VeikkausTV-ennakko: SalBalla haasteellinen tehtävä Seinäjoella – viime kausina tullut reippaasti lunta tupaan

Joni-Arttu Siepin pistevire on löytynyt viime otteluissa. Kuva: Esa Takalo

Joni-Arttu Siepin pistevire on löytynyt viime otteluissa. Kuva: Esa Takalo

Seinäjoen Peliveljet ja Rauman SalBa kohtaavat lauantaina 30.12. klo 17 alkavassa Salibandyliigan ottelussa Seinäjoella. VeikkausTV näyttää kamppailun suorana lähetyksenä.

Lähtöasetelmat:
SPV:n alkukausi on ollut ailahteleva, mutta loka-marraskuun hankalan ajanjakson jälkeen otteet ovat tasaantuneet. Avainpelaajien loukkaantumiset ovat värittäneet seinäjokelaisten syksyä, mutta toisaalta uusia vastuunkantajia on löytynyt aina tarvittaessa.

SPV on miesten liigan viidentenä lauantain peliin lähdettäessä. Viimeisestä seitsemästä pelistä joukkue on voittanut viisi ottelua ja kerännyt 11 pistettä, joten vire on ollut hyvä vaikeuksista huolimatta. SPV on iskenyt sarjan neljänneksi eniten maaleja (108), mutta hieman yllättäen myös päästänyt neljänneksi eniten osumia (93).

Pörssikärkinä ovat häärineet tutut nimet Mikko Kohonen (20+14) ja Sami Koski (11+22). Maininnan ansaitsee myös Matias Veikkola, joka on naulannut puolustajan paikalta tehot 10+12.

Rauman SalBa lähti kauteen uudistuneena ja kohtalaisen kovin odotuksin. Osa näki, että Raumalla voidaan pelata keväällä jopa pudotuspelejä, mutta syyskausi on osoittanut, että sarjapaikasta taisteleminen on jälleen raumalaisille se realistinen tavoite. SalBaa ei ole auttanut lainkaan se, että ryhmästä on pudonnut useampi pelaaja loukkaantumisten vuoksi.

SalBa löytyy sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta. Viiden ottelun tappioputki katkesi juuri parahiksi joulun alla OLS:aa vastaan ja raumalaisryhmä nousi pois sarjan jumbosijalta. Hyökkäysatsauksista huolimatta SalBa on tehnyt sarjan vähiten maaleja (60) ja päästänyt kolmanneksi eniten (95).

Raumalaisten tehopelaaja on ollut Jani Lehtoniemi (16+6). Antti Vuorinen (11+5) ja Janne Hyvönen (2+13) ovat olleet seuraavaksi tehokkaimpia, ja viimeksi mainitulta voi odottaa enemmänkin kauden loppua kohden. SalBa on kaikkinensa erittäin riippuvainen ykksövitjansa onnistumisista.

Pelityyliltään joukkueissa on paljonkin samaa ja repertuaariin kuuluu tiukka puolustus ja ”raastaminen” sopivassa suhteessa. SPV on kuitenkin pelaajistoltaan ja tasoltaan sellainen 2.0- tai 3.0-versio SalBaan nähden. Molemmissa joukkueissa on pyritty kehittämään pallollista peliä ja Seinäjoella ollaan tuossa projektissa edellä koko joukkuetta katsottaessa.

Kuumat ja kylmät:
SPV:n Joni-Arttu Sieppi on yksi niistä pelaajista, jotka ovat käyttäneet saadun vastuun hyväkseen. Sieppi on iskenyt kolmessa viime pelissä tehot 7+1, kun koko kauden saldo on 9+4.

SalBan Erik Härkönen on löytänyt pikku hiljaa pelivirettä. Neljä viimeistä peliä ovat tuottaneet pisteet 3+3, kun Härkösen koko syksyn saldo oli 6+4. Tehosaldon suhteen olisi parannettavaa, sillä se näyttää -20 tällä hetkellä. Härköselle SPV on erityinen vastus, sillä laituri edusti pohjalaisjoukkuetta pitkään.

Kuten jo aiemmin mainittua, niin Hyvöseltä voisi odottaa enemmänkin tehoja raumalaisten hyökkäyksessä. Toisaalta sentteri johtaa SalBan ainoaa ketjua, joka on jokseenkin plussalla tehotilastoissa.

Yhteinen historia:
SalBa yllätti SPV:n ensimmäisellä liigakaudellaan (14-15) Raumalla (7-6 ja.), mutta kärsi ruman tappion Seinäjoella (10-1). Seuraavalla kaudella SPV oli jälleen selkeästi parempi kotonaan (7-0), mutta Raumalla joukkueet päätyivät tasatulokseen (4-4). Viime kaudella SPV oli parempi molemmissa kohtaamisissa (1-6 ja 11-2), ja varsinkin Seinäjoella lukemat olivat rumat. Tämän kauden alussa pelattu SalBa-SPV päättyi vieraiden 2-10-voittoon. Seinäjoki on ollut tilastojen valossa käytännössä tekemätön paikka raumalaisille.

Taistelupari:

Ville Kuusela, SPV – Janne Hyvönen, SalBa

SPV:n ykkösviisikon onnistuminen ei ole niin kriittistä kuin SalBan vastaavan, mutta Kuuselan valtava työmäärä tarjoaa Koskelle sekä Kohoselle mahdollisuuden loistaa tehotilastoissa. Hyvönen on Kuuselaa taitavampi ja paremmin peliä tekevä pelaaja, mutta myös Hyvösellä on tärkeä rooli puolustuspelin kannalta, kun laitureina viilettävät Lehtoniemi ja Vuorinen. Molemmat taitavat hyökkäyspelin siinä missä puolustamisenkin ja ovat arvokkaita sekä älykkäitä pelaajia tärkeissä ykkösviisikoissa.

Kokoonpanot:
SPV:ltä puuttuu pelistä loukkaantuneita pelaajia eli Jukka-Pekka Pelto-Arvo, Jari Hankkio, Tony Koponen ja Jyrki Holopainen. SalBan loukkaantumislistalla komeilevat nimet Veli Peltonen, Joni Rokosa, Risto Harjula, Rasmus Horn sekä Saku Lahtinen. Useita listattuja pelaajia yhdistää se, että kausi katkesi polvivammaan.

Edelliset ottelut:
SPV
15.12. Koovee-SPV 4-11
10.12. SPV-Classic 5-8
3.12. Oilers-SPV 4-11

SalBa
16.12. SalBa-OLS 4-3
9.12. SalBa-TPS 2-4
3.12. SalBa-Nokian KrP 7-13

Tulosvetovihje:

SPV lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina ja vaarana on, että SalBa saa kokea melkoisen tukkapöllyn. Aiempien vuosien perusteella Seinäjoki on ollut SalBalle äärimmäisen haastava pelipaikka. SPV on ennakkosuosikki vaikka asiaa katselisi miltä kantilta, joten Seinäjokelaisten kotivoitto on hyvin todennäköinen lopputulema. SalBa tarvitsee ottelussa nappisuorituksen, jotta SPV ei mene menojaan.

Pääkallo.fin maaliveikkaus:
SPV 7,8,9 – SalBa 3,4,5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

7 comments

  1. Väittävät että Seinäjoella on uus lato entisten pohojalaislatojen lisäks?
    Siis uusi pelihali? 🙂

  2. Sen mitä olen VeikkausTVhen joskus tutustunut, ystävyytemme jäi kovin lyhyeksi.
    Eli ei näkynyt läppärillä.

  3. Ja välillä pätkii lähetys melkoisesti. Tai oliko vain huono paikka katsoa peliä:D