Liigajoukkueen kapteeni soitteli junioreille joulutervehdyksiä – ”Hei jätkät, Vade soittaa”

Valtteri Kainulainen soitteli junioripelaajille jouluntoivotuksia torstaina. Kuva: Esa Takalo.

Valtteri Kainulainen soitteli junioripelaajille jouluntoivotuksia torstaina. Kuva: Esa Takalo.

Westend Indians osoitti viikolla vahvaa seurayhteisöllisyyttä Valtteri Kainulaisen levitettyä joulumieltä ”Heimon” sisällä. Pääkallo.fi haastatteli Kainulaista asian tiimoilta.

Kyseessä oli toinen kerta, kun Indians suoritti tempauksen, jossa edustusjoukkueen kapteeni Kainulainen soitteli seuran junioreita läpi ja toivotti heille hyvää joulua.

– Toimiston väki oli kerännyt listan puhelinnumeroita valmiiksi 2004-2007 -syntyneistä pelaajista. Vähän oli sitäkin mietitty, että ketkä sieltä ylipäätään voisivat puhelimeen vastailla.

– Sen huomasi, että tilanne oli osalle pikkuintiaaneista aika jännittävä. Meikäläinen vei keskustelua eteenpäin, mutta huomasi äänensävystä ja reaktioita, että juniorit olivat iloisia ja innokkaita, Kainulainen kommentoi.

Reaktioita ja vastauksia tuli laidasta laitaan.

– Jännittyneitä moikkauksia kuului useampikin, mutta räväkämpiäkin vastauksia. Eräs sälleistä oli ulkojäillä pelaamassa lätkää ja vastasi hengästyneenä. Kun kerroin, kuka soittaa, hän huusi ensin kavereilleen innoissaan, että ”hei jätkät, Vade soittaa” ja vastasi sitten vasta minulle, Kainulainen sanoi huvittuneena.

Pelkästään nopeista jouluntoivotuksista ei ollut kyse. Puhelut junioreiden kanssa kestivät parista minuutista viiteen minuuttiin ja niiden aikana juteltiin niin junioreiden omasta kaudesta kuin edustuksenkin kuluvasta liigataipaleesta.

– Kyselin mitä kuuluu ja miten pelit ovat menneet, sekä ovatko olleet katsomassa meidän pelejä. Aika moni oli ollut katsomassa tuota derbyä ja kartoitin vähän, miten heidän mielestään olisimme voineet pelata paremmin. Sieltä tuli aika hauskoja vinkkejä.

– Lopuksi kerroin, että puhelun perimmäinen ajatus oli toivottaa sekä pelaajille itselleen, että heidän perheilleen oikein hyvää joulua ja viedä terveisiä, että nähdään hallilla, Kainulainen kertoi iloisena.

Seurayhteisön sisällä Indiansin edustuksen pelaajista on syntynyt esikuvia ”heimon” pienemmälle väelle. Kaikki eivät toki ensin vastanneet puhelimeen, koska numero oli heille tuntematon.

– Se oli itsellekin tosi voimaannuttavaa huomata, että junnuilla riitti mielenkiintoa rupatella ja he olivat tosi innokkaina linjan toisessa päässä.

– Osa ei ensin vastannut puhelimeen, kun soitin seuran numerosta. Muutamat ikäluokkien valmentajat, joita oli toimistolla, laittoivat viestiä perään, että vastaahan puhelimeen, numero 33 soittaa. Sen jälkeen tuli äkkiä viestiä, että käske soittamaan uudestaan.

Tempauksen taustalla on nimenomaan Indiansin sisäisen yhteenkuuluvuuden vankistaminen.

– Olet minkä ikäinen inkkari tahansa, olet osa heimoa. Nämä ovat tosi pieniä juttuja toteuttaa, mutta junioreille iso asia.

– Tämä on toinen kerta, kun järjestimme soittokierroksen ja osa mainitsi tästä viimeksi vielä puoli vuotta myöhemminkin. Some-postauksiin sällit tulevat kiittelemään soitosta. Kaikki eivät välttämättä sano sitä puhelun aikana, mutta kirjoittavat myöhemmin someen, että ”kiitti Vade soitosta.” Myös vanhemmilta on tullut kiitosta.

Kainulainen itse siirtyy myös hiljalleen tänään joulun viettoon. Juhla sujuu pitkälti perheen seurassa.

– Joulu menee rauhallisissa merkeissä perheen kanssa Espoossa. Isovanhempia käydään moikkaamassa Salossa.

– Meillä on treeneistä muutama päivä joulutaukoa, niin sen myötä on tarkoitus käydä myös ulkojäillä. Se on ollut vähän sellainen perinne käydä joulunpyhinä pelaamassa kundien kanssa lätkää, Kainulainen kommentoi.

7 comments

  1. Minusta tämä on todella hyvä ajatus. Aivan varmasti tulee tuollaisesta hyvä mieli kummallekin puolelle.

  2. Tälläiset ovat todella isoja juttuja nuorille! Esikuvat ovat tärkeä osa harrastusta. Kiitos oikein paljon tästäkin tempauksesta!