Classic jatkoi voittokulkuaan – tehohyökkääjän loukkaantuminen jätti ikävän varjon

Asser Jääskeläinen maalasi kahdesti Oilersin verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Asser Jääskeläinen maalasi kahdesti Oilersin verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic isännöi vuoden 2018 ensimmäisessä Salibandyliigan ottelussa Esport Oilersia Tampereella. Classic oli ottelussa parempi maalein 6-3.

Kamppailun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli melko tarkkaa vääntöä, ja maaleja ei nähty muutamista hyvistä paikoista huolimatta. Avausmaalin arkkitehtina toimi vieraiden Casper Pfitzner, joka ensin harhautti Classic-pelaajan, ja laukoi kohti kotijoukkueen maalia. Lassi Toriseva torjui laukauksen, mutta Riku Holopainen iski paluupallon tamperelaisten verkkoon ajassa 14.54.

Classicin avausmaali syntyi erän viimeisen minuutin alussa. Asser Jääskeläisen kiertolaukaus puolen kentän takaa upposi Joonas Kaltiaisen selän taakse ja peli oli 1-1. Classicilla oli vastahyökkäysten myötä muutama maalipaikka enemmän, mutta Oilersilla oli myös omat saumansa lisäosumiin samoilla sapluunoilla. Ensimmäinen erä sisälsi pääosin tarkkaa, mutta viihdyttävää salibandya.

Ensimmäisen erän alussa nähtiin ikävä tilanne, kun Pfitzner niittasi Sami Johanssonin kumoon keskialueella, ja Classic-hyökkääjä jäi maahan makaamaan, jonka jälkeen laituri klenkkasi tuskaisen näköisenä pois kentältä. Johanssonin vamma vaikutti niin sanotulta ”puujalalta”, eli kyseessä oli reisivamma. Tilanteesta tuomittiin Pfitznerille viiden minuutin rangaistus.

Sami Johansson joutui jättämään kentän Classic-Oilers-pelin toisen erän alussa. Kuva: Esa Takalo

Joonas Pylsy vei kotijoukkueen lopulta hieman onnekkaastikin 2-1-johtoon ajassa 26.14. Oilers puolusti vahvasti viiden minuutin ajan ja Pylsyn osuma jäi ylivoiman ainokaiseksi. Seuraava ylivoima tarjoiltiin Oilersille, kun Janne Lamminen lähti kahden minuutin jäähylle ajassa 30.05. Espoolaiset eivät onnistuneet maalinteossa ylivoimansa aikana.

Classicin kolmas maali syntyi ajassa 38.47, kun Eetu Sikkinen löysi Eemeli Salinin, joka tulitti pallon vieraiden verkkoon. Erän alussa loukkaantunut Johansson ei palannut kaukaloon ottelun edetessä. Toinen erä oli jokseenkin Classicin heiniä osittain pitkän ylivoiman ansiosta, vaikka Oilersillakin oli tonttinsa. Kolmannelle kaksikymppiselle lähdettiin tilanteessa 3-1.

Classicin neljäs maali syntyi komean koko ketjun yhteispelin tuloksena. Jussi Piha tarjoili loistosyötön Mikko Leikkaselle, joka maalasi luukulta varmasti. Maalista ehti kulua ainoastaan 20 sekuntia, kun Lassi Vänttinen tarjoili paikan Jääskeläiselle, joka viimeisteli 5-1-maalin ajassa 45.58.

Ajassa 47.05 Piha joutui kahden minuutin jäähylle estämisestä, ja Pylsy samaisesta syystä ajassa 48.19, joten Oilers pääsi kahden miehen ylivoimalle. Pfitzner iski ylivoimalla 5-2-maalin ajassa 58.42, johon kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Sylvester Raikamo tarjoili syötön. Piste oli Raikamon ensimmäinen kaudella 2017-2018.

Kolme minuuttia ennen loppua Krister Savonen survoi maalin edestä Classicin kuudennen osuman, johon syöttäjäksi merkittiin toista kertaa Lamminen. Oilersilla oli suuria vaikeuksia saada kirivaihdetta päälle, sillä Classic piti palloa taidokkaasti pelin loppuminuuteilla. Onni Piiparinen iski kuitenkin vielä 6-3 kavennuksen 24 sekuntia ennen loppua.

Classic oli ottelussa parempi eritoten pallollisessa pelissä, mutta myös puolustustyöskentely oli vahvaa. Tamperelaisten tehopelaajia olivat Jääskeläinen (2+0), Lamminen (0+2) ja Vänttinen (0+2). Juha Kivilehdon Classic-debyyttiä seurasi paikan päällä kaikkiaan 899 katsojaa.

Tamperelaisten voitto oli 14:s putkeen. Kauden ainoa pistemenetys tuli syyskierroksen pelissä nimenomaan Oilersia vastaan. Hallitseva mestari johtaa miesten Salibandyliigaa. Oilers putosi tappion myötä seitsemänneksi.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

19 comments

  1. Pärjäisköhän nuo Epsoon pojat paremmin showpainissa? Näyttelijänlahjoja näyttää melkein kaikilta löytyvän, rottamaista pikkusikaa pelaa moni ja kyllähän tuollainen showpainijan pullamaha löytyy joka toiselta kaverilta.

  2. Paljon on helppoa pikkuhommaa parannettavana Classicilla. Eturivin näkyvyys on tarkoituksella tuhottu täysin joillain pahviesteillä, DJ on minuuttitolkulla myöhässä ja mainokset pauhaavat kesken pelin. Näistä kaikki on helppoja korjata jos jaksaa kiinnostaa. Eivätkä maksa mitään. Plussaa liigan parhaasta oheismyynnistä, vapaaehtoisten määrästä sekä yleisestä showmeiningistä.

  3. Onneksi Classicilla on vain pikkuhommaa parannettavana, muilla seuroilla onkin sit vähän isompia arbeetteja.
    Showpainista en tiedä mutta ei tämänkään pelin perusteella oilerssin jäähymäärää pidä tuulesta temmatulta. Vastustajan kunnioitusta ei harrasteta mutta pikkusikaa pelataan senkin edestä

  4. Torisevallekin kypärän heitosta jäähy antamatta! Ei kai pelaajakaan saaa mailaa heitellä. Ja siinnä tilanteessa iso mies veti kunnon filmit kehiin. Ja kyllä ainakin esportin nro. 11 pisti oman osansa sikailua, keskittyis vaan pelaamaan

  5. Se on hyvä ku Kivilehto tuli Classiciin.Oilerssilla ei mitään palaa ku Juha pelaa.Hyvä Juha!! Heti voitto oilerssista.

  6. Se on kuulkaas ihan höpönlöpöä ettei yksi pelaaja vaikuta mitään pelien lopputuloksiin.Mahtavaa Juha!!

  7. Hyvinhän Juha pelas! Ei ehkä ihan Classicin tyylinen pakki, tykkäs palio nousta ja usein ihan vastustajan maalin taa ja jotenki niitten nousujen paikkaaminen välis unohtui classicin hyökkääjiltä. Ei ehkä tarttisi ihan noin hanakasti lähtiä hyökkäämään🤔 muuten oli hyvä peli juhalta

  8. EI mitään uutta tuonut Classicin peliin Kivilehto ehkä muutaman vaaratilanteen lisää omaan päähän ylipelaamisen seurauksena, mutta tämä oli eka peli joten ehkä se siitä paranee.

  9. Paljon sai Kivilehto peliaikaa. Ja aktiivisesti pelasikin.
    Toki kuviot vienevät aikansa, mutta yllättävänkin valmista oli.
    Tosin onhan mies maajoukkuepakki. Kumma jos ei erottautuisi.
    Muutenhan siniset vei miten tahtoi.

  10. Classic vei toki osaa pelistä aika selvästikin, mutta esim. 1. erä oli minusta kaikkea muuta kuin Classicin selvää hallintaa.

    Voittajasta ei loppujen lopuksi jäänyt kuitenkaan mitään jossiteltavaa.

  11. Olipahan ihan kiva kohdata livenä tämä täällä paljon parjattu Arto Kilponen ennen tämän Classic-Oilers lehdistötilaisuutta. Hienoa, että joillain intoa riittää kiertää pelejä ja saapua vielä näihin pressitilaisuuksiinkin kuuntelemaan. Hattua päästä!!!

  12. Jotenkin säbä liiga ei sytytä, divari paljon mielenkiintoisempi johtuen kärjen tasaisuudesta ja uusien paikkakuntien mahdollisuudesta nousta liigaan ja muuttaa paikkakuntien lajitarjontaa pääsarja tasolla.

  13. Jos ei vielä kukaan ole huomannut, että Cllä joka kentän, pakit ovat osa hyökkäystä.

  14. Liigassa sijat 2-7 kolmen pisteen sisällä, divarissa sijat 1-6 neljän pisteen sisällä. Toki lassikin peleissä yhtä paljon jännitystä kuin aikoinaan viikkareiden peleissä.

  15. Tuo on ihan hyvä pointti, mutta jos ajatellaan niinpäin teoreettisesti, että meillä olisi yksi sarja, jossa ykkönen voittaisi kaikki pelinsä ja muut olisivat tasapisteissä valovuoden perässä vs. toinen sarja, jossa meillä olisi top-10, jotka olisivat tasapisteissä, ja muut häviäisivät sitten kaikki ottelut näille kymmenelle, niin aika moni varmaan sanoisi jälkimmäisen olevan huomattavasti tasaisempi, koska moni ajattelee niin, että tasaisuus on yhtä kuin mahdollisimman monella realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus.

    Tosin oli sitä jännitystä Classicin pelissä eilenkin. Toki sitä oli ”vain” pari erää, mutta silti.

    Ja kiitokset Jussille, hyvä meininki ja suhteellisen paljon väkeä lehdistötilaisuudessa paikalla. Muistaakseni esim. Jyväskylässä oli kuvaajan, haastattelijan, pelaajien ja valmentajien lisäksi vain minä, joten ero oli kyllä huomattava.