Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Classic-kenttä paransi rutkasti MM-puolivälierässä

07.12.
2017
Maajoukkueet

Nina Rantala oli Suomen parhaimmistoa Slovakiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen ja Slovakian välinen salibandyn naisten MM-kisojen puolivälieräpeli päättyi lopulta Suomen 6-2-voittoon. Slovakia pisti hyvin vastaan varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan ja tarjosi Suomelle hyvän vastuksen.

Suomen ykkösvitjaa eli niin kutsuttua Classic-vitjaa on parjattu kisoissa tehottomuudesta, mutta puolivälierissä viisikko onnistui erinomaisesti. Suomen esitys oli kuitenkin kaikkensa sangen vaisu, eikä kukaan ansainnut mielestämme viittä kalloa kamppailusta.

Nina Rantala oli Suomen ykköspistelinko tehoin 1+2 ja ansaitsi pelistä neljä kalloa. Peräti 11 erää maaleitta pelannut Eliisa Alanko sai maalitinsä viimein auki viimeisessä erässä ja osui tärkeään paikkaan kahdesti. Myös Alanko ansaitsi pelistä 4 kalloa, koska hän onnistui kovien paineiden alla tärkeässä paikassa.

Hyökkääjistä myös Veera Kauppi oli jälleen hyvällä pelipäällä ja vastasi kolmannessa erässä ottelun komeimmasta yksilösuoritteesta 5-2-maalin muodossa. Kolmosvitjan muut hyökkääjät (Oona Kauppi, Mira Wickman ja Jenna Saario) pelasivat kaikki kaksi erää ottelussa, joten ketju eli vahvasti pelin sisällä.

Arvosana-asteikolla jaoimme myös muutaman kakkosen, ja näiden pelaajien osalta jäi vielä parannettavaa esitysten suhteen.

Maalivahdit:
Noora Vuorela 3
Tiltu Siltanen ei pelannut

Puolustajat:
Minna Kallio 3
Sanni Nieminen 2
Elina Kujala 3
Laura Manninen 3
Mia Karjalainen 3
My Kippilä 3
Silja Eskelinen – pelasi vain vähän

Hyökkääjät:
Nina Rantala 4
Hanna Sipiläinen 3
Eliisa Alanko 4
Kristiina Kauppila 2
Katri Luomaniemi 3
Karoliina Kujala 3
Veera Kauppi 4
Mira Wickman 2 (huilasi toisen erän)
Oona Kauppi 3 (huilasi kolmannen erän)
Jenna Saario 3 (huilasi ensimmäisen erän)

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.