VeikkausTV-ennakko: Oulussa jaossa isot pisteet – ailahtelevaiset OLS ja LASB kohtaavat

Valtteri Parviainen on vihdoin päässyt iskemään pisteitä terveenä OLS-paidassa. Kuva: Juha Käenmäki

Valtteri Parviainen on vihdoin päässyt iskemään pisteitä terveenä OLS-paidassa. Kuva: Juha Käenmäki

Sunnuntain miesten Salibandyliigassa Oulun Luistinseura isännöi LASBia kello 18.00 alkavassa ottelussa. VeikkausTV lähettää kamppailun suorana Kastellin monitoimitalolta.

Lähtöasetelmat:
OLS:n kausi on tähän asti ollut vaikea. Liigan pohjoisin joukkue on kymmenestä pelaamastaan ottelusta kerännyt kahdeksan pistettä. Sijoitus on vasta 12., mutta täytyy muistaa, että iso osa joukkueista on pelannut jo 12 ottelua.

Nuoren Eetu Vehasen luotsaama ryhmä on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä viime kierroksilla. Lokakuun lopussa Luistinseura haki vieraspisteet EräViikingeiltä Vantaalta. Seinäjoella joukkue palasi tappioiden tielle, mutta korjasi asian nopeasti ottamalla viime kierroksella tärkeän voiton toisena majailevasta Nokian KrP:stä.

Viime kausina polvivammoista kärsinyt Valtteri Parviainen on päässyt jälleen nauttimaan pelaamisesta, ja taitava hyökkääjä on iskenyt yhdeksässä ottelussa tehopisteet 13+4=17. Tatu Kiipeli on säestänyt tehoin 9+5=14.

Sunnuntain vierasjoukkue LASBin kauden ei voi sanoa olleen juurikaan isäntiä parempi. 10. sijaa hallussaan pitävät oranssipaidat ovat kasanneet 11 runkosarjan ottelusta 10 pistettä. Joukkue on ailahdellut viime kuukausien aikana pahasti. Voitot espoolaisista Oilersista ja Indiansista antoivat viitteitä hyvästä loppusyksystä, mutta kahdella viimeisimmällä kierroksella LASB palautetiin jälleen maan pinnalle. Ensin tuli derbytappio Steelersiä vastaan, ja sen jälkeen SPV murskasi LASBin 8–2.

LASBin peliesitykset ovat ajoittain olleet suorastaan yllättävän hyviä, mutta kahta ottelua pidempään voittoputkeen se ei ole toistaiseksi vielä yltänyt. Lisäksi joukkue tippui Suomen Cupista hävittyään kakkosdivisioonassa pelaavalle Kirkkonummi Rangersille.

Nuoren joukkueen pisterohmu Justus Kainulainen valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi lokakuussa. Yhteensä huippulupaus on iskenyt pisteitä 12+7=19, ja nämä ainoastaan seitsemässä ottelussa.

Kuumat ja kylmät:
Valtteri Parviainen on kapean OLS-hyökkäyksen selvä keihäänkärki, ja onkin ollut koko syyskauden erinomaisessa vireessä. Pehmeäkätinen laitahyökkääjä löytää laukaukselleen pallon mentävän raon välillä jopa häkellyttävän ahtaista paikoista, ja onkin varmasti myös sunnuntaina avainasemassa isäntien kannalta.

Vierasjoukkueen Justus Kainulaiseen pätee samat sanat kuin Parviaiseenkin – hänen voi odottaa olevan käytännössä joka ilta kovassa pistevireessä. Nuorta taitoa LASBissa edustaa myös Joonatan Surakka, joka ei tosin kahdessa viime ottelussa ole saanut tililleen pisteen pistettä. Sen trendin hän varmasti haluaisi katkaista Oulussa.

Yhteinen historia:
Viime kaudeksi Salibandyliigaan noussut LASB ei ole onnistunut keskinäisissä otteluissa vielä toistaiseksi kaatamaan oululaisia. Yhteisten pelien historiassa on toistaiseksi vain viime kauden kohtaamiset, jotka OLS vei maalein 5–8 ja 5–3.

Taistelupari:
Ville Mestari, OLS – Kaapo Kettunen, LASB

Tähän olisi helppo nostaa vastakkain molempien joukkueiden pistelingot, mutta katseet kannattaa kiinnittää tarkasti maalivahteihin. OLS:n luottotorjuja Ville Mestari on viime kausien aikana noussut liigan parhaiden veskarien joukkoon. LASBin Kaapo Kettunen ei ole ihan saman kategorian torjuja, mutta on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvin liigatasolla. Molempien kaudet ovat toistaiseksi sujuneet hieman ailahdellen, joten sunnuntain ottelussa molemmilta vaaditaan tasaisuutta, sillä pelissä on tärkeät pisteet.

Kokoonpanot:
OLS lähtee otteluun hieman rikkonaisena, sillä sen kokoonpanosta ovat varmuudella poissa hyökkääjät Antti Nieminen ja Petri Rantala. Ykkösketjun sentterinä häärivän Nieminen jättää tärkeät saappaat täytettäväksi. Lisäksi puolustaja Lauri Tiiran pelikunto on vielä arvoitus.

LASBin pitäisi päästä ehjällä kokoonpanolla matkaamaan Pohjois-Pohjanmaalle.

Edelliset ottelut:
OLS:
18.11. OLS–Nokian KrP 8–7 ja.
11.11. SPV–OLS 6–3
29.10. EräViikingit–OLS 4–5

LASB:
19.11. SPV–LASB 8–2
18.11. LASB–Steelers 5–6
11.11. LASB–Indians 6–5

Tulosvetovihje:
Molemmat joukkueet pääsevät kamppailuun kahden viikon huilin jälkeen, joten energiavarastot pitäisi olla ladattu täyteen. Kumpikaan joukkue ei toistaiseksi ole vielä häikäissyt maalinteossa tällä kaudella (OLS 45 ja LASB 57). Jaossa on tärkeitä pisteitä putoamistaiston kannalta, mikä varmasti sytyttää molempien nuoria pelaajia hyökkäyspäässä. Lähtökohdat ovat äärimmäisen tasaiset, joten sen mukaan kannattaa myös valita maalimäärät vetolappuihinkin.

Pääkallo.fin maaliveikkaus: OLS 4,5,6–LASB 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.