Classicista naisten cup-mestari – ykkösvitja liekehti finaalissa

Tampereen Classic juhlii naisten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin ja SB-Pron välinen salibandyn naisten Suomen Cupin finaali miteltiin lauantaina Tampereella. Classic nappasi voiton ja mestaruuden maalein 7-3.

Classic sai finaaliin niin sanotusti lentävän lähdön, kun Nina Rantalan laukaus sujahti etukulmasta Pron maalin verkkoon ajassa 0.21. SB-Pro sai vaihdon jälkeen omasta pelivireestään kiinni ja loi hyviä paikkoja seuraavilla minuuteilla. Muutama hyvä tontti tuli myös Classicille ennen nurmijärveläisten tasoitusta.

Ykkösvitja pelasi komean kuvion, jonka viimesteli Denisa Ratajova ajassa 6.36. Pron seuraava osuma syntyi sangen onnekkaasti. Heidi Lirkin maalin takaa lähtenyt syöttö kimposi Classic-vahdin yli maaliviivalle, josta pallo löysi tiensä verkkoon. Katsomoon näytti siltä, että Terhi Talvitie suti pallon verkkoon, mutta maali merkittiin Lirkille.

Kotijoukkueen tasoitus nähtiin ajassa 18.46, kun Minna Kallion mainio poikittaissyöttö löysi Sanni Niemisen, jonka laukaus upposi sisään. Tasaväkinen erä päättyi lukemin 2-2.

Molemmilla joukkueilla oli hetkensä erän aikana. Varsinkin hyökkäyspeli oli hyvällä tolalla molempien joukkueiden osalta. Vauhtia piisasi myös kiitettävästi alusta alkaen, ja Pro pyrki horjuttamaan Classicin vahvaa pallollista osaamista korkean karvauksen avulla. Classic loi kuitenkin muutaman paikan enemmän kuin vierasjoukkue.

Classic aloitti toisen erän vahvalla mylläkällä. Ajassa 22.53 Hanna Sipiläisen loistosyöttö löysi Rantalan, joka vei komealla laukauksella Classicin johtoon. Classic jatkoi vahvaa myllytystään, ja minuuttia myöhemmin Nieminen pudotti Sipiläiselle, jonka laadukas ja kova kuti upposi Tiltu Siltasen ohi vieraiden maaliin, ja tilanne oli 4-2.

Pro kavensi näppärällä vastaiskumaalilla. Kujalan siskokset Elina ja Karoliina juonivat tyhjän maalin Ratajovalle, joka viimeisteli 4-3-maalin maalin edustalta. Tuolloin ottelua oli pelattu 25.17. Toisessa erässä Classic oli selkeästi hallitsevampi osapuoli varsinkin erän alkupuolella. Maaleja ei ei kuitenkaan nähty enempää ja viimeiseen erään mentiin kotijoukkueen johdossa.

SB-Prolle siunaantui hyvä tasoitussauma kolmannen erän alussa, kun Nieminen sai kahden minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä. Samassa tilanteessa Ina Leminen loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Pro ei onnistunut maalinteossa muutamasta hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ylivoiman jälkeen Prolla oli useampi hyvä maalipaikka, mutta Anna-Maria Linnoinen torjui vakuuttavasti ja pallo kävi myös maaliraudoissa. Rantala sytytti kotiyleisön komealla yksilösuorituksella ajassa 48.51. Laituri purjehti näyttävästi maalipaikkaan ja täräytti pallon komeasti yläkulmaan, joten tilanne oli 5-3.

Noin seitsemän minuuttia ennen loppua Jetta Uotilan tarkka syöttö löysi takatolpalle hiipineen Julia Woivalinin, joka viimeisteli 6-3-maalin vastaiskun päätteeksi. SB-Pro käytti aikalisänsä maalin jälkeen.

Pron kiriyritykset tyrehtyivät viimeistään ajassa 58.26, kun Nieminen naulasi 7-3-maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Classicin tehopelaajia finaalissa olivat hattutempun laukonut Rantala sekä 2+1 naulannut Nieminen.

Esa Takalon ottelukuvat

Rantala hurjassa vireessä cupin finaalissa: ”Oli kiva onnistua kotiyleisön edessä”