NST-puolustajan kausi ohi – joukkue menettää myös toisen pelaajan

Janne Ruipon kausi on ohi. Kuva: Markku Taurama.

Janne Ruipon kausi on ohi. Kuva: Markku Taurama.

Miesten Divarissa pelaava Lappeenrannan NST menettää kaksi pelaajaansa kesken kauden.

Puolustaja Janne Ruippo loukkasi takareitensä marraskuussa pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Magneettikuvissa havaittiin takareiden jänteen irronneen kokonaan, joten hänet jouduttiin leikkaamaan. Leikkaus suoritettiin aiemmin tällä viikolla Helsingissä. Kuntoutus alkaa tammikuussa ja luvassa on pitkä tauko peleistä. Hänen osaltaan kausi on siis ohi.

– Mielellään sitä olisi pelannut kauden loppuun, mutta eipä tälle ny mitään mahda. Joukkueessa on pöhinä päällä ja pelillisesti on menty Pertun johdolla todella paljon eteenpäin. Uskon ja toivon, että loppukaudesta tulee menestyksekäs, Ruippo kommentoi NST:n nettisivuilla.

– ”Kosin” (Janne Ruippo) loukkaantumisen myötä menetetään kyllä paljon positiivista johtajuutta. Pelillinen puoli on aina minulle tärkeä, mutta iso juttu meidän joukkueemme kasvuprosessissa on ollut myös se, että olemme onnistuneet luomaan joukkueeseen yhteisen arvomaailman. Kosi on tässä joukkueen muun kokeneen osaston kanssa ollut elintärkeä palanen, NST-luotsi Perttu Kytöhonka puolestaan kommentoi.

– Tuskin me ihan kokonaan eroon Kosista kuitenkaan vielä päästään. Hän on jo lupautunut auttamaan minua valmentamisen taustatöissä nyt kun ei pelaamaan pysty. Pelithän Kosilta ei taida loppua koskaan, Kytöhonka naurahtaa.

NST menettää myös toisen puolustajan, kun Mikko Sipari siirtyy Sveitsiin, kolmanneksi korkeimman tason, Jona-Uznach Flamesiin.

– Siparin olisin niin ikään todella halunnut pitää joukkueessa myös loppukaudella, mutta hän sai Sveitsistä siinä määrin kiinnostavan työtarjouksen, että ymmärrän täysin tämän päätöksen. Sipari on nähnyt ja elänyt läheltä tämän joukkueen prosessin eri vaiheita ja ollut korvaamaton ihminen. Tiedän, että hän elää edelleen sydämellä mukana joukkueen matkassa, vaikka etäisyyttä onkin nyt hieman enemmän, Kytöhonka toteaa NST:n uutisessa.

NST on Divarissa joulutauolle lähdettäessä viidentenä. Eroa kärkeen on kolme pistettä.

Linkki:
NST:n uutinen aiheesta.

4 comments

  1. Ehkä väärä foorumi – mutta kun en ole twitterissä, niin painan tähän ison plussan Kytöhongan kommenttiin salibandyn ”pakottamisesta” olympialaisiin/olympiaformaattiin!

    Kuten jo todettu: pitäkää tunkkinne jos ei nykyinen kelpaa!

  2. Kyseinen halli on ongelmallinen kuvauspaikka! Kuvien keltaisuus ei siis johdu kuvaajasta vaan paikasta ja sen valaistuksesta! Tämä kuultu pariltakin ammattikuvaajalta.

  3. Höpö höpö. Ihan normaali halli, jossa olisi erinomaiset puitteet kuvaamiseen jopa kunnon tv-tuotannolle. Ammattitaidottomat vaan selittelee. Ei ne koripalloilijat hirveän keltaisia ole olleet.