Video: Salibandyliigassa erikoinen maali – kentällä samanaikaisesti 15 pelaajaa

Vapaalyönnin lähtiessä liikkeelle kentällä oli runsaasti ylimääräisiä pelaajia. Tästä syntyi 3–0-maali. Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Vapaalyönnin lähtiessä liikkeelle kentällä oli runsaasti ylimääräisiä pelaajia. Tästä syntyi 3–0-maali. Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Westend Indians nappasi kotihallissaan voiton Rauman SalBasta perjantain Salibandyliiga-kierroksella. Voittolukemat merkittiin espoolaisille 7–4.

Ottelun avauserässä nähtiin hieman erikoiselta vaikuttanut tilanne, kun Indians sai vapaalyönnin hyökkäyalueella. Molemmat joukkueet vaihtoivat kentällisiään ennen vapaalyöntiä.

Kun Valtteri Kainulainen laittoi vaparista jo pallon liikkeelle, oli Indiansilla seitsemän ja SalBalla kahdeksan pelaajaa vielä kentän puolella vaihdosta johtuen. Heikki Iiskola tälläsi pallon maaliin suoraan Kainulaisen syötöstä ja vei Indiansin 3–0-johtoon.

Tilanne näkyy alla olevassa koosteessa ajasta 1.10 eteenpäin.

SalBa kiri kolmannessa erässä maalin päähän, kun Jani Lehtoniemi iski lukemat 4–3:een. Sen lähemmäksi raumalaiset eivät päässeet, ja Indians tyylitteli numeroita vielä päätöserän lopussa.

Ottelun tehokkain oli 1+2-pisteet summannut heimohyökkääjä Aaro Astala. Tehot 1+1 tehnyt Kainulainen sai tilastoihinsa sadannen liigamaalinsa Salibandyliigassa.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

12 comments

  1. Miten on voitu hyväksyä, kun edellinen Indians-kentällinen on yhä kentällä… väärä vaihto heille, kun kentälle vaihdetut puuttuvat peliin ennen kuin edelliset ovat päässeet vaihtoaitioon. Kertokaa viisaammat miksi on hyväksytty?

  2. … sääntökirja ei millään tasolla tue päätöstä. No eiköhän kaverit jatka seuraavissa peleissä. Et-sektori on valitettavan hukassa.

  3. Muistaako joku edellisessä Espoon derbyssä kun Markkola teki vastaavantyyppisen maalin kun joukkueet oli vaihtamassa ja tuomari puhutti Indiansin maalivahtia maalinkulmalla. Markkola juoksi vaihdosta ja pisti pallon rysään, kun molemmilla oli kentällä 7-8 pelaajaa. Se oli Alavireen ja Nilkin mielestä ihan ok. Pallo keskelle ja MM-kisoihin pakkaamaan kiitokseksi hyvästä duunista. Mut hei, sattuuhan noita.

  4. Niin miten tuo sääntö menee, onko puolustavalle tässä tilanteessa ok että heillä myös liikaa pelaajia kentällä? Jäähyhän tuosta pitäisi tulla, eikai liikaa pelaajia kentällä voi olla syy vaparin uusimiselle?

  5. Vai voisko vaan laittaa pelin poikki, kun molemmilla se 10 ukkoo kentällä, ja uusia vaparin? Ei epäselviä tilanteita, ei liioiteltua roolia dumareiden peliinpuuttumisella..(?)

  6. Heh. -86 ottelun tuomari: ”He never officiated a FIFA World Cup match again after 1986 tournament.”

  7. Kyllähän tuo huvittava tilanne on kun salbab pelaajat viittovat että indiansilla on liikaa pelaajia kentällä kun omia on saman verran. Liekkö oikea tuomio kuitenkin vaparin uusiminen?

  8. Mitä tuota ihmettelemään, ihan normaalia nopeassa lajissa vaihtojen suhteen. Tapahtuu kymmeniä kertoja pelissä, eikä tuomarit siihen puutu, koska se hidastaisi toimintaa ja tappaisi lajia. Ainoa ero, että nyt tehtiin maali.
    Miettikää kuin hölmöt olisi vaihtoehtoiset skenaariot, joita tulee kaksi mieleen.
    1. Ei tuossa vaparia uusiksi voisi laittaa. Sehän laitettiin liikkeelle oikeasta paikasta oikealla tavalla.
    2. Tai kuinka hölmöä olisi hylätä maali ja antaa molemmille joukkueille jäähy liian monesta kenttäpelaajasta… se olisi jos ihan kirjaimellisesti sääntökirjaa noudattais.