Huima trilleri Suomen Cupin välierässä: Tor jatkoaikavoitolla finaaliin – Classic nujersi OLS:n

Tampereen Classic isännöi Suomen Cupin finaalitapahtumaa 20. tammikuuta. Kuva: Esa Takalo

Miesten Suomen Cupin finalistit selvisivät lauantai-iltana. Tampereen Classic voitti Oulussa pelatussa välierässä OLS:n 3–6, ja Loviisan Tor venyi jatkoajalla 4–5-voittoon Nurmon Jymystä.

Kahden ensimmäisen erän ajan OLS esitti hyvää pallollista peliä liigakärkiä vastaan ja sai luotua riittävästi paikkoja, joista olisi maalit voinut iskeä.

Hallitsevat Suomen mestarit osoittivat kuitenkin tehokkuutensa karulla tavalla. OLS sortui kolmeen helppoon pallonmenetykseen kahden erän aikana, ja jokaisen kerran jälkeen pallo löytyi oululaismaalista.

Tommi Wiander loi vielä uskoa Luistinseuralle kaventamalla pelin 2–3:een puolen tunnin kohdalla. Mikko Leikkanen sivalsi kuitenkin vierailijat kahden maalin karkumatkalle heti päätöserän toisella minuutilla.

OLS nousi vielä 3–5:een, mutta sen lähemmäksi se ei enää päässyt. Viimeisen osuman viimeistellyt Joonas Pylsy oli 1+3-pisteillään illan tehokkain.

Nurmon liikuntahallissa nähtiin todellinen trilleri, kun isäntäjoukkue Jymy ja Loviisan Tor taistelivat Cupin finaalipaikasta.

Jymy johti ottelua 4–3 aina kolmannen erän viimeiselle minuutille asti. Ajassa 59.03 konkarikaksikko Peik Salminen–Joni Niiranen pilasi Jymy-fanien aikaiset juhlat tasoittamalla kamppailun. Tehot 2+1 iskenyt Salminen toimi viimeistelijänä.

Jatkoaikaa piti tahkota lähes 15 minuuttia ennen kuin voittomaali ilmestyi tulostaululle. Torin sankariksi nousi Sami Aalto, joka niittasi Andreas Hietalan esityöstä loviisalaiset Suomen Cupin loppuotteluun.

Suomen Cupin finaalipäivä on 20. tammikuuta, ja se järjestetään Tampereella.