Kivilehdon sävelet selvillä – edustaa Suomen mestareita loppukauden ajan

Juha Kivilehdon loppukauden seura on Classic. Kuva: Esa Jokinen

Juha Kivilehdon (vas.) loppukauden seura on Classic. Kuva: Esa Jokinen

Alkukaudesta Ruotsin Superliigan FC Helsingborgia edustanut Juha Kivilehto, 36, pelaa loppukauden Tampereen Classicin riveissä, kertoo Classic tiedotteessaan. Sopimus kattaa myös kauden 2018-2019

Kivilehto toimi myös ruotsalaisseuran urheilutoimenjohtajana.

– Kuluva kausi olisi ollut joka tapauksessa viimeinen kauteni Ruotsissa. Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola vieraili Ruotsin puolella seuraamassa otteluita muutama viikko sitten ja asia tuli esille keskusteluissamme. Päätös siirtyä maailman luokan organisaatioon ja huippuvalmennukseen oli lopulta helppo. Oma tahtotilani on edelleen kehittyä pelaajana ja ennen kaikkea menestyä seuratasolla. Myös mahdollisuus, että voin silti asua Helsingissä, oli tärkeä yksityiskohta neuvotteluissa, Kivilehto kommentoi tiedotteessa.

Puolustaja on ollut vakiokasvo maajoukkueessa ja palkintokaapista löytyy kolmen MM-kultaa. Maajoukkueen ja Classicin päävalmentaja Petteri Nykky tuntee suojattinsa hyvin.

─ Kivilehto tuo joukkueeseen ison määrän johtajuutta, kokemusta, ammattimaisuutta ja lisää oppia voittamisesta. Vaikka peli onkin kulkenut voittojen valossa ihan kohtuullisesti, niin haluamme taistella kevätkauden vieläkin parantaen. Kokoonpano laajenee ja mahdollistaa täten kilpailukyvyn kasvamisen, Nykky paalutti.

Kivilehto nähdään tamperelaisten paidassa ensimmäisen kerran 4.1. 2018, jolloin joukkue kohtaa kotonaan Esport Oilersin.

35 comments

  1. Hienoa nähdä miten Classicin juniorituotanto taas näyttää voimansa.

  2. mielenkiintoista. ei taida olla oman Classic akatemian pelaajapolun käynyt nuori lupaus ?

  3. Kommentoijien mielestä pitäs siis olla sääntö että saa vaan siinä pelata aikusena, missä on junnuna pelannut?

  4. Antaisi hieman uskottavuutta junioritoiminnasta, kun sieltä joskus nostettaisi joku junnu ”ylös”. Toki onneksi pirkanmaanseudulla riittää joukkueita mihin siirtyä.

  5. Toki sen verran voi kiittää Classicin junioritoimintaa, että junnu isät ja äidit ovat olleet omalta osaltaan kustantamasa tätäkin pelaajasiirtoa.

  6. MInusta mainioin lukemani kommentti oli tämä
    Kivilehto palaa Suomeen perhesyistä.
    #Classic #Family

    Selvähän on se, ettei Classic olisi Kivilehtoa tarvinnut pärjätäkseen. Mutta hullu olisi ollut jollei olisi ottanut.

  7. Jos junnuista löytyy kaveri joka osaa pelata niin uskon kyllä että Nykky nostaa ylös pelaamaan.Mutta junnua ei voi nostaa ylös ilmaiseksi vaan paikka on ansaittava.Ja tämä urheiluhan ei seurajoukkueissa ole mitenkään pakollista.Voi mennä vaikka juniori metsään juoksemaan yms.ihan ilmaista liikuntaa 🙂

  8. Niin, Petteri Nykyn tehtävä on vain miettiä tätä kautta ja Classicin miesten joukkuetta eikä niinkään isompaa kokonaisuutta. Häntä ei voi tietenkään syyttää mistään.

    Sen sijaan seuratasolla voidaan miettiä minkä sanoman tämä antaa, että otetaan palkalliseksi pelaajaksi has-been pelaaja sen sijaan että annetaan omalla junnupolun käyneelle pelaajalle edes mahdollisuus.

    Mutta kuten jo aiemminkin totesin, niin onneksi seuroja riittää.

  9. Varmaan omassa lukemisen ymmärtämisessä on vikaa kun mä en tosta tekstistä löytänyt kohtaa missä lukee että Kivilehto pelaa satavarmasti määrän X ja täten vie omilta junnuilta pelipaikan. Jotenkin uskoisin siihen että Nykky peluuttaa parasta mahdollista pelaaja paikallaan eikä paljoa katso mikä nimi siinä selässä lukee.
    Kun katsoo classicin pelaajien pelaajapolkuja niin aikamoista huttua on se ettei omille junnuille annettaisi mahdollisuutta. Toki kateellisena varmaan päästelee suustaan pahempiakin lausahduksia

  10. Olen seuran kannattaja, mutta nyt tuli moka. Kaveri ei vahvista joukkuetta, hiukan rahaa meni turhuuteen, nimeltä mainitsemattomat nuoret pelaajat tietävät mitä seuraa peliajan suhteen. Playoffseissa pelaaja kehittyy jos saa isoja minuutteja mutta tämä ikämies vie sen mahdollisuuden. Periaatteen vuoksi jätän c:een tulevat pelit paikan päällä katsomatta. Kivilehto, en voi toivottaa tervetuloa.

  11. Kivilehto tuli sillä kuuluisalla maitojunalla kotiin, ei siitä tarvinnut paljon maksaa….

  12. Halutaanko pelata mahdollisesti valtakunnan parasta sählyä ja antaa itselle samalla paras mahdollisuus mestaruuteen vai onko tärkeintä nostaa omia junnuja liigarinkiin nostamisen ilosta? Nämä nuorisuomen tyyppisen pelaajavalinnan perään itkijät eivät tosiaan tunnu ymmärtävän, että uuden junnun tarvitsee olla vain parempi kuin yhden muista aloittavista kuudesta pakista harjoituksista ja näyttöpaikka aukeaa, mutta ei, kyllä se on ansaittu sillä, että äiti maksoi kausimaksut 10 vuotta ja kävin joskus kesäharkoissakin.

  13. Nykky on antanut kiintiöpaikan maajoukkueeseen, joten totta kai tulee häntä liigassakin paljon peluuttamaan.

  14. Kivilehto tulee pelaamaan isot minuutit! Luulis jo tässä vaiheessa olevan selvää, että Nykky luottaa kokemukseen. Kokeneet myös majussa tasan niin kauan kuin ura jatkuu ja petteri puikoissa.

  15. Et taida oikein tajuta muuten kuin rautalangasta, siis Kivilehto ei ole vahvistus, joten joukkueen peli ei parane mutta herran viihtymisen vuoksi peliaikaa tulee. Ei mennyt putkeen sweduissakaan…

  16. Classic haluaa olla maailman paras seurajoukkue, myös omat pojat mahtuu jos kriteerit täyttyy!

  17. Edelleen kivilehto ei ole vahvistus. Jääskeläinen tai salminen tekee tilaa, Salo on kokonaan out kunnon minuuteista ja sitten tulee vasta muut pojat, mitalli hengaajat☺

  18. ”Halutaanko pelata mahdollisesti valtakunnan parasta sählyä ja antaa itselle samalla paras mahdollisuus mestaruuteen vai onko tärkeintä nostaa omia junnuja liigarinkiin nostamisen ilosta? ”

    Sekä että. Totta kai fanin on vaikea ymmärtää, ”kun kaikki pitää saada nyt ja heti”.

  19. Spedelle – molemmat herrat jääskeläinen ja salminen selkeästi huonompia pelaajia. Tottakai tekevät tilaa.

  20. Tuskin Kivilehto tulee vahvistamaan classicin puolustusta mutta tulevaisuudessa urheilutoimenjohtan paikalla olisi ehkä annettavaa?

  21. Paperilla minusta selvä vahvistus, mutta jos joukkue ei oikeasti tarvitse vahvistusta (kuten sarjataulukosta voidaan lukea vaikka päästettyjen maalien kohdalta), niin tämä voi olla myös häiritsevä tekijä, että laitetaan kesken kauden uusi mies viemään peliminuutteja muilta.

    Toki jos sattuu niin, että joku muu Classicin avianpuolustajista loukkaantuu, niin silloin tämä on ilman muuta hyvä veto.

    Mutta tosiaan vähän sääli, ettei mennyt johonkin huomattavasti heikompaan joukkueeseen, kuten vaikka Nokialle.

  22. Pidän Classicin tavasta tehdä rekrytointeja. Ei Kivilehdonkaan tarvinnut kauden loppuun Ruotsissa olla tai sanottu sen jälkeen että ollaan jo kesälomilla ja odota kauden alkuun sopimusta ja sama Jarkko Niemisen kohdalla eli sai hyvissä ajoin sopimuksen. Kivilehtoa vielä tultiin Ruotsiin ilmeisesti katsomaan.

  23. Jos katsoo clasun paria viimekautta ja tätä kautta niin ei se Kivilehtoa olisi tarvinnut avuksi joten miksi satsata resursseja pelaajaan jolla on loistava menneisyys kun pitäisi satsata pelaajiin joilla on loistava tulevaisuus. Tämän kaltaisilla (Nieminen, Kivilehto jne) rekrytoinneilla saataa äkkiä Passon pajatso tyhjetä.

  24. Juuri näin. Haastan tässä nyt krp:een, alueen yritysmaailman, alueen pelaajat ja säbä osaahat rakentamaan suurseuran talousalueelle. Pohja on jo olemassa (nykyinen joukkue ja juniorit), nyt pitää vain painaa kaasua lisää ja menestys on mahdollinen. Lisää tukijoita täytyy neuvotella, hyvää pelaaja materiaalia laajentaa, juniori valmennukseen koulutettuja, kokeneita valmentajia, faciliteetteja parantaa. Seura voi myös olla Koovee mutta lähtötilanne on huonompi, joten strategian on oltava astetta rankempi. Classic on hyvä mutta toiminnassa löytyy edelleen paljon puutteita.

  25. ”Kivilehtoa vielä tultiin Ruotsiin ilmeisesti katsomaan.”

    Taisi olla katsomassa miten Nicolla menee Ruotsissa….

  26. Juha Kivilehto kuntoon laittamalla treenit plus ruokavalio ehkä sieltä vielä saa vastinetta? Spv:hen kai häntä myös huhuttiin, mutta oliko Janne Hulmin lähdettyä Spv:n kurssi heikentynyt eli valinta meni Classiciin? Näin ainakin itse näkisin eli Spv heikentynyt edellisen Kivilehdon Spv visiitin ajoilta.