Kippilä säkenöi MM-välierässä: ”On tuossa vielä pari kikkaa takataskussa”

My Kippilä huudatti yleisöä MM-välierässä. Kuva: Ville Vuorinen

My Kippilä huudatti yleisöä MM-välierässä. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ja Sveitsin välinen MM-välieräkamppailu oli tiukka alusta alkaen. Suomi vei Bratislavassa pelatun ottelun lopulta maalein 3-1.

Suomen paras kenttäpelaaja ottelussa oli kahdesti maalannut My Kippilä. Kippilälle maalit olivat ensimmäiset tämän vuoden MM-turnauksessa.

Näytit sangen helpottuneelta avausmaalin jälkeen. Oliko näin?

– Olihan se helpottava tunne. Ei nyt mitään apinaa ollut selässä, mutta on sitä jo vähän ehtinyt odottamaan ja paikkoja on ollut, joista ei ollut uponnut. Oli aika hyvä syöttö Veeralta, niin siitä oli sitten helppo pistää pallo maaliin, Kippilä kertoi Pääkallo.fille ottelun jälkeen.

Kamppailu oli sangen tiukka varsinkin kahden ensimmäisen erän osalta. Kippilän avausmaali syntyi ajassa 34.40 ja Sveitsi oli ollut toisen erän ensimmäisellä kympillä pahasti niskan päällä.

Maali syntyi komealla tavalla, kun puolustaja käytti pallon Veera Kaupille, jonka mainio syöttö löysi Kippilän lavan, josta irtosi tulinen laukaus Sveitsin verkkoon. Puolustajan mukaan pitkään jatkunut 0-0-tilanne ei aiheuttanut lisäjännitystä.

– Ei mielestäni. Me luotettiin meidän juttuun, ja joukkueeseen sekä siihen, että me vielä ne pari maalia isketään. Mielestäni sellainen luottavainen tunnelma huokui joukkueesta. Ei panikoitu eikä muutenkaan hermoiltu, Kippilä vakuutti.

Sveitsi tarjosi erittäin kovan vastuksen, ja varsinkin toinen erä oli hävinneeltä osapuolelta vahva. Kippilän mukaan Suomi oli kuitenkin kokonaisuudessa edellä.

– Oltiin ehkä vähän kaikilla osa-alueilla parempia kuin Sveitsi. Varsinkin tehtiin meidän paikoista maalit ja pystyttiin hallitsemaan palloa vähän enemmän. Se myös väsytti vastustajaa, kun he joutuivat olemaan enemmän pallotta, Kippilä tiesi.

Sveitsi-peli oli Suomelta selkeä parannus Slovakia-puolivälierästä. Finaalissa vastaan astelee Ruotsi tai Tshekki. Tiettyjä seikkoja pitää parantaa finaalia ajatellen.

– Vähän tarvitaan huolellisuutta pallollisessa pelissä. Roiskittiin jonkin verran tänään. Oman pään peliä voi vielä parantaa, niin huomisesta tulee hyvä ottelu, Kittilä analysoi.

Viime MM-finaali vuonna 2015 ratkesi ikävästi, kun Kippilän rankkari hylättiin rankkarikisassa ja Ruotsi vei mestaruuden. Asiaa on vatvottu melko paljon viime vuosina ja varsinkin Kippilälle jäi viime finaalista hampaankoloon.

– Onhan se toki kova revanssin paikka, kun viime finaali päättyi niin kirvelevästi. Mielestäni koko joukkueesta huokuu se revanssinhalu ja halutaan voittaa huomenna. Se on hyvä juttu, Kippilä vakuutti.

Miten itse aiot valmistautua MM-finaaliin?

– Ihan perinteisesti, eli ei mitään muutoksia normaaleihin rutiineihin. Sama peli se on kuin mitä tässä on pelannut vuosien varrella useita.

Henkilökohtaisessa valmistautumisessa ei ole Kippilän mukaan mitään spesiaalia.

– Eipä oikeastaan. Hyvin syöminen, lepääminen, hyvä uni ja tämän pelin jälkeen heti aloitamme palauttavat veryttelyt, niin hyvä tulee.

Kippilän toinen maali ottelussa oli yksilötaidoltaan huippuluokan suoritus. Taituri vei Sveitsin maalivahdin täysin kahville taidokkaalla rankkariharhautuksella ajassa 59.46, ja se viimeistään katkaisi sveitsiläisten selkärangan.

Onko finaalia ajatellen vielä jotain rankkarikikkoja takataskussa?

– On tuossa vielä pari kikkaa takataskussa. Katsotaan mitä tulee, jos pääsen laukomaan, Kippilä myhäili.