Päävalmentaja Kurronen MM-finaalista: ”Pallon kanssa on pelattava huolellisesti”

Lasse Kurronen paalutti viimeiset teesinsä ennen MM-finaalia. Kuva: IFF

Lasse Kurronen paalutti viimeiset teesinsä ennen MM-finaalia. Kuva: IFF

Suomi valmistautuu paraikaa naisten MM-finaaliin Bratislavassa, jossa se kohtaa Ruotsin klo 18.08 alkavassa kamppailussa. Päävalmentaja Lasse Kurronen ennakoi ottelua Salibandyliiton uutisessa.

Kurronen korosti latauksen merkitystä finaalin alla.

– Pelaajat tietävät, miksi tänään on se päivä, kun Ruotsin on aika kaatua, päävalmentaja Lasse Kurronen sanoi.

– Se on loppuviimein siitä kiinni, että pelaajat saavat ladattua itsensä siihen moodiin, että tänään on useammalle urheilijalle se elämän paras peli. Toki on tuotu esiin myös muutamia taktisia juttuja, joissa voidaan parantaa entisestään.

Kurronen on painottanut johdonmukaisesti pallollisen pelin tärkeyttä. Ruotsia vastaan sen pitää olla erityisen hyvällä tolalla.

– Todennäköisesti tulossa on korkeampi karvaus kuin mitä tähän mennessä on kohdattu, ja pallon kanssa on pelattava huolellisesti. Turhat pallosta luopumiset ja alistumiset paineen alla pois, ja sieltä ulos isolla itseluottamuksella ja isoilla syötöillä, päävalmentaja maalaa.

– Palloton peli on ollut ihan hyvää kun päästettyjä on vain kuusi viidessä ottelussa. Maalimäärä pitää pitää tänäänkin pienenä. Ruotsia vastaan on pelattu syksyn mittaan kolmesti, ja siihen mahtuu kaksi huonoa ja seitsemän hyvää erää. Kun tänään pelataan kolme hyvää niin se on meidän peli.

Suomen joukkueella on hyvin tiedossa, että Ruotsi vyöryttää hyökkäyksiä laajalla rintamalla ja heikkoja lenkkejä ei oikeastaan ole.

– Lyötiin eilen Ruotsin viisikot seinälle, ja ne ovat tehneet pisteitä tasaisesti eli 43, 50 ja 43. Nyt ei voi lähteä ottamaan kiinni yhtä ketjua tai pelaajaa, vaan siellä on vastassa 18 aika laatupelaajaa ja taisi Ruotsiinkin jäädä vielä pari joukkueellista, Kurronen naurahtaa.

– Noissa peleissä on peluutusta pyörittävällä Markus Huhtimolla ollut hommaa mätsätä ketjuja kohdilleen vastakkain, mutta tänään kun kaverilla on kolme tasaista viisikkoa, on meilläkin fokus enemmän omassa pelissä. Toki seuraillaan, alkavatko jotkut pari istua kohdakkain erityisen hyvin tai huonosti, ja reagoidaan sen mukaan.

Yle TV2 näyttää ottelun klo 17.50 alkaen.

Lue myös:
Tällä kokoonpanolla Suomi haastaa Ruotsin MM-finaalissa
Erikoinen tilanne – peräti kolme sisarparia pelaa tänään MM-kullasta Suomen paidassa