Hurja 13 minuutin jakso nosti Rangersin cupin aluemestariksi – 0-5-tappioasema kääntyi 7-5-johdoksi

Kuva: Jyrki Paajanen

Miesten Suomen Cupin eteläisen alueen finaali pelattiin perjantaina Kirkkonumella kakkosdivisioonan Kirkkonummen Rangersin ja Keravan Blackbirdsin välillä. Ottelu päättyi Rangersin 12-6-voittoon.

Ensimmäinen erä oli suorastaan hurmoksellinen vierasjoukkueen toimineen Blackbirdsin kannalta. Viarasjoukkue johti peliä ensimmäisen erän jälkeen maalein 4-0. Toisen erän alussa ja ajassa 20.21 Joni Liikanen vei keravalaiset jo 5-0-johtoon.

Rangers laittoi toisessa erässä täysin uudenlaisen vaihteen silmään. Kymmenen minuutin aikavälillä (26.04-36.03) joukkue maalasi kuudesti, ja siirtyi viiden maalin tappioasemasta 6-5-johtoon. Rangers iski erässä vielä kertaalleen ajassa 38.44, joten viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 7-5. Samuli Alaluusua naulasi toisessa erässä peräti tehot 3+2.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta positiivisissa merkeissä ja Nicholas Rajala lisäsi johtoa. Joni Liikanen viimeisteli hattutemppunsa pari minuuttia myöhemmin, mutta seuraavat kaksi osumaa menivät Rangersin nimiin. Kotijoukkue maalasi vielä kahdesti viimeisillä minuuteilla ja vei voiton selkein loppuluvuin.

Rangersin teholinkoja olivat eritoten Alaluusua (3+3), Rajala (3+1), Aleksi Markkola (1+2) sekä Rami Kallio (1+2). Vieraiden pistenikkareita olivat Joni Liikanen (3+1) ja Antti Högqvist (1+2). Rangers pokkasi voitostaan tuhannen euron rahapalkinnon.

Pohjoisen alueen finaalin voitti kemiläinen Sastamolo, joka kaatoi Merikosken finaalissa maalein 8-5.