Kova juttu – Yle valitsi Veera Kaupin vuoden 2017 urheiluonnistujien joukkoon

Yle arvosti Veera Kaupin vuoden urheiluonnistujien joukkoon. Kuva: IFF

Yle arvosti Veera Kaupin vuoden urheiluonnistujien joukkoon. Kuva: IFF

Yle Urheilu julkaisi tapaninpäivänä listauksen, jossa oli mukana vuoden 2017 suomalaisia urheiluonnistujia. Kymmenen urheilijan listalle ylsi myös naisten MM-kisoissa säkenöinyt salibandytähti Veera Kauppi, 20.

Kauppi pääsi listauksessa kovaan seuraan, sillä muita nimiä olivat Lauri Markkanen (koripallo), Henri Kontinen (tennis), Leo-Pekka Tähti (ratakelaus), Olli Määttä (jääkiekko), Esapekka Lappi (ralli), Krista Pärmäkoski (hiihto), Lukas Hradecky (jalkapallo), Jenna Laukkanen (uinti) ja Iivo Niskanen (hiihto).

Kaupin valintaa perusteltiin seuraavanlaisesti:

”Naisten Salibandyliigan Kooveeta seuratasolla edustava Kauppi joutui seuraamaan viime kautta pettymyksellisesti sivusta polvivamman vuoksi, mutta palasi pelikentille entistä ehompana. Kauppi dominoi naisten pääsarjaa pitkin syksyä yli kolmen pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan ja oli Suomen ehdottomia avainpelaajia hopeamitaliin päättyneessä MM-turnauksessa.

Kauppi teki kuudessa ottelussa 17 pistettä ja turnauksen loppuottelussa peräti kolme maalia. Omalla yksilösuorituksellaan hän piti Suomen loppuun asti taistelussa maailmanmestaruudesta, jonka Ruotsi kuitenkin voitti rangaistuslaukausten jälkeen.”

Kaupin valintaa voi pitää kovana siksikin, että vaikka listalla oli kolme naisurheilijaa, niin nuori taituri oli ainoa naisurheilija, joka edustaa joukkuelajeja. Kauppi oli myös listauksen nuorin urheilija, sillä Lauri Markkanen on muutaman kuukauden vanhempi kuin Koovee-hyökkääjä.

One comment