Vuoden viimeiset Salibandyliigan ottelut mitellään lauantaina – lue lähtökohdat

TPS (vas.) kohtaa lauantaina ErVin Helsingissä ja Steelers (oik.) isännöi Welhoja Hämeenlinnassa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS (vas.) kohtaa lauantaina ErVin Helsingissä ja Steelers (oik.) isännöi Welhoja Hämeenlinnassa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliiga palaa lähes kahden viikon tauolta lauantaina, ja edessä on viiden ottelun kierros viidellä eri paikkakunnalla

EräViikingit (2, maaliero 113-79) on saanut niin sanotusti koneensa käyntiin alun vaikeuksien jälkeen, ja on voittanut kahdeksan peliä putkeen. ErVin hyökkäyspään leveys ja vaarallisuus on ollut jatkuvasti tiedossa, mutta myös puolustuspeli on kohentunut kauden edetessä, vaikka pakisto ei ole nimellisesti sarjan eliittiä. Joukkueen kuuma nimi on tällä hetkellä sarjan maalipörssiä (24) johtava Miko Kailiala.

TPS:n (7, maaliero 73-76) alkukauden suoritukset ovat ailahdelleet paljon. Ennen joulutaukoa turkulaisryhmä oli kolmen pelin voittoputkessa ja lähtee lauantaina haastamaan helsinkiläisryhmää. Turkulaisjoukkue on vahva puolustuspäässä, mutta viimeisissä peleissä myös hyökkäyspäässä on riittänyt onnistujia. Kauden ensimmäinen kohtaaminen meni ErVille maalein 7-3. Juho Sorri on iskenyt maalin kuudessa viimeisessä pelissä, ja laiturin saldo noissa otteluissa on peräti 10+2. Ottelua voi seurata ISTV:stä klo 16 alkaen.

Pitkävedon kertoimet: ErVi 1,48, tasapeli 6,60 ja TPS 3,70.

Maaliarvio otteluun: ErVi 6,7,8 – TPS 3,4,5

LASB (9, maaliero 73-81) oli alkusyksyn valopilkkuja, mutta syyskauden toinen puolisko oli murheellinen. Viimeisestä kuudesta pelistä joukkueella on ainoastaan yksi voitto, mutta toisaalta esimerkiksi pudotuspeleihin pääsy on edelleen mahdollista, jos loppukausi sujuu hyvin. Edellinen KrP-peli oli sangen tiukka ja nokialaisnippu vei tuolloin voiton maalein 6-5. LASBin syyskauden valopilkku on ollut 11 pelissä pisteet 17+9 mättänyt Justus Kainulainen.

Nokian KrP (3, maaliero 112-97) on ollut yksi alkukauden onnistujista. Peräti yhdeksän joukkueen 15:sta ottelusta on päättynyt maalin marginaalilla suuntaan tai toiseen, ja kaikkiaan seitsemän peliä on ratkennut varsinaisen peliajan jälkeen. Nokialaisten edellä on tällä hetkellä ainoastaan kivikovat ErVi ja Classic. Nokialaisten peli lepää paljolti vahvan ykkösvitjan varassa, mutta tehoja on löytynyt laajemmaltakin rintamalta. Joukkueen peliä kuvaa hyvin se, että ryhmä on tehnyt sarjan kolmanneksi eniten maaleja, mutta myös päästänyt toiseksi eniten osumia. Henri Johansson on jälleen koko sarjan pörssikärki ja saattaa ratkoa otteluita yksinkin.

Pitkävedon kertoimet: LASB 3,15, tasapeli 6,00, ja Nokian KrP 1,62.

Maaliarvio otteluun: LASB 4,5,6 – Nokian KrP 5,6,7

OLS:lle (11, 61-75) ei povattu helppoa kautta, eikä alkukausi mitään ruusuilla tanssimista ole ollutkaan. Syyskausi päättyi kahden pelin tappioputkeen, mutta toisaalta oululaisjoukkue on kerännyt puolet kauden voitoistaan viimeisestä viidestä pelistä. OLS yrittää pärjätä puolustuksen kautta, sillä maalintekovoima on vähissä, josta kertoo myös sarjan toiseksi pienin tehtyjen maalien saldo. Pudotuspelipaikka ei ole mahdottomuus, mutta lähtökohtaisesti sarjassa säilyminen on tasoltaan kaventuneelle joukkueelle hyvä tavoite. Ykköspyssynä on häärinyt totutusti Valtteri Parviainen, joka on iskenyt yli neljänneksen joukkueen maaleista.

Happee (6, 91-77) on ollut yksi alkukauden suurimmista ailahtelijoista. Taso on vaihdellut erinomaisista esityksistä suorastaan surkeisiin suorituksiin, joka on toki ollut ennenkin Happeelle tyypillistä. Viimeiset viisi peliä ovat kulkeneet melko huonosti, sillä niistä Happeella on vain kaksi voittoa. Paikoin on näyttänyt siltä, että Happeen puolustuspeli on kuosissa, mutta toisaalta se osuus ei ole toiminut ollenkaan. Peter Kotilaista ei nähty edellisessä ottelussa, mutta sitä edeltävissä peleissä Kotilainen yltyi hyvään vireeseen. Joukkueiden alkukauden kohtaaminen päättyi Happeen 7-2-voittoon ja jyväskyläläisryhmä on ennakkosuosikki lauantainakin.

Pitkävedon kertoimet: OLS 4,70, tasapeli 7,20 ja Happee 1,33.

Maaliarvio otteluun: OLS 2,3,4 – Happee 4,5,6

Steelers (14, 72-111) on ollut alkukauden heikoin suorittaja ja löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Viimeisestä viidestä pelistä hämeenlinnalaisryhmä on kerännyt viisi pistettä, mutta toisaalta kolme viimeistä ottelua on päättynyt tappioon. Omissa kolisi varsinkin alkukaudesta tiheään, ja vaikka hanat ovat olleet nyt tiukemmin kiinni, niin tappiota on tullut edelleenkin. Steelersin kokoonpano on elänyt harvinaisen paljon ja varsinkin maalivahtiosastolla on ollut suuria ongelmia. Ykköspyssy on ollut odotetusti Ville Lastikka, joka on muodostanut vahvan hyökkäyskolmikon Nico Jonaesonin ja Markus Siprosen kanssa.

Welhot (10, 82-91) on ollut syyskauden suurimpia valopilkkuja ja joukkue on onnistunut vaikeista lähtökohdista huolimatta sangen hyvin. Viimeiset kolme peliä ennen joulua olivat hankalia ja kuopiolaisryhmä lähtee katkaisemaan kolmen pelin tappioputkea Hämeenlinnaan. Iiro Lankinen on ottanut kauden edetessä yhä isompaa roolia joukkueen hyökkäys- ja puolustuspäässä. Joukkueet kohtasivat syyskuussa, jolloin Welhot oli etevämpi maalein 10-6.

Pitkävedon kertoimet: Steelers 2,05, tasapeli 5,50 ja Welhot 2,30.

Maaliarvio otteluun: Steelers 5,6,7 – Welhot 5,6,7

Tulosvetoon pääset täältä (kohteet aukeavat lauantaina).

Huom. SPV-SalBa-ottelusta julkaistaan VeikkausTV-ennakko.

Miesten Salibandyliiga 30.12.
16:00 EräViikingit – TPS Energia Areena ISTV
17:00 LASB – Nokian KrP Lahden Suurhalli
17:00 SPV – SalBa Seinäjoki Areena VeikkausTV
18:00 OLS – Happee Kastelli
18:00 Steelers – SB Welhot Elenia Areena

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

3 comments

  1. Steelersin paikka päättää onko se lopussa korkeammalla kuin Welhot vai ei.

  2. Vuotuinen StorvretaCup on näemmä Uppsalassa isoimmissa ikäluokissa ohi.
    Ei ihan kaikki kaikilla muikana, tai sitten on.
    Herrar: Hagunda IF, 4 matsia, 60-0
    HJA: Esport Oilers a-vit, 4 matsia 0-58

  3. Mielenkiintoista seurata myös Welhojen peliä tänään. Kun katsoo tämänpäivän Steelersin kokoonpanoa. Niin luulisi että Welhot on vahvoilla. Lankinen availee peliä.