OLS eteni Suomen Cupin välieriin jatkoajan kyseenalaisella rankkarimaalilla – katso sunnuntain salibandytulokset

OLS eteni Suomen Cupin välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää

OLS eteni Suomen Cupin välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää

OLS ja Koovee kohtasivat sunnuntaina miesten Suomen Cupin puolivälierissä. OLS vei kamppailuista jatkoaikavoiton maalein 6-5.

Ensimmäinen erä meni OLS:lle maalein 3-2. Toisella kaksikymppisellä Koovee oli maalin verran etevämpi, joten viimeiseen erään mentiin lukemissa 4-4. Kolmannen erän viimeisellä vitosella OLS tarrasi voittoon kiinni Ville Turulan maalilla, mutta Tuomas Aho toi Kooveen tasoihin rankkariosumalla, joten edessä oli jatkoaika.

Aho pääsi yrittämään rankkaria toistamiseen ajassa 69.05, mutta Vinski Kivilompolo veti pidemmän korren. OLS taasen pääsi yrittämään maalia rankkarista ajassa 78.04. Tatu Kiipeli käytti tilaisuutensa hyväksi ja johdatti OLS:n Suomen Cupin välieriin. Videokuvan perusteella pallo meni melko selkeästikin taaksepäin, mutta maali hyväksyttiin. Videomateriaalia maalista artikkelin lopussa.

OLS:n tehopelaajia olivat 2+1 naulannut Kiipeli sekä kahdesti maalannut Turula. Kooveen Aho osui kahdesti ja Lauri Alkki nappasi kaksi syöttöpistettä.

Kooveen kokoonpano oli normaalia kapeampi ottelussa. Mukana oli ainoastaan 12 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. OLS:n vastustaja Suomen Cupin välierissä on Classic, joka kaatoi SalBan Tampereella.

Miesten Suomen Cupin puolivälierät:
13:00 NJ – NST 8-7 Ottelutilastot
18:00 OLS – Koovee 6-5 ja. Ottelutilastot
18:30 Classic – SalBa 9-2 Ottelutilastot

Suomen Cupin välieräparit:
OLS-Classic
Nurmon Jymy-Loviisan Tor
Välierien runkopäivä on 6.1. Suomen Cupin finaali pelataan 20.1.

Miesten Divari
16:00 Josba – EräViikingit Akatemia 4-3 ja. Ottelutilastot
16:00 SB Vaasa – M-Team 3-4 ja. Ottelutilastot
18:00 O2-Jyväskylä – FBC Turku 11-4 Ottelutilastot

Koko ottelun videolla tilanne näkyy kohdasta 1:54:20 eteenpäin.

Ratkaisuhetket hidastuksineen:

33 comments

  1. Niin no, Koovee sai kaksi kyseenalaista rankkaria, joista toisella pelastuivat jatkoajalle. Oikeus voitti.

  2. Ei näin, sun ainoa homma rankkarissa on katsoa meneekö taaksepäin. Meni ja hiton selkeesti, nyt vaan kelaan viedoita kotio, ratkaisit pelin. Hyvää Joulua!

  3. Vaihtoehtoinen otsikko: Ols jatkoon – huikea jännitysnäytelmä Kastellissa!

  4. Kyllä tekivät Salbalaiset itsestään valtakunnan pellejoukkueen kauden alussa, kun kaikissa mahdollisissa keskusteluissa jaksoivat kehua itseään ja olivat nostamassa itseään jopa mitaehdokkaitten joukkoon. Kausi on osoittanut taas sen, että ensin pitää opetella kävelemään ennenkuin yritetään juosta. Pelkästään yhdellä yliarvostetulla ”vahvistuksella” ei kannata hirveästi lähteä keulimaan. Hölmöksi itsensä tekivät. Mut hei, 65 viestiä 100:sta Salbasta ja kaikki ihan pelkkää shaibulaa.

  5. Piti vielä sanomani, että toooodella viihdyttävä peli oli. Maalintekokilpailu.

  6. Pelissä oli jännitystä koko rahan edestä. Harmittavasti nostetaan esiin yksi seikka koko hommasta. Mukaan mahtui jäähyjä ja rankkareita, joiden oikeenmukaisuudesta ei puhuta mitään. Kuka teki? Mitä teki? Vai tekikö kukaan oikeasti? Onnea kaikille cupissa jatkaville!

  7. Ei kannata ottaa junnujen huutelua ihan noin tosissaan täällä… Loukkaantumiset vaikuttavat
    paljon esim. Rokosa. Samoin ”vahvistuksen” taso on vähän liikaa vaihdellut. Kyllä kaikki tiesivät, että tuo viimeinen pudotuspelipaikka olisi ollut todellinen ylisuoritus. Suoraan säilyminen oli realistinen tavoite. Toivottavasti Salba nousee vielä tuolta.

  8. Näin se elämä antaa takaisin kun sille lähtee pyllistelemään. Kahdella ketjulla cupin puolivälierään ja yhdellä koutsilla. Ratkaisun kuuluukin silloin mennä näin.

  9. Ei se nyt vaan niin mene, että sääntöjen vastainen rankkari niittaa pelin ratkaisun ja oikeutus sille on mielestäsi se, että kaikki vaihtopenkit ei ole täynnä ja laidalla pompi vielä pari ylimääräistä, puhumattakaan että valmentajiakin on vähemmän kuin olisit kaivannut.
    Ratkaisu hienoon peliin tuli tuomarivirheellä ja se on aina se kaikista epäoikeudenmukaisin tapa ratkaista ottelu. Onnea silti OLSille jatkoon.

  10. Miksei tuomareiden kommentteja milloinkaan kuulla:) olisi kiva kuulla herrahakkarainen &co mielipide ettei nähnyt 🙂

  11. Toi hengitys tos Twitter videolla on kyl hieman creepy :DD

  12. Missä oli Reunamäki?
    Entisissä seuroissaan todella pidettyä joukkuepelaajaa olisi kokemuksellaan nyt kaivattu.

  13. Siis Ols ei mennyt kyseenalaisesti jatkoon vaan tuomarivirheen takia.Miten näitä ei nähdä (tapaus bolström)? Tarvitsevatko tuomarit koulutusta asiaan?Ainiin rankkarisääntö muuttuu ensi kaudella?

  14. Kyllä vähän naurattaa.Kaveri ei edes osaa vetää rankkaria vetämättä taaksepäin ja tuulettaa ku maailmanmestari.

  15. No eipä ylättänyt yhtään,kun nämä kaksi herraa oli puhaltamassa peliä!! Heidän tasonsa on luokkaa puulaaki ja silti ovat liiga-pelejä puhaltamassa. Kyllä hävettää taas pillipiipareiden puolesta. Lukekaa sääntöjä jos osaatte Joulu-tauon aikana.

  16. HIENOA OLS!!!! Koovee sai kaksi rangaistuslaukausta todella heppoisin perustein ja sitten täällä vinkutaan ku menee hieman taaksepäin. Molemmat kokivat vääryyttää mutta parempi voitti!

  17. Edelliselle: En katsonut peliä, joten en ota kantaa siihen tuliko rankkari heppoisin perustein vai ei. Ilmeisesti kuitenkin rike on tapahtunut, kun siitä on vihelletty, joten tämän puolesta jotain on pitänyt tapahtua. Sitä vastoin tuon hidastuksen katsoin ratkaisuhetkistä ja meneehän se useita senttejä eli todella selkeästi taaksepäin. Oikeudenmukaisto? Ei minusta!

    Jore: En tiedä pelaajien poisjäännin syytä, mutta niitähän voi olla esimerkiksi flunssa (Tampereen seudulla liikkeellä), työt tai ihan mitä vaan siltä väliltä.

  18. Onhan se hyvä, että oululaiset saatiin jatkoon ihan oululaisin voimin…

  19. Voi että hävettää jälleen noiden tuomareiden puolesta!! Miksi tälläiset saa puhaltaa maan korkeimman sarjatason pelejä?

  20. EPÄOIKEUDENMUKAISTA kommentoi, että ilmeisesti rike on tapahtunut kun siitä on vihelletty ja annettu KOOVEElle rangasituslaukaus. Tällä perusteella ilmeisesti pallo EI ole mennyt taaksepäin OLSsin rangaistuslaukausessa, koska sitä EI ole vihelletty… HIENOA OLS!!! ihme vinkujia täällä 🙂

  21. Edelliselle: Sanoin, etten katsonut peliä. JOS olisin katsonut, LUULTAVASTI olisin sanonut, että rike tapahtui (tai ei tapahtunut, JOS näin olisi).

  22. Jatkonpa vielä.. Sillä ei ole minusta mitään väliä onko rike ”heppoinen” vai ”räikeä”, yhtälailla molemmissa on tapahtunut se rike! Tällöin siitä rangaistaan sääntöjen määräämällä tavalla.

  23. 20 minuutin lisäerä 5 vs 5 sopii todella hyvin cupin peleihin. Todella mukava ja jännittävä katsoa kun molemmat joukkueet hakivat oikeasti voittoa. Ehkäpä ottelu ei saanut arvoistaan loppua, kun tulokseen jäi jossitteluvaraa. Tuomarit kuitenkin tuomitsevat niin kuin he näkevät tilanteen ja tälle kertaa viimeisin veikkaus meni OLSin hyväksi. Ei kukaan tee tahallaan virheitä, ja minusta tuomaristo onnistui kokonaisuutena varsin hyvin. Täytyypä nostaa virtuaalisesti hattua KVTV:lle. Erittäin ammattitaitoinen lähetys! Varsinkin kun suhteuttaa tuotantotiimin koon lähetyksen laatuun. #posinkautta

  24. Cup + Salba veti melkein Tampere Areenan katsomot täyteen

  25. Jo pelkästään tämä aiemmin mainittu yhden hengen kuvaustiimi tiivistää Kooveen mediatiimin huikeuden. Nimiä en viitsi mainita, mutta tämä kaveri joka nämä vieraspelien streamit hoitaa, sekä se kaveri joka hoitaa Kooveen koosteet ja muun median ansaitsisivat patsaat Salibandyliiton toimistorakennuksen eteen. Uskomatonta duunia, josta voisi kaikki muut seurat ottaa mallia.

  26. JOS minun mielestäni KooVeen ensimmäinen rankkari annettiin liian helposti(ei niin selkeä rike) ja he tekivät tästä maalin, ja JOS tämä olsin kiipeliin tankki olikin tuomareiden paikko KooVeen ekalle rankkareille, niin lopputulos oli sama. OLS olisi voittanut.

  27. On muuten sama jamppa joka tekee Classicin ja Kooveen koosteet. Vinkkinä vaan…KrP, sieltä löytyisi ammattitaitoa tuohon hommaan. Osaisi ehkä jopa kuvatakkin tuolla teidän hallissa, koska useamman vuoden on kyseisen miehen naama Kooveen kameran takana näkynyt. Ja tällä kaudella tosiaan myös Tampere Areenalla.