Suomi pyöritteli Norjan kumoon 10–1 – hurjavireinen Veera Kauppi osui neljästi

Jo avauskymppi lupaili maalirikasta voittoa Suomelle sunnuntaina.

Jo avauskymppi lupaili maalirikasta voittoa Suomelle sunnuntaina.

Suomen maajoukkue jatkoi voittojen tiellä naisten MM-kisoissa Bratislavassa. Norja kaatui alkulohkon toisessa ottelussa murskaavasti 10–1.

Jos Tshekkiä vastaan Suomen alku oli hieman kankea, niin sunnuntaina luu lyötiin norjalaisten kurkkuun jo heti alussa. Kaksi maalia avauserässä iskenyt Elina Kujala siirsi Suomen jo 4–0-johtoon ennen kuin 10 minuuttia oli edes tahkottu.

Norja kuitenkin pääsi peliin mukaan samalla, kun suomalaiset hieman passivoituivat. Julie Gidske tälläsi komealla vedolla kavennusosuman ylivoimalla, ja päävalmentaja Lasse Kurronen reagoi ottamalla aikalisän.

Erityisesti Suomen kolmoskenttä sai pelinsä toimimaan erinomaisesti. Veera Kauppi oli hurjassa vireessä saalistaen tehopisteet 4+1.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Suomen naiset kaunistelivat vielä voittoaan, ja esimerkiksi Elina Kujala sai neljä tehopistettä (2+2) täyteen ottelussa.

Suomella on Norja-kaadon jälkeen kasassa täydet neljä pistettä, ja alkulohkossa sillä on jäljellä vielä yksi kamppailu. Latvia astelee vastaan maanantaina kello 15 alkaen.

Ottelutilastot

5 comments

  1. Veera on aivan mahtava sekä heidän kenttänsä toimii hyvin, toivottavasti Oona pääsis myös kokoonpanoon.

  2. Kyllä nämä on vielä näitä ns. höpöhöpö pelejä joita ei jaksa oikein edes katsoa.. tosipelit on edessä toivottavasti! Joissa täytyy oikeasti jo pelata. Toivotaan, että sytyttää joukkueen ja sitä myöten katsojatkin!

  3. Siihen nähden, että nämä on ns höpö höpö -pelejä, on tietyllä kentällisellä pahoja pahoja vaikeuksia tällä hetkellä sekä hyökkäys-että puolustuspään pelaamisessa. Suomen ykkösvitja on tehnyt nyt 2 pelissä 2 maalia, wickmanin kenttä 7 maalia ja luomaniemen kenttä 6 maalia. Eikä maalit aina kerro kaikkea, mutta joka osa-alueella suomen selkeästi heikoin kenttä ollut tämä ns ykköakenttä. Olisiko rantalasta mahdollista saada enemmän irti esim luomaniemen rinnalla? Eliisa nyt ainakin vaihtoon, ja esim oona k tilalle.

  4. Pelasin aikanaan koulun joukkueessa eri puolelta suomea tulleita muita kouluja vastaan. Meidän joukkue oli ylivoimainen, mutta silti ihan kiva oli pelata heikkojakin joukkueita vastaan. Finaali vasta oli vähän taktisempaa, vaikka sekin aika helppo peli piti olla. Heikkoja maita vastaan Suomi voisi vaikka jalkapallon saksipotkun tyylisiä kikkoja ym. harjoitella eli veivit ym. Niistä voi olla hyötyä myöhemmin.