Maajoukkueet

Suomi MM-välieriin – Slovakia tarjosi kovan vastuksen

07.12.
2017
Maajoukkueet

Hanna Sipiläinen vastasi Suomen 2-2-tasoitusmaalista. Kuva: IFF

Suomi ja Slovakia kohtasivat torstaina salibandyn naisten MM-kisojen puolivälierissä Bratislavassa. Suomi voitti pelin maalein 6-2 ja eteni MM-kisojen välieriin.

Areena leimahti liekkeihin ajassa 7.04, kun Slovakia esitti hienon vastahyökkäyksen, joka päättyi Paulina Hudakovan komeaan viimeistelyyn Suomen maalin edustalta. Suomi sai ylivoiman pari minuuttia myöhemmin ja Nina Rantala pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja ohitti Slovakian maalivahdin taidokkaasti. Maalista kului ainoastaan 36 sekuntia, kun Lenka Cuprakova punnersi itsensä läpi ja vei emäntämaan uudelleen johtoon.

Toisella kympillä Suomi pääsi pyörittämään ylivoimaa useaan otteeseen, ja ylivoima tuotti lopulta myös tulosta. Hanna Sipiläinen latasi Suomen 2-2-maalin ajassa 15.40 Rantalan syötöstä. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 2-2.

Slovakia puolusti tiukasti ja maalivahti Karolina Kristofova (13 torjuntaa) piti huolen, että pallot eivät liuenneet Slovakian verkkoon. Slovakian pelityyli oli erittäin rikkova ja joukkue pelasi kovaa muutenkin. Siitä johtuen emäntäjoukkue istui neljästi jäähypenkillä ensimmäisessä erässä.

Toisen erän ensimmäisillä minuuteilla peli aaltoili päästä päähän ja hyviä paikkoja oli molemmilla joukkueilla. Molemmissa päissä pallo kävi myös kertaalleen maalivivalla. Varsinkin Slovakia loi toisen erän ensimmäisellä kympillä enemmän paikkoja kuin ensimmäisessä erässä.

Toiselle kympille mentäessä peli oli tasan 2-2 ja toinen erä oli muutenkin tasaväkinen. Ajassa 33.21 toisessa erässä kentälle päästetty Jenna Saario löi Veera Kaupin laukauksen reboundin sisään ja Suomi meni ensi kertaa johtoon ottelussa.

Toinen kaksikymppinen oli tasaisempi kuin ensimmäinen erä ja Slovakia paransi omaa pallollista peliään. Suomella oli edelleen sangen paljon hyviä paikkoja, mutta viimeistely oli erittäin tehotonta siinä missä Kristofova jatkoi edelleen hyviä otteitaan. Kolmanteen erään mentiin Suomen 3-2-johdossa.

Kolmannen erän ensimmäisestä osumasta vastasi Suomi. Eliisa Alanko iski turnauksen ensimmäisen pisteensä ja maalinsa, kun viimeistä erää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Rantala syötti maalin ja se oli hyökkääjälle jo kolmas piste ottelussa.

Suomen viides osuma oli Veera Kaupin kauniin yksilösuorituksen lopputulos. Kauppi kiersi Slovakian puolustuksen ja laukoi pallon tarkasi Slovakian maalin takakulmaan kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Slovakia haki tasoitusta vimmatusti ilman maalivahtia, mutta Suomen puolustus ja Noora Vuorela kestivät loppuun saakka. Eliisa Alanko viimeisteli vielä 6-2-voittolukemat lopussa.

Suomen tehopelaajia olivat Rantala (1+2), Eliisa Alanko (2+0) ja Veera Kauppi (1+1). Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 3856 katsojaa ja tunnelma oli harvinaisen hyvä naisten MM-kisojen puolivälieräotteluun.

Suomi pelaa perjantaina MM-välierissä Sveitsin tai Norjan. Ottelu alkaa klo 18 Suomen aikaa.

Ottelutilastot
Ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen