntyy ja toteutimme niitä.

Rantalan mainitsema meteli oli tosiaankin kova, ja tunnelma oli tiiviissä jäähallissa katossa, kun Slovakia antoi ilonaiheita maaleillaan 3800-päiselle kotiyleisölle.

Hymy oli herkässä, kun hän kehui Suomesta Bratislavaan matkanneita kannattajia, jotka niin ikään pyrkivät pitämään ääntä ottelun aikana.

– Se auttaa meitä todella paljon. Sanoin juuri tuossa aiemmin, että kaverit ja perheet ovat tulleet meitä tänne asti kannustamaan, ja se on ihan huikeaa.

Kovan ja intensiivisen matsin jälkeen joukkue lähti hieman rauhoittumaan pukusuojien kautta hotellille, jotta ajatus saadaan hiljalleen siirrettyä kohti perjantain välierää.

– Mennään vähän rauhoittelemaan ja otetaan palautusjuomat. Sitten tehdään huolellinen loppuverkka, syödään ja otetaan kylmähoidot – kaikki tehdään ihan viimeisen päälle. Illalla varmaan on vielä palaveri, ja huomisaamusta alkaen olemme taas valmiita iskemään.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen