Yllätysilmoitus – Suomen maajoukkuepuolustaja palaa kotimaahan kesken kauden

Kuva: Esa Jokinen

Juha Kivilehto (vas.) palaa Suomeen kesken kauden. Kuva: Esa Jokinen

Suomen salibandymaajoukkueen puolustaja Juha Kivilehto palaa yllättäen Suomeen kesken kauden. Kivilehto on kuulunut FC Helsingborgin vahvuuteen kaudesta 2015-2016 ja toiminut viimeiset vuodet myös seuran urheilutoimenjohtajana.

Seura kertoi Kivilehdon Suomeen muutosta tiedotteessaan ja syyksi annettiin perhesyyt. Tiedotteessa kerrottiin, että Kivilehto ehti pohtia ratkaisua pitkään ennen kuin päätös realisoitui. Kivilehto pelasi Ruotsissa ja Helsingborgissa jo aiemmin urallaan ennen kuin palasi vuonna 2012 Suomeen.

Kivilehto, 35, on ollut Suomen maajoukkueen vakikasvo ihan viime vuosiin saakka ja juhli vuosi sitten MM-kultaa Riiassa. Maaotteluita on kertynyt 140 ja niissä pisteet 14+49=63. Puolustaja on kolminkertainen maailmanmestari.

Suomessa Kivilehto on edustanut Salibandyliigassa aikajärjestyksessä VFT:tä, HIFK:ta, SSV:tä, Loviisan Toria ja SPV:tä. HIFK:n, SSV:n ja SPV:n paidoissa Kivilehto on saavuttanut SM-kultaa.

Kivilehdon viimeinen seura Suomessa oli SPV, ja tiedotteen perusteella ei voi sanoa jatkuuko peliura ja missä, jos on ylipäänsä jatkuakseen.

21 comments

  1. ”..tiedotteen perusteella ei voi sanoa jatkuuko peliura ja missä, jos on ylipäänsä jatkuakseen.”

    Ei välttämättä tiedä Juha itekkään mitä tapahtuu.

  2. Juha Kivilehto Helsingborgin urheilutoimenjohtajana Mika Kohoselle solmia ensi kauden sopimuksen? Tämä auttaisi Mikaa MM-kisa haaveisiin joista hän kertoi syksymmällä. Ainakin Happee oli kai tehnyt jollekin jo kolmen vuoden sopimuksen jos oikein muistan.

  3. Olisi mukava jos menisi johonkin heikompaan seuraan, kuten Steelersiin, LASBiin tai Welhoihin. Jos mestaruudesta haluaa pelata, niin Nokian KrP olisi mielenkiintoinen veto (sarjataulukon mukaanhan Nokia on suurimipia mestarisuosikkeja, vaikka käytännössä tilanne on toki toinen). Eiköhän se kuitenkin joku suurseura taas ole, valitettavasti.

  4. Tero Tiitu voisi olla vahvistus aika monelle jos on kondiksessa. Kivilehto ei taida mahtua kärkiseuroihin jos on vielä jatkamassa salibandyssä?

  5. Mitä te nyt selitätte? Jos tulee perhesyiden takia Suomeen niin tottakai jää PK-seudulle ja Erviin, Amun vanha luottomies

  6. Eiköhän tämäkin ”vanhus” tule siirtymään ac hakiin muiden vanhojen ervikavereiden seuraksi… eihän siellä ole kuin vasta yksi maailmanmestari

  7. Vaikuttaisi ylempi kommentti olevan ”marzalta” Katkera Bluesin tatuointien menestyksestä?

  8. Kuuleman mukaan Kivilehto olisi näyttäytynyt jo Seinäjoen katukuvassa.

    Kertoohan toki viimeisin Somekuva Leviltä, SPVn punaisessa untuvatakissa hymyilevästä konkaristakin jo jotain.

    Tervetuloa Seinäjoelle, Juha.

  9. SPV:hän on aikaisemminkin ottanut vanhan jarrun viemään vauhdin pelistä. Kyllä yksi Kivilehto siihen rooliin istuu ihan heittämällä.

  10. Kävin Seinäjoella taannoin ja minullekin tuli aavistus että siellä olisi kaivattu pelaajaa. En kuitenkaan ehtinyt jäädä asiaa sen tarkemmin selvittämään ym. kiireiltäni. Sinänsä tämä nyt ei yllätys tai suuri saavutus Kivilehdolta mielestäni jos tuonne pääsee.

  11. Jännä olisi toisaalta jos sinne päätyisi. No saisi yhden mestaruuden lisää Suomessa. Mutta Clasbolla on jo aika kovat puolustajat. Liekki, Savonen, Leikkanen etc.

  12. Classic ei tarvotse vahvistusta mutta moni muu seura voisi tarttua syöttiin kuten Koovee, Nokia, Lasb..

  13. Luultavasti näin. Toki OLS jos saisi yhden pallovarman puolustajan lisää. Niin ei haittaisi:D