Kuvat: Viime vuosikymmenen salibandytähdet kohtasivat näytösottelussa EräViikingit

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikinkien miesten liigajoukkue ja Erän sekä SSV:n (Viikinkien) entisistä pelaajista koostunut alumnijoukkue mittasivat toisiaan torstaina pelatussa joulunalusottelussa.

Liigajoukkueen 7-2-voittoon päättynyt kamppailu ei kaipaa erityistä otteluraporttia, mutta näytösotteluksi taso oli harvinaisen hyvä ja luonnollisesti myös lämminhenkinen.

Kentällä olikin aimoa annos viime vuosikymmenten parhaimmistoon kuuluvaa suomalaista salibandyosaamista. Onkin hyvä, että historia kohtaa aika ajoin nykyisyyden, sillä se usein synnyttää kulttuuria ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka ei mene varsinkaan nuoressa lajissa hukkaan.

Kokonaisuutta voi yrittää hahmottaa seuraavien irrallisten palasten kautta. Jos ottelua pitäisi kuvailla, niin se oli ulkopuolisen silmin seuraavia asioita:

Se oli duo Laitila-Helenius löytämässä toisiaan useammin kuin kerran, ja kertaalleen maalin arvoisesti.
Se oli ErVin Mikael Lax yrittämässä harhauttaa aivan kaikkia vastustajia.
Se oli Mikael Järvi laukomassa siten, että oma maila osui ensin vastustajan mailan varteen, ja sitten vasta palloon, mutta laukaus lähti silti lähes mallikkaasti.
Se oli Timo Toivosen käsikynkällä harjoittama miesvartiointi Jani Kukkolaa vastaan ja toisinpäin.
Se oli Mika Ahonen huutamassa karhean ärhäkkään isällisesti ”Löde”, ja näyttämässä ”tule pois sieltä käsimerkkiä”, kun ensimmäinen laukaus sattui livahtamaan verkon perukoille. (Lötjönen jäi maalilleen eleestä huolimatta)
Se oli Teemu Piispanen näyttämässä, että kulmiin ei ole kiva mennä tai ainakaan poistuminen ei tule kysymykseen.
Se oli Harri Forsten lähes kaikkialla, ja lopulta jälleen palkittujen joukossa.
Se oli kolmen sukupolven yhteiskuva, ja selfiekirjoitustalkoot taistelun tauottua.

Alumnijoukkueeseen kuuluivat:
Toni Lötjönen ja Henri Toivoniemi sekä kenttäpelaajina Harri Forsten, Teemu Piispanen, Pasi Laitila, Tom Strömsten, Henri Lehtonen, Timo Toivonen, Simon Riihelä, Jussi Ojala, Saku Lehti, Lauri Lehtonen, Sami Lehtinen, Jani Helenius, Aku Inkeroinen, Markus Neimo, Santtu Manner, Juho Järvinen, Iiro Oksanen, Mikael Järvi ja Tommi Rosendahl. Valmentajina penkin takana toimivat Mika Ahonen ja Markus Huhtimo, huollon hoitivat Petri Kanter ja Kari Kallioinen.

Mika Hilskan ottelukuvat
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Kuvasetti:

Tämän kentällisen pelaajisto oli kohtalaisen pelättyä viime vuosikymmenellä. Kuva: Mika Hilska

Alumni osui kahdesti maalipuiden väliin. Kuva: Mika Hilska

Paikalla oli usean eri sukupolven edustajia. Kuva: Mika Hilska

Saku Lehti nautti menosta. Kuva: Juhani Järvenpää

Toni Lötjönen myös pysäytteli palloja, vaikka alku olikin tahmea. Kuva: Juhani Järvenpää

Ottelun MVP oli Roni Laasonen (vas.). Jani Kukkola, Harri Forsten ja Jani Helenius olivat ottelun avainpelaajia. Kuva: Juhani Järvenpää

4 comments

  1. Ottelua katsoessa tuli mieleen ehkä kaikkien aikojen suosikkiketjuni, Laitila Niiranen Helenius. Harvoin näke vastaavaa yhteispeliä ja sellaista määrää hienoja maaleja.

  2. Oli puolustuksessa Toivosen Tindeä, Lehden Sakua, Piispasen Teemua, Lehtisen Samia. Aika kovia seppiä pelikentällä. Lisäksi ketju missä oli Mannerin Sane, Forstenin Haba ja Järven Mikke. Yksi Salibandyliigan kovimmista kentistä koskaan! Taisi eräs Juho Järvinen. Myös aikanaan pelata kyseisten herrojen kanssa. Voisi olla lisää tämän kaltaisia pelejä.

  3. Pienin askelin syntyy seurakulttuuria uuden nimen allakin. Paikan päällä aika monta liigapeliä väijyneenä tuolla oli kyllä parempi tunnelma kuin kolkossa hallissa Vantaalla. Ihan kaikesta huokui lämpöä, tunnetta ja välittämistä, oliko sitten joulumieltä ilmassa vai mitä. Kiitos tästä!